Leidinggeven aan (eigenwijze) professionals volgens Semler

News Detail

Ricardo Semler wordt overal ter wereld uitgenodigd om te vertellen hoe er wordt gewerkt in zijn bedrijf in Brazilië. Hij lijkt namelijk iets bijzonders te doen. Hij stimuleert mensen om hun eigen wil te volgen. Dit doet hij door iedereen te vragen om naar zijn bedrijf Semco te komen als zij dat echt willen, het werk zo in te richten als zij denken dat goed is en verantwoordelijkheid te nemen over het voorbestaan van het bedrijf.

Semler werkt aan-, en stimuleert verbinding, verdieping en verantwoordelijkheid. Dit zijn ook precies de drie thema’s die ook terugkomen in het programma Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals.

Verbinding, verdieping en verantwoordelijkheid

Professionals bevinden zich veelal in een (werk-)wereld van versnippering, vervlakking en vrijblijvendheid. Dat zorgt er niet voor dat hun kwaliteiten en unieke bijdragen het meest tot hun recht komen. De productiviteit van een professional wordt verhoogd wanneer versnippering wordt omgezet naar verbinding, vervlakking naar verdieping en vrijblijvendheid naar verantwoordelijkheid.

Vrij voelen

Die beweging wordt het best gemaakt wanneer mensen zich vrij voelen om te onderzoeken wat verbinding, verdieping en verantwoordelijkheid betekent in hun werk. Vrij zijn betekent volgens ons ’eigen-zinnig’ zijn. Je kunt onderscheid  maken tussen een wil die door anderen is ingeprent en een wil waarin je eigen individualiteit en unieke karakter tot uitdrukking komen.  Mensen zijn het meest gelukkig als ze vanuit die eigen wil aansluiten op een groter geheel waartoe ze behoren (een bedrijf, een afdeling, een vereniging, een gemeenschap of groep).

Inzet stimuleren volgens Semler

Ricardo Semler is een ondernemer die mensen stimuleert om die beweging te maken. Hij nodigt zijn mensen uit om zich in vrijheid te verbinden met zijn bedrijf, verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen unieke bijdrage en het verdiepen van de levenskwaliteit van henzelf en de omgeving van het bedrijf Semco.

Voor het aansturen van professionals, in de praktijk van alledag, betekent het dat je

  • Hen uitnodigt en stimuleert om de twee 'willen’ te onderzoeken;
  • De ruimte geeft hun unieke bijdrage vanuit hun eigenzinnigheid te leveren.

Door Joop van den Beuken en Pim Driendijk, trainers bij Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals.

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Scroll up