News Detail

Voor jonge talenten, maar ook interessant voor mensen die niet tot generatie Y behoren :-)

Mythe 1: Je ‘twintiger’ jaren tellen niet echt mee.
Tip – Oefen bewust en experimenteer in deze jaren met wie je zou willen zijn als dertiger in je werkende en in je liefdesleven.

Mythe 2: Je moet je perfecte carrière al ‘weten’ en het dan gaan doen.
Tip – Bouw aan je ‘identiteits-kapitaal’ door steeds stukjes ervaring op te doen in misschien verschillende en niet-ideale banen. Als je maar voor ogen houdt dat je blijft leren en groeit.

Mythe 3: Je kunt alles doen wat je wilt.
Tip – Om niet bedolven te worden door oneindige mogelijkheden hou je je ‘oude’ dromen en je vaardigheden en doelen in de gaten. 

Mythe 4: Wanneer je de perfecte baan vindt, zal dit nooit als werk voelen.
Tip – Een baan die ‘slecht’ voor je is bestaat wel maar je bent in je ideale baan, net zoals bij een huwelijk, erna niet ‘voor altijd gelukkig’. Er komen altijd gevechten en gedoe. Al het werk betekent werken, maar zo ontwikkel je ook nieuwe vaardigheden. 

Mythe 5: Je kunt het werk wat je graag wilt altijd later nog wel krijgen.
Tip – Onderzoek grondig je professionele opties door dingen uit te proberen, zodat je geen spijt krijgt. 

Mythe 6: Als je je werk niet leuk vindt, hou er dan mee op.
Tip – Vraag je af waarom je ook al weer voor dit bedrijf koos en of er nog en onderdeel is waar je van kunt leren. Spaar ondertussen wat geld met een baanwissel in je achterhoofd. 

Mythe 7: Als je een vervelende baas hebt, ga dan weg en kijk niet om.
Tip – Als je uit de baan iets krijgt waardoor je later sterker in je schoenen staat blijf dan. Relativeer de baas, misschien helpt deze je later een stap verder in je carrière. 

Mythe 8: ‘Job Hopping’ is altijd slecht.
Tip – Wanneer iemand je vraagt ‘wat heb je de laatste vijf jaar gedaan’, moet je wel goed kunnen uitleggen waarom je bv. 8 banen gehad hebt. Uitproberen is prima, ook verschillende soorten functies, maar blijf ook gefocust op wat je ermee wilt bereiken voor als je 30 wordt. 

Mythe 9: Twintigjarigen zijn gerechtigd.
Tip – Je bazen zijn niet je ouders of leraren, ze geven niet perse om jouw persoonlijke ontwikkeling. Je bent ‘lerende’… Vooruit denken en aanpassen aan de werkplek komt door oefenen en met ervaringen opdoen. Je hebt tijd nodig jezelf te bewijzen.

Meer lezen? De bron van deze samenvatting vind je hier

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


  • Drie wegen om je talent beter te leren kennen

    Artikel

    Het is de moeite waard om je bezig te houden met je talent, en dat van je medewerkers en collega’s. Toch vergeten we vaak genoeg om onze talenten in te zetten. Mensen die werken met hun talent voegen veel waarde toe en krijgen energie. Ze zijn trouw aan hun eigen mogelijkheden en vinden het de moeite waard om in te zetten.

    Lees meer...

Scroll up