Empty Page Section

Kijk vooruit en benut de kansen

Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper kunnen. In het Baak Strategie Programma vind je het inspirerende perspectief dat je zoekt. Bovendien ontwikkel je jouw vermogen om vooruit te kijken. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

Thema
Doelgroep
Duur
Module 1: 3 dagen (8 dagdelen) bij de Baak Seaside te Noordwijk Module 2: 3 dagen (8 dagdelen) op Landgoed de Horst in Driebergen
Deelnemers
10 tot 14 personen

Baak Strategie Programma (BSP)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
5.280,00
Prijs (BTW-vrij)
5.808,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Hoe versterk jij je strategie?

Je wilt waarde toevoegen aan je organisatie en zoekt daarom steeds inspiratie in onbekende inzichten, kennis en ervaringen. Je staat open voor innovaties, luistert goed en kijkt naar je omgeving. Daarbij probeer je steeds in te schatten wat de toekomst vraagt. Zo kom je tot aanpassingen in je strategie.

Onderscheidende visie

In BSP maak je kennis met bestaande en verwachte innovaties. Je ontwikkelt daarnaast je vooruitziende vermogen én je werkt aan een eigen strategie. Dat laatste doe je samen met mededeelnemers en experts, maar wel vanuit jouw onderscheidende visie. Je giet die visie bovendien in een beeldend verhaal; een verhaal dat jou, je collega’s en klanten raakt en dat mensen de koers doet volgen die jij hebt uitgezet.

Betere toekomst

Je (her)ontdekt in deze training hoe visionair en creatief je werkelijk bent. Hoe je die kwaliteiten weet te vertalen naar een praktisch uitvoerbare strategie. En hoeveel innovatie co-creatie losmaakt. Je neemt dat besef en vermogen uiteindelijk mee terug naar je werkpraktijk, waar je co-creatie en innovatie voortaan bewust stimuleert. Zo zorg je dat jouw organisatie voortdurend aan een betere toekomst werkt.

Resultaten

 • Je weet waar een goede strategie aan moet voldoen en hoe je die moet implementeren.
 • Je kunt strategieontwikkeling beter sturen en structureren.
 • Je kunt de markt en omgeving van je organisatie scherper waarnemen en duiden.
 • Je begrijpt beter hoe je kunt bijdragen aan de innovatiekracht van jouw organisatie.
 • Je faciliteert makkelijker co-creatie, creativiteit, experimenten en werkend leren.
 • Je bent meer gericht op inspiratie en vernieuwing.
 • Je weet beter wat je strategische competenties zijn en hoe je die moet inzetten.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training in groepsverband, in twee modules van elk drie dagen. Minimaal vier weken voor aanvang heb je een intake. Vanaf die intake krijg je online kennis en inspiratie aangereikt. Daardoor maak je een vliegende start zodra de training begint.

Stretch zone

Tijdens de intake bepalen de trainers in welke groep je het beste past. Zij zoeken daarbij niet zozeer naar overeenkomsten, maar naar diversiteit. Ze creëren bewust ‘mismatches’ tussen deelnemers. Doel is namelijk dat je je comfortzone verlaat en in je stretch zone belandt. Daar leer en groei je sneller – bijvoorbeeld hoe je je strategie kunt bepalen, innovatie kunt stimuleren en je organisatie richting kan geven. Om in die stretch zone te komen, helpt het om geconfronteerd te worden met mensen die anders zijn dan je gewend bent.

Strategische casus

Je werkt tijdens het programma met het Business Model Canvas, maar ook met corporate storytellers en andere creatieven. Bovendien bezoek je een rolmodelorganisatie ter inspiratie.
Je neemt bij dit alles verantwoordelijkheid over je eigen leerproces. Zo stel je je eigen leerdoelen vast. Ook werk je tussen module 1 en 2 aan een grote opdracht binnen je organisatie en richt je je gedurende de hele training op een strategische casus uit je eigen praktijk. Bij je casus betrek je zelf iemand uit jouw eigen organisatie (je ‘sponsor’).

Verrijkte inzichten

Je brengt tussen module 1 en 2 een strategisch werkbezoek aan een organisatie waar een andere deelnemer werkt. Ook neem je zelf een deelnemer mee naar jouw werkplek. Mede dankzij elkaars frisse perspectief, in combinatie met de kennis en ervaring die jullie hebben opgedaan in de eerste module, verrijk je elkaars inzichten. Dat helpt je bij het 'oplossen' van jouw strategische casus. Tijdens de tweede module bereid je de implementatie van die oplossing voor. Ook hierbij spelen mededeelnemers, de sponsor en onze coaches een begeleidende rol.

Learning community

Met BSP betreed je een learning community van mededeelnemers, trainers en andere experts. Jouw begeleiders helpen je tijdens en tussen de modules door om een praktisch uitvoerbare strategie op te zetten; één die hoofd en hart raakt, net als het programma zelf doet. De inzichten en geplande acties neem je uiteindelijk mee terug je organisatie in. Ook na de programmalooptijd van tien weken kun je op je werk nog (web)coaching krijgen van de Baak. Zo houd je jezelf en je organisatie scherp.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Strategie en mijn organisatie: anders kijken (drie dagen)

 • Je leert al doende om te ontkaderen en herkaderen; om uit je ‘box’ te stappen, vrij rond te kijken en een nieuwe box te maken die jouw organisatie de komende jaren als gegoten zit.
 • Je doet theoretische kennis op over strategisch management en vertaalt die via interactieve werkvormen naar je eigen praktijk.
 • Je versterkt je trendwatching skills en analyseert de missie, positie, toegevoegde waarde en kansen van jouw organisatie tegen de achtergrond van de trends die je spot.
 • Je doet inspiratie op tijdens een bezoek aan een bijzondere, innovatiegerichte organisatie.

Module 2: Ik en mijn strategie: anders doen (drie dagen)

 • Na strategie-exercities in je organisatie ontwikkel je nu een tactisch plan om je strategie daadwerkelijk te implementeren.
 • Je ziet in welke tactiek het beste werkt, welke lijn je moet kiezen, wat jouw rol is en met welk krachtenveld je te maken hebt in je organisatie.
 • Je wordt je bewuster van jouw drive, authenticiteit en overtuigingskracht. Die haal je meer naar boven, maak je zichtbaarder en houd je vast.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
02 dec 2015 - 09:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 5.280,00
13 apr 2016 - 09:00 uur de Baak Noordwijk Ja € 5.280,00
30 nov 2016 - 14:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 5.280,00

Ervaring

 • Je leert hoe je jouw persoonlijke strategie kan verbinden met jouw organisatie-strategie.

 • Het BSP is een kado aan jezelf, het laat je allereerst naar jezelf kijken om vanuit die positie opnieuw, bevragend, open en nieuwsgierig naar zaken en aldus ook je eigen organisatie te kijken.

 • BSP geeft een goed beeld waar je staat maar ook waar je kunt komen.

 • Heel inspirerend en leerzaam!

 • Ik heb mij meer vermaakt dan ik vermoed had -> hier en daar koste het ook wel veel concentratie energie!

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Leiderschap

  Als senior manager geef je al jaren leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuitie. Maar komt het beste van jou ook altijd naar boven? Profiteert jouw organisatie maximaal van jouw leiderschap? Als kritische professional wil je verdieping en zoek je dus voortdurend nieuwe ingrediënten om jouw positie als leider verder te versterken. In het BLP geven we deze. Door je te confronteren, maar ook door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen, vind jij je kracht en weet jij hoe je jouw impact op jouw organisatie kunt vergroten.

  Lees meer...

 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Leiderschap

  Als senior manager geef je al jaren leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuitie. Maar komt het beste van jou ook altijd naar boven? Profiteert jouw organisatie maximaal van jouw leiderschap? Als kritische professional wil je verdieping en zoek je dus voortdurend nieuwe ingrediënten om jouw positie als leider verder te versterken. In het BLP geven we deze. Door je te confronteren, maar ook door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen, vind jij je kracht en weet jij hoe je jouw impact op jouw organisatie kunt vergroten.

  Lees meer...

 • Invloed in Complexiteit (IIC)

  Adviseren

  Het krachtenveld waarin je opereert is dynamisch en complex. De omgeving is voortdurend in beweging. Belangen zijn divers en vaak tegengesteld, besluitvorming wordt beïnvloed door vele partijen. Hoe beïnvloed succesvol vanuit jouw eigen visie? Hoe neem jij je plek in, in deze omgeving, zodat jij vanuit jouw expertise ook gezien wordt?

  Lees meer...

 • Young Executives Program Compact (YEPCOM)

  Leiderschap

  Jouw talenten hebben je ver gebracht. Maar je merkt dat er nu meer van je wordt gevraagd. Dat je vertrouwde aanpak niet volstaat. Tijd om je leiderschap onder de loep te nemen en aan te scherpen. Dat doe je in YEP Compact, een verkorte versie van de opleiding YEP. Samen met ervaren trainers, coaches en young professionals als jij verbreed en verdiep je jouw inzicht in jezelf, teams en organisaties. Je voelt je steviger in je leiderschap en vergroot je toegevoegde waarde voor je organisatie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.