Empty Page Section

Hoe belangrijk is goed leiderschap en hoe wordt er eigenlijk leiding gegeven binnen Nederlandse bedrijven en organisaties?

Op basis van deze hoofdvragen voerden leiderschapsinstituut de Baak, het blad Management Team en adviesbureau Winkelman Van Hessen voor de derde keer het Nationaal Leiderschapsonderzoek uit. Leidinggevenden en medewerkers komen apart aan het woord. Dit jaar is ingezoomd op het thema ‘Talent’.

Rapportcijfer aan leidinggevenden: 6,4

De meeste leidinggevenden zien zichzelf als inspirator, maar slechts één op de drie medewerkers deelt deze mening. Er zijn grote verschillen tussen de twee groepen over hoe zij de managementstijl beleven. Leidinggevenden geven zichzelf een 7,6 voor hun leiderschapsstijl. Medewerkers willen liever geen oudere leidinggevende omdat ze te bazig zijn maar verwijten jongere leidinggevenden te veel met hun carrière bezig te zijn. Uit verschillende stellingen blijkt op welke wijze er in Nederland wordt gemanaged.

Talent: cruciaal voor de toekomst, weinig oog voor ontplooiing

Zowel de medewerker als de leidinggevende zijn het eens dat talentgerichte organisaties succesvolle organisaties zijn. Je kunt alleen overleven door actief beleid te voeren op talent. Door bijvoorbeeld te werken met flexibele teams op basis van talentexpertise. Maar hoeveel bedrijven en organisaties werken echt met dit soort teams? Hoeveel tijd en geld wordt er daadwerkelijk geïnvesteerd in het werven en ontwikkelen van talent? En wat zijn de meningen over hoe je talent ontwikkelt? 

RTL Nieuws - de Baak from de Baak on Vimeo.

Lees ook de interessante interviews over leiderschapsstijlen en talentontwikkeling met
Jacques Schraven, toezichthouder bij Tata Steel,
Bruno Bruins, voorzitter raad van bestuur UWV,
Victor van der Chijs, Voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente,
Danny Hollestelle, directeur Koninklijke Hollestelle Groep en zakenvrouw van het jaar 2015,
Lidwien Suur, CEO van Unigarant en ANWB Verzekeringen,
Margriet Vonno, directeur Bestuur ondersteuning bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Download en bekijk het hele onderzoek.

*
*
*
*
Scroll up