Twintiger? Neem stappen!

News Detail

Explore. Invest. Choose.

Als twintiger doe je het lekker rustig aan, alles laat je lekker op z’n beloop. Volwassenheid en carrière maken komt wel als je dertig bent, als het echt nodig is. Normale gang van zaken toch?

Klinisch psycholoog Meg Jay vertelt in haar Ted Talk over haar onderzoek rondom twintigers. Volgens haar is de periode als twintiger juist hét moment waarop je een aantal van je belangrijkste stappen neemt in je ontwikkeling, en dus een fundamenteel belangrijk decennium.



Ze roept op om op te staan, wakker te worden en je volwassenheid te claimen. Laat je niet leiden door wat je niet weet, ga aan het roer van je leven staan. Beslissingen niet uitstellen maar juist de jaren als twintiger gebruiken om beslissingen te nemen.

Wake up en maak een jumpstart:

  1. Explore. Ontwikkel je identiteitskapitaal. Doe iets wat waarde toegevoegt aan wie jij bent. Ga op onderzoek uit. Nu is de tijd om in het buitenland te werken, je droombedrijf te starten. N.b. Backpacken valt volgens Jay hier helaas hier niet onder. 
  2. Invest. Ontmoet vage kennissen en je omgeving opnieuw. Mensen die buiten je vaste vriendenkring vallen zijn waardevol om in te investeren. Ruim de helft van de vacatures wordt via-via ingevuld. 
  3. Choose. Weet wat je wilt met een relatie. Voorkom dat je een ongezonde relatie in gaat. Zoals je bewust kiest voor je werk wil je ook je liefdesleven in gaan. Bewust vanuit wat jij belangrijk vindt.

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Scroll up