Hybride werken is maatwerk geen one size fits all formule

News Detail

Na anderhalf jaar coronapandemie werken we ook dit najaar weer massaal vanuit huis. Hoe bedrijven dit vormgeven, blijkt per organisatie nogal te verschillen. ‘Er is geen ‘one size fits all’ formule en dat maakt hybride werken maatwerk’. Dinsdag 30 november vond de eerste editie van De Staat van Leiderschap De Talkshow plaats. Aan tafel spraken leiders van onder andere Heineken Nederland, Unilever Benelux en AFAS Software over de impact van hybride werken op leiderschap. Naast een beperkt aantal deelnemers in het publiek bekeken honderden deelnemers de show via een livestream. Heb je De Talkshow gemist? Bekijk het hier gratis terug!

Hybride werken is populair en momenteel weer noodzakelijk voor de meeste bedrijven. Voor veel werknemers – die de mogelijkheid hebben om thuis te werken - is fulltime naar kantoor dan ook geen optie meer in de toekomst. De wens om hybride te werken bleek ook uit een rondvraag in het (virtuele) publiek. De deelnemers hebben de voorkeur om –  wanneer de coronamaatregelen het weer toelaten – circa 50% op kantoor te werken en 50% vanuit huis. De belangrijkste redenen die worden genoemd om hybride te werken zijn: flexibiliteit, vrijheid, minder reistijd en een betere werk-privébalans.

Kantoor als nieuwe kerk
Alhoewel werknemers én werkgevers de voordelen zien van hybride werken, werd uit de gesprekken duidelijk dat iedere organisatie op zijn eigen manier vormgeeft aan hybride werken. Er is geen ‘one size fits all’ oplossing en dat maakt hybride werken maatwerk. Hans Böhm, Algemeen Directeur bij Heineken: “We hebben nog niet teveel vastgezet. Thuiswerken hebben we moeten leren en ook hybride werken moeten we nog leren”. En ook Britt Breure van AFAS Software zegt hierover: “Soms hechten we misschien iets teveel waarde aan het maken van beleid. Deze week ziet er alweer anders uit dan we vorige week hadden kunnen denken. Ik geloof meer in inspelen op veranderingen en ons daarop aanpassen.” 

De inrichting is sterk afhankelijk van het type organisatie, de branche, de grootte van de organisatie en het type medewerkers. Zo blijkt uit onderzoek dat de jongere generatie medewerkers – de millennials – graag op kantoor werken. Jeroen van Glabbeek, CEO bij CM.com, herkent dit ook bij de medewerkers in zijn organisatie. “Jonge mensen willen leren, geïnspireerd worden en elkaar leren kennen. Een bedrijf heeft ook een sociale functie. Het is een soort nieuwe kerk waar mensen bij elkaar komen en samen iets moois maken”.

De afgelopen periode heeft leiders en managers gedwongen om kritisch te kijken naar de manier waarop er wordt gewerkt. Zo liet het afgelopen jaar bijvoorbeeld zien dat het niet nodig is om iedere dag op kantoor of bij de klant aanwezig te zijn. Bij Unilever heeft dit zelfs impact gehad op de kantoorinrichting en is er gekozen voor activity based working. “De activiteit bepaalt de plek in het gebouw. Dit loopt van rood naar blauw waarbij rood staat voor sociaal, gezellig en innovatie en blauw is afzondering en concentratie”, aldus Joanny Lijbers, Head of HR and Digital Transformation. 

Vertrouwen en persoonlijk contact
Een ding waar alle gasten aan tafel over eens zijn is dat vertrouwen, goede communicatie en persoonlijk contact essentieel is in een hybride werksituatie. “Delegeren blijkt ook de meest effectieve stijl van leidinggeven”, vertelt Janka Stoker, hoogleraar bij Rijkuniversiteit Groningen waar zij onderzoek doet naar leiderschap. “Mensen echt verantwoordelijkheden geven en veel meer sturen op resultaat in plaats van hoe je het werk precies moet doen”. 

Over de Talkshow
De Talkshow is een jaarlijks terugkerend initiatief van ondernemersvereniging VNO-NCW en trainingsinstituut de Baak met als doel om actuele maatschappelijke thema’s rondom leiderschap bespreekbaar te maken. Heb jij De Talkshow gemist? Bekijk hier gratis De Talkshow terug. Op de hoogte blijven van De Staat van Leiderschap? Word lid van De Staat van Leiderschap LinkedIn Community. Het online netwerk waar wij samen met andere leiders duiken in uitdagingen en vraagstukken rondom leiderschap anno nu. Meld je hier aan.

Meer lezen?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor tips, inzichten en inspirerende artikelen.

De Staat van Leiderschap | de Talkshow

Op dinsdag 11 oktober 2022 is de nieuwe editie van De Staat van Leiderschap Talkshow. In deze editie kijken wij naar dilemma's. Met welke dilemma’s krijgen leiders te maken? En hoe ga je hier mee om? Met diverse bestuurders en ondernemers duiken wij in dit vraagstuk. Laat je inspireren en meld je gratis aan!

Ruimte voor ontwikkeling en leiderschap

Bij de Baak krijg je de ruimte om te ontdekken wat je kan, wie je bent en waar je toe in staat bent. Wij dagen je uit om alles uit jezelf te halen. Wil jij ook de ruimte om te groeien?

Hulp nodig bij het kiezen van een training?

 

Scroll up