News Detail

Delen en leren over zelfsturing in de praktijk: 'A bumpy road!'

31 maart 2016 | Een interactief middag-event over het toepassen van de ideeën van Ricardo Semler (niet met Ricardo Semler zelf).

Hoe kun je zelfsturing in jouw type organisatie vormgeven?

De Braziliaanse topondernemer Ricardo Semler scoort goed met zijn Semco-stijl voor zelfsturing bij bedrijven en organisaties wereldwijd. Organisaties die Semco-stijl inzetten, kiezen automatisch voor meer ondernemende teams met groeiende resultaten en gelukkige medewerkers. Er zijn aansprekende voorbeelden van bedrijven die zelfsturing in de praktijk hebben gebracht. Kijk naar Poult in Frankrijk, Finext in Voorburg en de Koekjesfabriek Veldt in Utrecht.

De belangstelling voor zelfsturing groeit, maar het is niet makkelijk om ermee aan de slag te gaan. Daarom zijn we gestart met deze bijeenkomst waarin we ervaringen delen met leiders en niet-leiders over het thema zelfsturing in organisaties. Zo krijg je handvatten om jouw organisatie efficiënter te maken.

Ben je benieuwd naar deze andere manier van organiseren, wil je graag je stem hierover laten horen of heb je wat anders te halen of te brengen? Dan willen we je uitnodigen om aanwezig te zijn bij onze Delen & Leren: Semler in de polder!

events_banner_semler_in_de_polder2

Met mensen die dit in de praktijk toepassen gaan we in op vragen als:

 • Wat vraagt het van jou als leider om de kanteling te maken naar zelfsturing?
 • Waar begin je mee en wat zijn de vervolgstappen?
 • Wat zijn de dilemma’s van zelfsturing?
 • Hoe hou je vol als het lastig wordt
 • Hoe kun je het toepassen in een meer hiërarchische organisatie?
 • Wat is er nodig om het te laten slagen?

Deze tijd vraagt om flexibele organisaties met slagkracht. Dat vraagt om mensen die écht willen wat ze doen. Laat je nu motiveren om daadwerkelijk stappen te zetten. Een inspiratiebron voor iedereen die voelt dat het anders kan. Concrete voorbeelden die tot de verbeelding spreken, met frisse ondernemende ideeën van Nederlandse bodem. Ruimte voor bevlogen discussies en dieper begrip.

De gasten worden binnenkort bekend. Schrijf je nu in met vroegboekkorting.

Prijs

Early Bird ticket tot 31 januari 2016: 105 euro excl. BTW
Regular ticket: 125 euro excl. BTW 

Neem voor meer informatie contact op met Cheri Blommers, c.blommers@debaak.nl

Thema

Over dit evenement

Datum
31 mrt 2016
Tijdstip
13:30 - 18:00
Locatie
de Baak Driebergen
Inschrijven

Empty Page Section

 • Aansturen op zelfsturing in je team (AZT)

  Adviseren

  We leven in een tijd van complexe veranderingen en dat heeft ook impact op je organisatie. Reorganisatie, van product naar service gericht werken, minder managers. Je omgeving of jijzelf, als leider, staat voor de vraag om anders leiding te geven..

  Lees meer...

 • De kracht van zelfsturing!

  Artikel

  Er zijn steeds meer organisaties die de voordelen van zelfsturing inzien. Werknemers krijgen meer plezier in hun werk, voelen zich verantwoordelijk en gemotiveerd. En dat merkt ook de klant.

  Lees meer...

 • header_0016

  Ricardo Semler over de voordelen van zelfsturing

  Artikel

  "Zelfsturing is een stabieler mechanisme om mensen goed met elkaar te laten samenwerken dan de traditionele organisatievormen", zegt Ricardo Semler, CEO van Semco. De groeicijfers van Semco bewijzen al langer dat zelfsturing succesvol is en ook in steeds meer Nederlandse bedrijven maakt deze democratische organisatievorm zijn opmars.

  Lees meer...

 • Waarom zou je als organisatie zelfsturing willen?

  Artikel

  Overgaan naar zelfsturing is een grote stap. Het is een proces van jaren. Je doet dat niet om managementlagen te schrappen en zo te bezuinigen. Je doet dat omdat je op een andere manier wilt samenwerken die de hele organisatie en haar medewerkers ten goede komt. In werkplezier én in de resultaten.

  Lees meer...