News Detail

Proef jij het verschil tussen een restaurant met aandacht en een restaurant waar dat ontbreekt? Aandacht voor jou, aandacht voor de aankleding en aandacht voor het feit dat je even moet wachten. Ook dat proef je: aandacht voor het eten. Aandacht maakt het verschil.

Aandacht als betaalmiddel

Ik heb ooit een artikel gelezen met als titel ‘aandacht als wettig betaalmiddel’. Wat meteen de kern is van dit verhaaltje. Het is net zo goed een ruilmiddel of zelfs een betaalmiddel als de euro. Want ik besteed mijn euro's liever daar waar ik dat beetje extra aandacht voel.

Bad van aandacht

Ook als er geen euro's bij te pas komen, bijvoorbeeld in je eigen relatie? Dan is er toch niet heerlijkers dan thuis te komen en in een bad van aandacht te kunnen stappen? Ik vind dat er meer aandacht voor aandacht moet komen. Dat het echt serieus aangepakt wordt en dat we het wettelijk gaan vastleggen dat er aandacht voor komt. Met een Ministerie van Aandacht! Ik heb er vast een lofdicht op gemaakt.

Aandacht

Midden in deze crisistijd wordt, een bijzondere tijding gebracht
Heden ten dage is opgericht: het Ministerie... van Aandacht.

Het gebouw waar het huist valt onmiddellijk op; Tis gewoon een rijtjes huis.
Maar de deuren staan open, en eenieder voelt zich er echt en onmiddellijk thuis

Bij de deur staan frísse ambtenaren, die vertellen waarnaar je al smacht.
Alsof ze speciaal en alleen voor jou, verwijzen naar jouw  portie aandacht.

Je krijgt dan een digitale pas. Die zachtjes gaat vibreren.
Als je in de buurt komt van smaakverwante dames of heren

Het beleid wordt met beleid gemaakt, dat is nu wezenlijk anders
het Ministerie wordt dan ook overspoeld door leergierige buitenlanders

Aandacht is wettig betaalmiddel, dus Financiën groeit gestaag
de Directie geeft het allemaal weg, maar groter nog is de vraag

Bezoek wordt in de zon gezet, tot je open gaat en (op)bloeit
je krijgt water en wat pokon want .. alles wat aandacht krijgt, groeit!

Dus als je weer weggaat, teken je graag een commitment voor het leven
waarbij je belooft uit het diepst van je hart. Aandacht te krijgen .. door het te geven.


Door: Desiree de Graaff, trainer bij de Baak.
Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Empty Page Section

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op debaak.nl. Als je nog geen account hebt, kun je een account aanmaken. close

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Persoonlijke Effectiviteit in het Sturen van Verandering (PEIV)

  Training

  Je hebt een belangrijke rol als veranderaar in je organisatie. Om daar zo succesvol mogelijk in te zijn, zoek je continu manieren om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Je wilt je verder verdiepen in hoe organisaties veranderen. Je wilt mensen steeds beter kunnen motiveren en enthousiasmeren. En je wilt vooraf kunnen inschatten welke weerstand en valkuilen je bij veranderingen zou kunnen tegenkomen. Dit en meer komt aan bod in de training Persoonlijke Effectiviteit in het Sturen van Verandering, jouw sleutel tot sterker verandermanagement.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0023

  De 4 pilaren van vertrouwen

  Artikel

  Vertrouwen is een tempel gebouwd op betrokkenheid, duidelijkheid, kwetsbaarheid en openheid. Gedeeld leiderschap is één van de redenen waarom we meer moeten vertrouwen. Maar hoe laat je de veiligheid van controle en regels los? 4 tips.

  Lees meer...

Gerelateerde mensen

De mensen die aan ons verbonden zijn, onderscheiden zich over het algemeen op meer dan een terrein Het zijn vaak meertalige, creatieve en biculturele talenten die elk op hun eigenwijze iets unieks aan de Baak toevoegen
 • Eline Peeters Koops

  Persoon

  'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!' Dit schrijft Mathieu Weggeman. Een mooie trigger die stemt tot nadenken. In mijn ogen is dit een dilemma waar de meeste deelnemers aan de LAP tegenaan lopen. Als ik niet mag leidinggeven, wat dan wel? En is er ook een 'en-en'? Ik begeleid mensen met dit soort vragen. En de driehoek van communicatie, persoonlijke effectiviteit en leiderschap (aan jezelf en anderen) is hiervoor mijn werkgebied. Verder werk ik veel met organisaties en teams, en hoewel ik ook wel in de verleiding kom om direct oplossingen aan te dragen, kom ik steeds weer tot de conclusie dat dit weinig effectief is. Niet voor mij en niet voor de mensen met wie ik werk of met wie ik leef. Outputsturing blijkt telkens weer de juiste dingen teweeg te brengen. Dit is ook de reden dat outputsturing een belangrijk onderdeel vormt van de LAP.

  Lees meer...

 • Henk Eggink

  Persoon

  Mensen worden effectiever als ze meer ruimte ervaren in hun leven. Ik geloof dat door mensen zicht te geven op hun gedrags- en comunicatiepatronen, er ruimte ontstaat om andere keuzes te maken en los te komen van hun automatische gedrag. Als trainer zet ik deze overtuiging in bij programma's rond persoonlijke communicatie, effectiviteit en leiderschap. Ik faciliteer leerprocessen in zowel open trainingen als incompany-trajecten. In mijn rol creëer ik een veilige bedding voor deelnemers om te leren en daag hen uit te reflecteren op hun gedragspatronen, overtuigingen en waarden, deze op te rekken en te experimenteren met nieuw gedrag. Dit verhoogt de effectiviteit van de deelnemers in hun werk. Daarbij werk ik graag met story-telling, en breng ik mensen in verbinding met de natuur.

  Lees meer...

 • Wicher Schols

  Persoon

  Ik werk graag voor de Baak omdat ik er inspiratie haal en geniet van het werken met mijn collega's. Het landgoed en de zee brengen mij en de deelnemers rust en focus die het leerproces ten goede komen.

  Lees meer...

 • Mirjam Kroon Hoekendijk

  Persoon

  Binnengekomen bij de Baak als coach en teamcoach en ingezet als communicatietrainer. De Baak is voor mij een plek van vernieuwing en inspiratie. Waar het gaat om hoofd en hart. Waar niet gauw iets "niet kan", of te gek wordt gevonden. Leven met lef, het moedige gesprek durven voeren dat is waar de Baak mij toe inspireert en waar ik mijn deelnemers toe inspireer. Mijn kennis en kunde, enthousiasme , professionaliteit en passie breng ik mee in verbinding met de Baak.

  Lees meer...

Scroll up