Je hebt méér in je rugzak dan je denkt

News Detail

Je hebt méér in je rugzak dan je denkt

Als onderdeel van het LEAP-leiderschapsprogramma van de Baak wisselen managers een tijdlang van baan. ‘Tot mijn verrassing werd ik als een goede luisteraar gezien.’

Normaal gesproken werkt Frens Frijns als CEO van cultuurpodium 013 in Tilburg – behalve drie dagen in 2014, toen hij directeur communicatie was bij een groot pensioenverzekeringsbedrijf. Op dat moment zat iemand anders (de directeur van een ROC) achter zijn bureau in Tilburg. De banenruil is misschien het meest spectaculaire onderdeel van LEAP, het op senior managers gerichte leiderschapsprogramma van de Baak. De deelnemers aan het programma nemen een aantal dagen elkaars plaats in. Ze nemen deel aan directievergaderingen, krijgen de inloggegevens van de computer en e-mail en mogen beslissingen nemen.

Van pop naar pensioen

Zodoende liet Frijns de pop en cultuur voor wat ze waren, reed naar het verzekeringsbedrijf en ging op de stoel van communicatiemanager zitten. Alle beslommeringen bij 013 – inclusief de verbouwing waar ze mee bezig waren – moest hij loslaten. Met 2.000 werknemers was de verzekeraar wel een paar maatjes groter dan 013. Ineens moest Frijns de communicatie rond pensioenen aansturen. Hij was betrokken bij de productie van het relatiemagazine. “Het was zo’n baan waarvan ik altijd dacht dat hij niet bij me zou passen....”

Wij zijn de Baak. Het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap voor mensen met een hbo-wo werk- en denkniveau. In onze intensieve trainingen dagen we je uit op intellect, intuïtie en interactie.

Bekijk ons trainingsaanbod

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Ja, ik meld mij aan
Scroll up