Empty Page Section

Versterk je identiteit als ervaren leider

Als senior manager geef je al jaren leiding aan leidinggevenden. Je staat midden in het complexe krachtenveld van je organisatie. En je bent voortdurend op zoek naar manieren om je rol te versterken. In het BLP krijg je inzicht in je eigen leiderschap, je relaties met anderen, je presence en je presentatie. Je ontdekt wat je hierin kunt verbeteren en hoe je het meest effectief veranderingen kunt doorvoeren in je organisatie.

Thema
Doelgroep
Duur
Telefonisch intakegesprek en 5 modules
Deelnemers
8 tot 12 personen

Baak Leiderschap Programma (BLP)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
8.340,00
Prijs (BTW-vrij)
9.174,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Wie ben jij als leider?

De focus in het programma ligt op jouw rol, kwaliteiten en authenticiteit als leider. Je blikt terug op minstens vijf jaar leidinggevende ervaring en beantwoordt vragen die fundamenteel zijn om jezelf verder te kunnen ontwikkelen. Hoe uit jouw leiderschap zich in je werk- en privé-omgeving? Welke dilemma’s kom je tegen? Hoe oefen je invloed uit en hoe word je beïnvloed?

Eigenwijze professionals

In het BLP belicht je in groepsverband hoe jij omgaat met mensen en op welke manier je leidinggeeft aan (eigenwijze) professionals. Ook onderzoek je de betekenis die jij geeft aan ‘politiek handelen’ en de manier waarop je trouw blijft aan jezelf in het dynamische krachtenveld van je organisatie.

Persoonlijk leiderschap

Je leert in het BLP hoe je op koers blijft, wat je uitstraalt en welke impact je hebt. Maar ook hoe je verandering effectief beïnvloedt. En hoe je voor jezelf zorgt in alle hectiek. Zo ontwikkel je jouw persoonlijke leiderschap en kun je van nog meer toegevoegde waarde zijn voor je organisatie.

Resultaten

 • Je hebt ruimer inzicht in je identiteit en je rol als leider.
 • Je weet hoe je jouw persoonlijke relaties kunt versterken.
 • Je vergroot de effectiviteit van je netwerk.
 • Je rol binnen de organisatie is duidelijker, krachtiger, invloedrijker en effectiever.
 • Je slaagt er beter in goed te handelen in complexe, spannende situaties (krachtenvelden).

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

teaser_0021

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt deze training in groepsverband, in vijf modules die allemaal in de middag starten. Voorafgaand is er een telefonische intake waarin je met een trainer je persoonlijke leervragen vaststelt.

Ervaringsgerichte simulaties

Tijdens de modules reflecteer je op jouw talenten, samen met topdocenten en ervaren collega’s uit het Nederlandse bedrijfsleven. Je verdiept je in jouw verbeterpunten en oefent deze zowel tijdens de bijeenkomsten als daarbuiten. Je doet bijvoorbeeld mee aan ervaringsgerichte simulaties en krijgt praktische opdrachten mee om in je werksituatie uit te voeren. Aan het eind van de training presenteer je wat de modules jou hebben opgeleverd (je ‘persoonlijke oogst’).

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Mijn identiteit als leider (zes dagdelen)

 • Je gaat de confrontatie met jezelf aan en vergroot je zelfinzicht.
 • Je krijgt meer inzicht in je leiderschapsrol. 
 • Je wordt je bewuster van het beeld dat je oproept bij anderen.

Module 2: Relationele effectiviteit (zes dagdelen)

 • Je ziet scherper hoe de dynamiek van netwerken in elkaar steekt.
 • Je verdiept je inzicht in jouw relatie met je omgeving.
 • Je wordt je bewuster van de patronen in je interactie met mensen.

Module 3: Leiderschap en beïnvloeding in mijn organisatie (zes dagdelen)

 • Je begrijpt beter welke processen jouw rol als leider beïnvloeden.
 • Je beseft hoe je je invloed kunt vergroten.
 • Je ziet hoe je nog betere resultaten kunt behalen.

Module 4: Sterk leiderschap in een dynamisch krachtenveld (zes dagdelen)

 • Je onderscheidt de kwade en nobele intenties van leiders.
 • Je ziet nieuwe manieren om te overleven in de krachtenvelden van macht en politiek.
 • Je verdiept je in morele vragen en dilemma’s.

Module 5: Mijn presentatie als leider (vier dagdelen)

 • Je traint je presentatievaardigheden.
 • Je leert om te gaan met media.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
02 nov 2015 - 13:30 uur de Baak Noordwijk 2 plekken Ja € 8.340,00
16 dec 2015 - 13:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 8.340,00

Ervaring

 • Ik heb in de training anders naar mezelf leren kijken en veel over mezelf ontdekt wat mij helpt in mijn verdere persoonlijke ontwikkeling.

 • Een leiderschapsprogramma met echt aandacht voor alle aspecten van leiderschap, zowel de persoonlijk, intermenselijke kant als de zakelijk professionele en systemische aspecten. Mooi, helder en raak in meerdere opzichten.

 • Ik vond het programma fantastisch, ik heb het ervaren als een enorm cadeau en als een warm bad waarin ik enorme ruimte heb ervaren om mijn eigen drijfveren en leiderschapskwaliteiten onder de loupe te nemen.

 • Heavy, diep, volstrekt naakt, tot op de bodem en weer terug, en wat heb ik genoten.

 • enorm verrijkend, inzichtgevend. Na het volgen van de BLP zal ik anders blijven kijken, handelen.

 • Een proces van nieuwe inzichten, confrontaties met mijzelf en verrijking!

 • Intensief, persoonlijk, confronterend, diepgaand, effectief en in een plezierige, veilige omgeving waarbij het leerproces mede bepaald is door trainer zowel als medecursisten.

 • Fantastisch programma dat richting en focus geeft aan verdere persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

 • De BLP is voor mij een fantastische, inspirerende en gevarieerde reis geweest voor mijn leiderschap juist doordat we veel met elkaar hebben gedeeld en geleerd.

 • Het schudt alles op en zorgt ervoor dat er een beeld ontstaat waar je mee verder kunt.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Baak Strategie Programma (BSP)

  Leiderschap

  Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper kunnen. In het Baak Strategie Programma vind je het inspirerende perspectief dat je zoekt. Bovendien ontwikkel je jouw vermogen om vooruit te kijken. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

  Lees meer...

 • Young Executives Program Compact (YEPCOM)

  Leiderschap

  Jouw talenten hebben je ver gebracht. Maar je merkt dat er nu meer van je wordt gevraagd. Dat je vertrouwde aanpak niet volstaat. Tijd om je leiderschap onder de loep te nemen en aan te scherpen. Dat doe je in YEP Compact, een verkorte versie van de opleiding YEP. Samen met ervaren trainers, coaches en young professionals als jij verbreed en verdiep je jouw inzicht in jezelf, teams en organisaties. Je voelt je steviger in je leiderschap en vergroot je toegevoegde waarde voor je organisatie.

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Leiderschap

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol als young professional omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in YEP, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Invloed in Complexiteit (IIC)

  Adviseren

  Het krachtenveld waarin je opereert is dynamisch en complex. De omgeving is voortdurend in beweging. Belangen zijn divers en vaak tegengesteld, besluitvorming wordt beïnvloed door vele partijen. Hoe beïnvloed succesvol vanuit jouw eigen visie? Hoe neem jij je plek in, in deze omgeving, zodat jij vanuit jouw expertise ook gezien wordt?

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.