News Detail

Explore. Invest. Choose.

Als twintiger doe je het lekker rustig aan, alles laat je lekker op z’n beloop. Volwassenheid en carrière maken komt wel als je dertig bent, als het echt nodig is. Normale gang van zaken toch?

Klinisch psycholoog Meg Jay vertelt in haar Ted Talk over haar onderzoek rondom twintigers. Volgens haar is de periode als twintiger juist hét moment waarop je een aantal van je belangrijkste stappen neemt in je ontwikkeling, en dus een fundamenteel belangrijk decennium.
Ze roept op om op te staan, wakker te worden en je volwassenheid te claimen. Laat je niet leiden door wat je niet weet, ga aan het roer van je leven staan. Beslissingen niet uitstellen maar juist de jaren als twintiger gebruiken om beslissingen te nemen.

Wake up en maak een jumpstart:

 1. Explore. Ontwikkel je identiteitskapitaal. Doe iets wat waarde toegevoegt aan wie jij bent. Ga op onderzoek uit. Nu is de tijd om in het buitenland te werken, je droombedrijf te starten. N.b. Backpacken valt volgens Jay hier helaas hier niet onder. 
 2. Invest. Ontmoet vage kennissen en je omgeving opnieuw. Mensen die buiten je vaste vriendenkring vallen zijn waardevol om in te investeren. Ruim de helft van de vacatures wordt via-via ingevuld. 
 3. Choose. Weet wat je wilt met een relatie. Voorkom dat je een ongezonde relatie in gaat. Zoals je bewust kiest voor je werk wil je ook je liefdesleven in gaan. Bewust vanuit wat jij belangrijk vindt.


Onderwerp

Young Talent

Young professionals!

Breng je ambities tot leven.

Bekijk de training

Empty Page Section

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op debaak.nl. Als je nog geen account hebt, kun je een account aanmaken. close

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Duurzame inzetbaarheid 50+

  Duurzame Inzetbaarheid

  Thema

  Verantwoordelijke en gelukkige mensen van alle leeftijden die samenwerken in vitale organisaties. Dat is mogelijk. Hoe creëer je betrokkenheid in alle fasen van het werkende leven?

  De constante stroom van versnelling en verandering vraagt om aanpassingsvermogen van werkgevers en werknemers. Nieuwe technologieën, flexwerken, globalisering en sociale uitdagingen doen een beroep op onze weerbaarheid en veerkracht.

  Vitaliteit en energiemanagement; effectiviteit, eigenaarschap én geluk in het werk; talentontwikkeling voor jonge en langer doorwerkende medewerkers. Dat zijn de ingrediënten van duurzame inzetbaarheid.

  Wij bieden verschillende trainingen en maatwerktrajecten op deze onderwerpen.

  Lees meer...

 • Invloedprincipes voor de ambitieuze professional

  Artikel

  We hebben invloed en we worden beïnvloed, en dit laatste vele malen vaker dan de meesten van ons in de gaten hebben. Veel trainingen zijn erop gericht om je te leren hoe je je eigen invloed kunt vergroten, en welke persoonlijke overtuiging je hierbij in de weg zit. Op zijn minst even waardevol is het herkennen van de invloedprincipes die een ander hanteert. Door het spel te begrijpen, ben je beter bestand tegen oneigenlijke invloed van anderen.

  Lees meer...

Gerelateerde mensen

De mensen die aan ons verbonden zijn, onderscheiden zich over het algemeen op meer dan een terrein Het zijn vaak meertalige, creatieve en biculturele talenten die elk op hun eigenwijze iets unieks aan de Baak toevoegen
 • Doekes Prakken

  Persoon

  Doekes (met Kickstart your Social Impact) en de Baak werken samen om kansen te creeren voor hoog opgeleide starters op de arbeidsmarkt. Via sociale innovatie projecten van 4 maanden krijgen starters de kans om ervaring, (zelf)kennis en netwerk op te doen in het veld van hun ambitie.

  Lees meer...

 • Saskia Fornier

  Persoon

  Ik wil bijdragen aan de menselijke kant van werk en organisaties door op zoek te gaan naar betekenis, motivatie en plezier. Ik zet me in voor het verbeteren van samenwerking, het vergroten van motivatie, het nemen van de juiste beslissingen en het creëren van een context waarin men oplossingen en antwoorden kan vinden. Daarbij hecht ik waarde aan eenvoud, helderheid en wijsheid. De Baak is een geweldige plek om te leren, bijzondere mensen te ontmoeten en allerlei nieuwe mogelijkheden te zien. Leren is vaak leuk; soms eng; en ben je eenmaal begonnen, dan wil je nooit meer terug.

  Lees meer...

Scroll up