"Waarom zou iemand zich door jou laten leiden?"

News Detail

Tijdens onze Leiderschapstrainingen leer je naast diepgaande persoonlijke ontwikkeling ook de meest relevante theorieën kennen. Zoals ‘Why Should Anyone Be Led by You?’ door Robert Goffee en Gareth Jones. Hier de kern in het kort.

Zonder volgers

De vraag ‘Waarom zou iemand zich door jou laten leiden?’ roept angst op in de harten van vele leiders. En met een goede reden! Je krijgt niets gedaan zonder volgers. En in deze tijd waarin mensen eigenzinnig zijn, zijn volgers niet vanzelfsprekend. Behalve voor leiders die excelleren in het vangen van de harten van mensen, en ook hun geest en ziel.

Hoe doe je dat?

Natuurlijk heb je visie, energie, formele macht, en strategische richting nodig. Maar er zijn ook vier andere zaken die niet zo voor de hand liggen:

  • Toon je menselijkheid, laat ook je zwakheden zien. 
  • Wordt een ‘sensor’, verzamel zachte mens-data waardoor je op intuïtie kunt gaan vertrouwen. 
  • Geef leiding aan je werknemers met ‘ferme empathie’. Geef gepassioneerd om hen en hun werk, terwijl je ze alleen dat geeft wat ze nodig hebben om ‘het beste’ te bereiken. 
  • Durf anders te zijn, verzilver je uniekheid. 

Juiste stijl voor het juiste moment

Mix deze kwaliteiten om de juiste stijl voor het juiste moment te vinden. Je kunt ook aan de top komen zonder deze kwaliteiten. Maar er zullen weinig mensen zijn die jou willen volgen, en je organisatie zal niet de hoogst mogelijke resultaten bereiken.

Bij de Baak krijg je de ruimte om te ontdekken wat je kan, wie je bent en waar je toe in staat bent. Wij dagen je uit om alles uit jezelf te halen. Wil jij ook de ruimte om te groeien?

Bekijk onze trainingen

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Scroll up