News Detail

Wat verstaan we eigenlijk onder werkstress, overspanning en burn-out?
Hoe herken je de signalen en wat kun je eraan doen?
Wat is er nodig om deze problematiek professioneel te begeleiden?

De omvang van werkgerelateerde problematiek is enorm. Volgens onderzoek loopt maar liefst zo’n 1 miljoen mensen een risico op burn-out. Ook de overheid ziet inmiddels in dat, afgezien van veel persoonlijk leed, hiermee aanzienlijke maatschappelijke kosten gemoeid zijn. Dat vraagt inzet op velerlei niveaus. Voor een groot aantal coaches is dit nog onontgonnen terrein, maar mijns inziens is ook voor deze beroepsgroep hier een belangrijke taak weggelegd.

In dit webinar krijgen coaches de nodige kennis en praktische handvatten aangereikt voor het begeleiden van werkgerelateerde problematiek. We gaan in op wat wordt verstaan onder verschillende vormen van werkgerelateerde problematiek (werkstress, overspanning en burn-out). We staan stil bij de belangrijkste signalen van deze problematiek, het onderscheid met andere psychische problemen en de juiste aanpak.
Tot slot schenken we aandacht aan de kennis en vaardigheden waarover coaches moeten beschikken om deze problematiek professioneel te kunnen begeleiden.

Dit webinar is overigens ook interessant voor leidinggevenden die werkgerelateerde problematiek beter willen leren begeleiden.

Contact

Europees Instituut

Empty Page Section

 • teaser_0024

  Verdiepend Coachen bij werkstress en burn-out

  Coachen

  Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde (psychische) ziektes. Dat is alarmerend. Wie stress op het werk succesvol aanpakt, zorgt voor meer werkplezier en minder ziekteverzuim. Zeker in preventieve zin kunnen coaches een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van burn-out.

  Beschik jij als coach over alle kwaliteiten om op vragen rond werkstress, overspannenheid, burn-out en werkverslaving een professioneel antwoord te geven? Dat vraagt namelijk specifieke expertise. De praktijkgerichte vervolgopleiding 'Coachen bij werkstress en burn-out" biedt alle ruimte om je hierin te professionaliseren. Je verwerft specifieke kennis van deze problematiek en bruikbare tools zodat je coachees op vakkundige wijze kunt begeleiden.

  Programma

  • 5 Dagen praktijktraining
  • Werkcollege 
  • Coachingstraject
  • Intervisie
  • Persoonlijke begeleiding door de trainer
  • Elevator pitch

  Investering

  Standaard tarief : € 2.730,-- (wanneer de werkgever betaalt)
  Gereduceerd tarief : € 2.275,-- (voor particulieren)

  Deze opleiding wordt verzorgd door onze dochteronderneming het Europees Instituut de Baak. Uitgebreide informatie en startdata vind je op hun website.

  Start

  4 november 2017
  Lees meer...

Scroll up