Empty Page Section

Senior leiders krijgen regelmatig te maken met lastige dilemma’s. Succesvolle leiders vinden een passend antwoord doordat ze hun eigen functioneren vanuit verschillende oogpunten kunnen bezien. Drie perspectieven staan daarbij centraal.

Door Erika Drentje en Anja de Boer, trainers bij de Baak

Hoe stel ik de targets voor de afdeling vast? Zo hoog dat de collega’s tot het uiterste moeten gaan? Of laag genoeg zodat ze hen zelfvertrouwen geven? Dilemma’s: de werkdag van leiders lijkt er vol mee te zitten.

Centraal daarbij staat het vraagstuk van leiderschap versus autonomie. Enerzijds ervaren leiders dat ze worden beoordeeld en gewaardeerd op hun zichtbaarheid, autonomie, dominantie, innovatieve initiatieven, koersbepaling en sturingskracht. Anderzijds zijn deze leiders zich bewust van het grote belang van het faciliteren van collega’s, en ze de ruimte te geven voor hun eigen professionaliteit, autonomie, persoonlijke inbreng en creativiteit.

Bij het zoeken naar oplossingen voor concrete organisatievraagstukken merken ervaren leiders dat het zinvol is om in staat te zijn op verschillende manieren naar een vraagstuk te kijken. Dit en veel meer leer je bij onze trainingen Baak Leiderschap Programma en de Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program. In deze whitepaper reiken we drie perspectieven op leiderschap aan.

Vul je gegevens in en download de whitepaper 'Succesvolle leider heeft meer dan één ‘bril’.

*
*
*
Scroll up