Wat is 'goed functioneren'?

News Detail

Guus Brackel, trainer bij 'Ik en de Anderen', definieert 'goed functioneren' als een geheel van normen en waarden maar ook van 'zijnskwaliteiten'. Wat is het verschil tussen 'daadkrachtig doen' en 'daadkrachtig zijn”' Tussen 'aandachtig doen' en 'aandachtig zijn'? Tussen 'fatsoenlijk doen' en 'fatsoenlijk zijn'?

Het verschil is essentieel voor de authenticiteit en de waardigheid van het individu en de gemeenschap. Het is van belang voor de relatie tussen collega en klant, tussen werknemer en werkgever, tussen buurman en buurvrouw of tussen ouder en kind.

Het voldoen aan normen alleen is niet voldoende om een waardevol en bevredigend leven te leiden. Als waarden niet voorop staan, verliezen normen zelfs uiteindelijk hun geldigheid. Het leven wordt 'ingewikkeld' wanneer waarden uit beeld raken.

Wij zijn de Baak. Hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling voor mensen met een hbo-wo werk- en denkniveau. In onze intensieve trainingen dagen we je uit op intellect, intuïtie en interactie.

Bekijk ons trainingsaanbod

Wil je niets missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Ja, ik meld mij aan

Empty Page Section

Scroll up