Empty Page Section

Beïnvloeden, heb jij het in je?

Om iets voor elkaar te krijgen binnen een organisatie moet je mensen kunnen betrekken en inspireren. Daarbij is kennis van het politieke krachtenveld een must. Wat zijn de belangen en verantwoordelijkheden van de verschillende stakeholders en hoe kunnen zij aansluiten bij jouw initiatief? Of je nu wel of niet aan de macht bent, anderen meekrijgen vereist focus en empathie. Aan de vergadertafel én in de wandelgangen. Ben je bereid om mee te bewegen, risico's te nemen en te reflecteren op jezelf? Dan is de kans groot dat je het spel van beïnvloeden goed in de vingers krijgt.

Verbeter je beïnvloedingsvaardigheden bij de Baak

Belangrijk bij beïnvloeden, is dat je de dynamiek van het samenwerken begrijpt en over organisatiesensitiviteit beschikt. Je kiest voor een slimme strategie en houdt daarbij oog voor de ander. Het gaat niet om ellebogenwerk. Vanuit echte interesse zul je contact moeten maken, ook met degenen die het niet met je eens zijn. Alleen zo kom je te weten op welke emoties en aannames hun tegenwerking is gebaseerd. Dan kun je deze uit de wereld helpen en creëer je ruimte voor verandering. Wil jij ook je invloed laten gelden om je doel te bereiken? Bij de Baak leer je alles over de diepere niveaus van beïnvloeden.

Informatie of advies

Neem contact op met onze adviseurs via

Telefoon
0343-556369
E-mail
advies@debaak.nl

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0027

  Eerste hulp voor hopeloze teams

  Artikel

  Alle fut is uit de teambesprekingen, er wordt nauwelijks meer gecommuniceerd en iedereen gaat zijn eigen gang. Help, het team ontspoort! 5 tips om hopeloze teams weer op de rails te krijgen.

  Lees meer...

 • teaser_0025

  Whitepaper | Verdorie! Wie heeft hier de regie?

  Whitepaper

  De werkomgeving confronteert ons met steeds nieuwe uitdagingen. In deze tijd waar concurrerende producten of diensten onverwacht uit allerlei hoeken opduiken moet je snel kunnen schakelen. Hoe ga jij om met die complexiteit in de samenwerking met anderen?

  Lees meer...

 • teaser_0026

  Whitepaper: Beïnvloeden voor gevorderden

  Whitepaper

  Beïnvloeden is een belangrijke vaardigheid in moderne organisaties. Managers en projectleiders zijn echter vaak terughoudend om zich hierin te verbeteren. Nergens voor nodig. Met duurzame beïnvloeding blijft de onderlinge relatie goed.

  Lees meer...

Scroll up