Zelfsturing en de rol van macht

Empty Page Section

Workshop

Zelfsturing is razend populair bij organisaties en in de managementliteratuur. Het realiseren ervan blijkt in de praktijk echter een uitdaging. Oorzaak: we negeren ‘de olifant in de kamer’. MACHT.

Meer zelfsturing vraagt aanpassingen in de organisatie maar er bestaat helaas geen blauwdruk. Zelfsturing gaat over empoweren van organisatieleden; het aanwezige potentieel bepaalt dan ook het resultaat. In deze workshop maak je kennis met een model dat je kunt gebruiken om dit potentieel inzichtelijk te maken en zicht geeft op de organisatiekenmerken die voor aanpassing in aanmerking komen.

Natuurlijk reflecteren we ook op de rol die leiderschap speelt in (de transitie naar) een zelfsturende organisatie en staan we stil bij de (vaak dominante) rol van macht. Machtsverschillen en machtsmisbruik zijn immers altijd en overal aanwezig. In deze workshop doorbreken we het taboe rond macht zodat we weten wat de rol van macht betekent voor de definitie en invoering van zelfsturing.

Tijd: 1,5 uur
Door: Irene Sinteur - Zelfstandig empowerment coach en trainer, recent gepromoveerd aan de VU op het onderwerp zelfsturing, empowerment en macht

Event: Stand Still. Be Wise.
Dinsdag 18 juni
10.00 - 18.30 uur
Landgoed de Horst
De Horst 1, Driebergen

Entree € 485,- incl. BTW
Beperkt aantal plaatsen

Koop nu je ticket

Workshops

Na de inspirerende masterclass van Dennis werk je aan je eigen skills. Bekijk hieronder de verschillende workshops. Je kunt er twee kiezen.
Let op: het aantal plaatsen per workshop is beperkt. Bij je ticket kies je direct je favoriete workshops, dan ben je zeker van je plek.

Koop nu je ticket

Scroll up