Empty Page Section

Laat je inspireren door de 'Grassroots' aanpak van Dennis Karpes

Zo’n 19 jaar geleden belde Dennis Karpes zijn baas bij Levi Strauss met de boodschap: “Ik kom vandaag niet.“ In één dag zette Karpes een vooruitstrevend concept op papier: Dance4Life. Een volstrekt nieuwe manier om jongeren uit de hele wereld te wijzen op de gevaren van aids en hiv. Niet de zoveelste voorlichtingscampagne, maar een inhoudelijk energiek en educatief programma dat tieners raakt en uiteindelijk uitmondde in een dansfeest. Karpes wist wereldberoemde sterren en dj’s als Tiësto aan zich te binden.

Vanaf dat moment wilde hij alleen nog maar voor de inhoud gaan en inmiddels zet hij zich als bevlogen sociaal ondernemer in om grote wereldproblemen op een innovatieve manier te helpen oplossen. Karpes is hét voorbeeld van iemand die mensen weet te inspireren en in beweging brengt, en werkt vanuit nieuwe inzichten én oude wijsheden.

Tijdens zijn masterclass neemt Karpes ons mee terug naar zijn eerste Eureka moment en vertelt hij welke stappen hij heeft gezet om Dance4Life te starten en te laten groeien tot een wereldwijd event. Hoe hij daarna Justdiggit opzette met een urgente missie: de wereld groener maken. Maar hij gaat ons bovenal inspireren met een nieuw initiatief: Raindance Project. Een project dat niet alleen lokalen en de boeren, maar ook de NGO’s, bedrijfsleven en overheden gaat activeren om het heft in handen te nemen om het land te herstellen en te vergroenen. “Ik denk dat dit zoveel groter gaat worden dan Dance4Life ooit is geweest.” Leer van zijn grassroots aanpak waarin mensen via creatieve campagnes, ambassadeurs, events, muziek, kunst en crowdsourcing enthousiast raken om in beweging te komen voor een gemeenschappelijk doel.

Karpes is een changemaker met een businessachtergrond die ‘think different’ als mantra heeft. Karpes kwam in 2011 met stip binnen op nummer 60 in de Duurzame Top 100 van Dagblad Trouw, is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en is o.a. benoemd tot Young Global Leader (YGL), een invloedrijk gezelschap van ‘s werelds meest in het oog springende leiders. Andere YGL’s zijn of waren o.a. Larry Page en Sergey Brinn (oprichters Google), Mark Zuckerberg (oprichter Facebook), Evan Williams (CEO Twitter) en koning Willem-Alexander. Zijn organisatie Justdiggit wordt ondersteunt door ambassadeurs als Desmond Tutu, André Kuipers, Floortje Dessing en meer.

Lees meer over Dennis Karpes en zijn drijfveren in dit artikel.
Of bekijk de video over zijn project Justdiggit.

Tijd: 1,5 uur
Door: Dennis Karpes - Sociaal ondernemer, stond aan de wieg van duurzaam kledingmerk Kuyichi, oprichter Dance4Life, Justdiggit en Raindance Project.

Event: Stand Still. Be Wise.
Dinsdag 18 juni
10.00 - 18.30 uur
Landgoed de Horst
De Horst 1, Driebergen

Entree € 485,- 
Prijzen incl. BTW
Max. 275 plaatsen

idealcreditcard_3

Koop nu je ticket

Workshops

Na de inspirerende masterclass van Dennis werk je aan je eigen skills. Bekijk hieronder de verschillende workshops. Je kunt er twee kiezen.
Let op: het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Bij je ticket kies je direct je favoriete workshops, dan ben je zeker van je plek.

Koop nu je ticket

Scroll up