Ambitieuze leidinggevende leer ook te faciliteren!

News Detail

Eigenlijk kun je vele dingen beter zelf doen als leidinggevende, denk je wel eens... En toch weet je ook dat je daarmee in je groei stagneert.

Delegeren vind je wel eens lastig. Echt iemand anders vertrouwen dat hij of zij de taak op eigen wijze goed zal invullen doe je niet automatisch. Deze houding kost je veel energie en tijd. Tijd die je niet kunt stoppen in visie of strategievorming of beinvloeding. Bovendien ondersteun je niet je mensen om zich maximaal te laten ontplooien. En is dat niet eigenlijk waar leiderschap om gaat?

Laat je inspireren door dit filmpje waarin zanger Sting zijn eigen nummer laat uitvoeren door Stevie Wonder. Sting speelt zelf een heel bescheiden rol en zo ontstaat een variant van het nummer waarin het talent van Stevie optimaal naar voren komt. We noemen dat dienend of faciliterend leiderschap. Hoe zou dat er voor jou uit kunnen zien?

Wij zijn de Baak. Het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap voor mensen met een hbo-wo werk- en denkniveau. In onze intensieve trainingen dagen we je uit op intellect, intuïtie en interactie.

Bekijk ons trainingsaanbod

Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Ja, ik meld mij aan
Scroll up