Masterclass: 'Think Different' met Dennis Karpes

Empty Page Section

Laat je inspireren door zijn 'grassroots' aanpak

Zo’n 19 jaar geleden belde Dennis Karpes zijn baas bij Levi Strauss met de boodschap: “Ik kom vandaag niet.“ In één dag zette Karpes een vooruitstrevend concept op papier: Dance4Life. Een volstrekt nieuwe manier om jongeren uit de hele wereld te wijzen op de gevaren van aids en hiv. Niet de zoveelste voorlichtingscampagne, maar een inhoudelijk en energiek programma dat tieners raakt en uiteindelijk uitmondde in een dansfeest. Karpes wist wereldberoemde sterren en dj’s als Tiësto aan zich te binden.

Inmiddels is deze bevlogen sociaal ondernemer hét voorbeeld van iemand die met een grassroot-aanpak mensen raakt en enthousiast maakt om mee te bouwen aan een gezamenlijk doel. Iemand die werkt vanuit nieuwe inzichten én oude wijsheden.

Hoe Dance4Life uitgroeide tot een wereldwijd event

Tijdens zijn masterclass neemt Karpes ons mee terug naar zijn eerste Eureka moment en vertelt hij welke stappen hij heeft gezet om Dance4Life te laten groeien tot een wereldwijd event. Hoe hij daarna Justdiggit opzette met een urgente missie: de wereld groener maken. Maar hij gaat ons bovenal inspireren met zijn nieuwste initiatief: Raindance Project. Een project dat niet alleen lokalen en de boeren, maar ook de NGO’s, bedrijfsleven en overheden gaat activeren om het heft in handen te nemen om het land te herstellen en te vergroenen. “Ik denk dat dit zoveel groter gaat worden dan Dance4Life ooit is geweest.” Leer van zijn grassroots-aanpak waarin hij met creatieve campagnes, ambassadeurs, events, muziek, kunst en crowdsourcing een beweging op gang brengt.

Wees erbij als hij zijn nieuwste plan lanceert

Raindance Project is een beweging die straks de hele wereld rond gaat.

Over Dennis Karpes
Karpes is een changemaker met een businessachtergrond. Karpes kwam in 2011 met stip binnen op nummer 60 in de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw, is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en is o.a. benoemd tot Young Global Leader (YGL), een gezelschap van ‘s werelds meest in het oog springende leiders. Andere YGL’s zijn of waren o.a. Larry Page en Sergey Brinn (Google), Mark Zuckerberg (Facebook), Evan Williams (CEO Twitter) en koning Willem-Alexander. Zijn initiatief Justdiggit kent ambassadeurs als Desmond Tutu, André Kuipers, Floortje Dessing en meer. Over zijn drijfveren lees je in dit artikel.

Bekijk de promo
Van Raindance Project (stem van Desmond Tutu).

Raindance Project

Tijd: 1,5 uur
Door: Dennis Karpes - Sociaal ondernemer, stond aan de wieg van duurzaam kledingmerk Kuyichi, oprichter Dance4Life, Justdiggit en Raindance Project.

Event: Stand Still. Be Wise.
Dinsdag 18 juni
10.00 - 18.30 uur
Landgoed de Horst
De Horst 1, Driebergen

Entree € 485,- incl. BTW
Beperkt aantal plaatsen

Koop nu je ticket

Workshops

Na de inspirerende masterclass van Dennis werk je aan je eigen skills. Bekijk hieronder de verschillende workshops. Je kunt er twee kiezen.
Let op: het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Bij je ticket kies je direct je favoriete workshops, dan ben je zeker van je plek.

Koop nu je ticket

Scroll up