Evolutionaire leiderschapstheorie – Max Wildschut

Empty Page Section

Workshop

Het is duidelijk dat leiderschap anders moet, we hebben zelfs een redelijk beeld van hoe het anders moet. Maar bij het ontwikkelen ervan lopen goede voornemens vaak aan tegen de harde realiteit.

Zo’n beetje alle groepen in een samenleving hebben leiders en volgers. Ook organisaties kennen een leiderschapsstructuur, maar het oude leiderschap van macht werkt niet meer in moderne organisaties. Om het beste uit mensen te halen heb je gezag nodig; mensen luisteren naar je omdat ze hier zelf voor kiezen. Het draait om natuurlijk leiderschap en gezag.

Wat maakt dat mensen leiderschap oppakken? Wat maakt dat mensen leiders volgen? De evolutie heeft ons brein toegerust voor leiden en volgen. Kennis van de (evolutionaire) psychologie van leiderschap leert ons waarom leiderschap vaak niet werkt en hoe we ons leiderschap kunnen versterken door aan te sluiten bij aangeboren gedrag.

In een interactieve lezing neemt Max je mee in de evolutionaire leiderschapstheorie. Vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten en de meest extreme praktijk, leer je de principes van natuurlijk leiderschap. We gaan in op hoe deze vorm van leiderschap kan worden ontwikkeld en waar het door wordt gefrustreerd.

Tijd: 1,5 uur
Door: Max Wildschut - Psycholoog en expert op het gebied van menselijk gedrag in organisaties, onderzoeker, docent, veelgevraagd spreker en auteur van o.a. ‘Gezag’ en ‘Darwin voor managers’.

Event: Stand Still. Be Wise.
Dinsdag 18 juni
10.00 - 18.30 uur
Landgoed de Horst
De Horst 1, Driebergen

Entree € 485,- incl. BTW
Beperkt aantal plaatsen

Koop nu je ticket

Workshops

Na de inspirerende masterclass van Dennis werk je aan je eigen skills. Bekijk hieronder de verschillende workshops. Je kunt er twee kiezen.
Let op: het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Bij je ticket kies je direct je favoriete workshops, dan ben je zeker van je plek.

Koop nu je ticket

Scroll up