Small shoes, big steps - Missing Chapter Foundation

Empty Page Section

Workshop

Hoe we leven en wat we produceren heeft gevolgen voor de aarde en hoe we met elkaar omgaan. We wíllen wel oplossingen bedenken en beslissingen nemen die goed zijn voor de toekomst, maar we zitten soms vast in belangen van nu. Kinderen kunnen besluitvormers helpen. Volwassenen hebben meer kennis en ervaring, maar kinderen hebben creativiteit, verbeeldingskracht en het vermogen díe vragen te stellen die hen op een ander spoor kunnen zetten.

In de workshop ervaar je hoe Missing Chapter Foundation de verbeeldingskracht van kinderen inzet bij vraagstukken van organisaties zoals bijvoorbeeld de Baak. Missing Chapter Foundation neemt je mee in de kracht van de dialoog, over hoe besluitvormers de ideeën en standpunten van kinderen en toekomstige generaties mee kunnen laten tellen in beslissingen. Tot slot komt de noodzakelijkheid van intergenerationele dialogen voor een duurzame en gezonde toekomst aan bod.

De Missing Chapter Foundation is een initiatief van Prinses Laurentien. Zij richtte de stichting in 2009 op persoonlijke titel op en is er actief bij betrokken. Tot de meer dan 150 partners van Missing Chapter behoren o.a. Albert Heijn, Tony's Chocolonely, Unilever, PwC, ING en HEMA.

In de eerste workshopronde sluiten ook kinderen aan van de school waarmee de Baak een eigen Kinderraad-traject is ingegaan. In een dialoogsessie gaan de kinderen in gesprek met de volwassen deelnemers. In de tweede workshop leer je om zelf kind-inclusie vorm te geven in een besluitvormingstraject. We doorlopen de methodiek van de dialoog en de inzichten rondom moreel leiderschap.

Tijd: 1,5 uur
Door: Marianne Dekker - Adviseur kind-inclusie Missing Chapter Foundation

Event: Stand Still. Be Wise.
Dinsdag 18 juni
10.00 - 18.30 uur
Landgoed de Horst
De Horst 1, Driebergen

Entree € 485,- incl. BTW
Beperkt aantal plaatsen

Koop nu je ticket

Workshops

Na de inspirerende masterclass van Dennis werk je aan je eigen skills. Bekijk hieronder de verschillende workshops. Je kunt er twee kiezen.
Let op: het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Bij je ticket kies je direct je favoriete workshops, dan ben je zeker van je plek.

Koop nu je ticket

Scroll up