News Detail

Interview deelnemer training Professioneel Adviseren

Marian Lemstra-Roks is adviseur Compensation & Benefits bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Marian volgde de training Professioneel Adviseren omdat ze de stevigheid in haar rol als adviseur miste. “Eigenlijk realiseerde ik me dit, toen ik een casus kreeg en een advies voor ogen had. Tijdens het gesprek werd ik van de wijs gebracht en week ik af van mijn oorspronkelijke advies. Achteraf baalde ik daarvan.”

Rol als adviseur

In de training Professioneel Adviseren werk je aan vaardigheden, persoonlijkheid, rol en positie en vergroot je jouw impact als adviseur. Je leert omgaan met weerstanden, beter communiceren, scherper formuleren en bewuster beïnvloeden. Met als doel je persoonlijke invloed effectiever en efficiënter te maken.

Van de wijs gebracht

Marian zocht vooral naar een stuk stevigheid om haar rol als adviseur goed uit te kunnen voeren. Marian: “Ik had de ervaring en de tools niet om echt goed met mijn adviseursrol om te kunnen gaan. Ik wilde dat ik wist hoe ik adviesgesprekken aan moest pakken en hoe ik moest handelen als ik bijvoorbeeld van de wijs werd gebracht. Uiteindelijk heb ik veel geleerd over technieken die ik toe kan passen en ik heb vooral meer inzicht gekregen in mezelf als persoon.”

Bewust van je eigen rol en positie

De training Professioneel Adviseren is voor een groot deel gericht op het bewust worden van je eigen rol en je positie in een adviesproces. Dat stuk inzicht in haarzelf is volgens Marian datgene waardoor ze nu succesvoller kan optreden als adviseur.  “Ik ben me er nu heel erg bewust van dat ik mezelf altijd meeneem in een gesprek en dat ik daarop ook veel invloed kan uitoefenen. Ik heb geleerd dat ik altijd dicht bij mezelf moet blijven en daarvoor moet je jezelf echt goed kennen. Daardoor sta je veel steviger. Als ik bijvoorbeeld merk dat een gesprek niet loopt, dan benoem ik dat ook en blijf ik niet weg van dat gevoel. Dat helpt om het gesprek veel beter te laten verlopen. Met het inzicht in mezelf en de vaardigheden die ik heb geleerd tijdens de training ga ik nu ieder gesprek in.”

Makkelijker zeggen wat je vindt

Dankzij de training heeft Marian meer daad- en denkkracht gekregen in haar werk als adviseur. Ze heeft dagelijks profijt van de inzichten die ze tijdens de training heeft gekregen. “Ik merk vooral dat ik sinds de training in mijn werkomgeving veel makkelijker zeg wat ik vind. Ik ben niet meer bang voor de reactie die ik kan krijgen van diegene die tegenover me zit. Dat is een ontwikkeling die ik door de training heb doorgemaakt. De komende periode zal ik nog meer kunnen putten uit het rugzakje met alle ervaringen en kennis die ik heb opgedaan tijdens de training,.”

Aan de slag, ook na de training

Om alles wat ze in de training heeft geleerd goed te verankeren, onderhoudt Marian nog steeds nauw contact met anderen die met haar de training volgden. “Met vier medestudenten houden we nog steeds een periodieke intervisie in stand. Dat helpt, we kunnen ervaringen uitwisselen en elkaar helpen met lastige situaties. Zo’n terugkommoment is heel fijn en leerzaam. Een van de prettigste dingen in de training vond ik dat je medecursisten hebt, tegen wie  je je verhaal kan vertellen en met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Je gaat met een echte case uit jouw werkomgeving aan de slag. Op die manier is alles wat je leert heel specifiek op jouw eigen werkveld van toepassing en dat maakt de training extra praktijkgericht.”

Door Kayleigh van den Hout


de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

de ZomerBaak

Tijdens de ZomerBaak (augustus 2017) wordt deze training ook aangeboden in een compact jasje tegen een gereduceerd tarief.

Lees meer

Empty Page Section

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op debaak.nl. Als je nog geen account hebt, kun je een account aanmaken. close

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0007

  Adviseren

  Thema

  In een tijdperk waarin verandering de enige constante factor lijkt te zijn, krijgen organisaties in hoog tempo te maken met steeds weer nieuwe, vaak ingewikkelde vraagstukken. Ze willen daar de allerbeste oplossing voor – liefst snel. Als vakspecialist met gevoel voor het dynamische en complexe krachtenveld van de organisatie, breng jij uitkomst. De adviesrol heb je al. Nu komt het er op aan je adviserende kwaliteiten naar een hoger plan te brengen, zodat jouw adviezen snel en met vertrouwen worden omarmd en opgevolgd.

  Succesvol adviseren leer je bij de Baak

  Adviseren is meer dan je kennis delen met opdrachtgevers of collega's. Écht adviseren is de juiste vragen stellen en bijzonder goed luisteren naar de antwoorden. Zo ontdek je wat er werkelijk bij je opdrachtgever leeft en welke, soms tegengestelde, belangen er op het spel staan. Deze informatie vormt de basis voor een geslaagd adviestraject, waarin jij duidelijk in staat blijkt een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van je opdrachtgever. Wil je meer invloed uitoefenen in je rol als adviseur? En heb je de moed om niet alleen je kwaliteiten, maar ook je valkuilen onder ogen te zien? Je ontwikkelt je adviesvaardigheden in een training adviseren van de Baak.

  Lees meer...

 • Interne adviseur en opdrachtgever: Een lastige dans

  Artikel

  Je loopt naar de koffieautomaat en onderweg kom je een collega tegen die vaak je opdrachtgever is. “Heb je even?” In een minuut schetst hij zijn probleem en een oplossing en of je daar mee aan de slag wilt gaan. Voor je de eerste vraag kan stellen is hij al op weg naar zijn volgende vergadering.

  Lees meer...

Scroll up