Empty Page Section

Tijdens de opleiding Change Management van de Baak leer je complexe verandervraagstukken aan te sturen via de 'harde' en de 'zachte' kant.

Thema
Doelgroep
Duur
3 x 2 dagen
Deelnemers
10 tot 14 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.350,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.785,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 356,73
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen.

€ 339,00

Beschrijving

Je staat voor een veranderingstraject dat veel van je eist, zowel professioneel als persoonlijk. Als manager, projectleider of adviseur heb je je sporen verdiend, maar je weet: deze keer heb ik meer nodig.

Interventies

In dit programma verwerf je toepasbare inzichten uit veranderkunde, waardenmanagement en organisatiekunde en verbreed je je repertoire aan interventies. Hiermee kan je beweging in het organisatiesysteem scherper doorzien en daarop effectiever, veranderend aansluiten.

Inzichten

Tijdens deze intensieve 3 x 2 dagen met ervaren mededeelnemers schakel je voortdurend tussen de aangereikte veranderconcepten en jouw eigen praktijk. Je kiest een buddy en bezoekt zijn/haar organisatie: in jouw rol van adviseur met distantie ontwikkel je vaak nieuwe inzichten en handelingsalternatieven voor je eigen veranderingsopdracht.

Maatwerk

De trainers zijn zwaargewichten uit verandermanagement met ervaring in management, directie en consulting, en leveren ieder uur van de modules maatwerk op de uniciteit van de deelnemerscases en de deelnemers. Zo word je versterkt op drie fronten: theorie, change management instrumenten en jouw vaardigheden als veranderaar.

Resultaten

Deelnemers melden vaak de volgende veranderingen:

 • Dieper begrip van verandermanagement, o.m. systeemdynamiek, waardenmanagement en organisatiepsychologie.
 • Meer inzicht in waarden, patronen en dynamieken van de organisatie.
 • Meer inzicht in verhouding tussen opdracht, jezelf en stakeholders.
 • Groter sturingsvermogen in complexe veranderingstrajecten.
 • Vaak vernieuwde interpretatie en aanpak van veranderopdracht.
 • Meer enthousiasme, vrijheid, zekerheid en durf.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Voor wie, met wie?

Deelnemers zijn senior professionals, managers, stafleden, projectleiders en programmamanagers en soms consultants. 50/50 afkomstig uit middelgrote tot grote organisaties in de publieke en private sector, zoals: zorginstellingen, woningcorporaties, energie, chemie, banken/verzekeraars, politie, brandweer, overheden en ZBO’s.

Hoe ziet het programma er uit?

Dit programma past inzichten uit veranderkunde, waardenmanagement en organisatiekunde toe op de deelnemerscases. Het versterkt de effectiviteit van de deelnemers als veranderaars met inzichten, kennis en vaardigheden.

Intakegesprek

Voorafgaand aan het programma vindt er een telefonisch intakegesprek plaats met één van de docenten. Deze intake is bedoeld om jou kennis te laten maken met het programma, jouw verandercasus helder te krijgen, het afstemmen rondom jouw leerdoel en het managen van beider verwachtingen.

Module 1: Veranderen en ik

Jij presenteert jouw verandercasus en context vanuit individueel, conceptueel en politiek perspectief. Je onderzoekt het gedrag van betrokkenen en evalueert je keuzes. We gaan in op de verscheidenheid aan verandertheorieën en de systeem- en veranderconcepten van Spiral Dynamics van Prof. Clare W. Graves worden geïntroduceerd.

Module 2: Mijn case veranderen

Je maakt een test die inzicht geeft in jouw drijfveren en denkwijze. Je typeert ook de leidende dynamiek van je organisatie. Je ontdekt en ontwikkelt nieuwe interventies waarmee je de dynamiek kunt versnellen of ombuigen.

Module 3: Veranderingen in ontwikkeling

Met alle verworven kennis en inzichten bekijk jij jouw situatie opnieuw. Jij definieert en oefent met interventies die verandering teweegbrengen en borgen. Met verschillende diagnoses kies jij effectieve strategieën. Vorm Er wordt pittige verandertheorie aangereikt en sterk casusgericht gewerkt. Ook doen de deelnemers (en eventueel hun teams over veranderomgeving) waardentests die analyse en interventieskeuzes ondersteunen. Buddykoppels geven elkaar intervisie en advies van dag één tot dag zes en vaak ook nog daarna. Het programma biedt ook een besloten website rond verandermanagement die tevens als naslagwerk en vraagbaak dient. De trainers en ex-deelnemers voegen hieraan regelmatig nieuwe artikelen toe.

Het team

 • Marianne Kaesehagen
  Naam
  Marianne Kaesehagen
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Koen de Boer
  Naam
  Koen de Boer
  Functie
  Expertise Centrum Leider Professionele & Organisatie Ontwikkeling

  Lees meer...

 • Kees de Groot
  Naam
  Kees de Groot
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Fons Groen
  Naam
  Fons Groen
  Functie
  Trainer

  Lees meer...

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
12 sep 2016 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 12 sep 2016 - 09:30 uur

 • module 1

  Datum
  12 sep 2016 - 09:30 uur t/m 13 sep 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 2

  Datum
  03 okt 2016 - 09:30 uur t/m 04 okt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 3

  Datum
  25 okt 2016 - 09:30 uur t/m 26 okt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
07 nov 2016 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 07 nov 2016 - 09:30 uur

 • module 1

  Datum
  07 nov 2016 - 09:30 uur t/m 08 nov 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 2

  Datum
  01 dec 2016 - 09:30 uur t/m 02 dec 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 3

  Datum
  20 dec 2016 - 09:30 uur t/m 21 dec 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

 • De verdeling tussen theorie en praktijk is mooi in balans. Veel oefenen en uit je comfortzone!

 • Ik heb het programma ervaren als: boeiend, interessant, uitdagend, leerzaam, waarbij ik veel praktische tips/ervaringen/inzichten van deelnemers en trainers heb gekregen.

 • Interessante training waarin goede handvaten geboden worden om een veranderingsproces te begeleiden.

 • Interessant. Het is goed dat veel tijd wordt besteed aan persoonlijke cases en dilemmas van overige deelnemers, dat maakt het leren en toepassen gemakkelijker.

 • Veranderen begint bij jezelf en hoe je de dingen zelf ziet en ervaart.

 • Het feit dat ik ook na de training nog veel aan het nadenken was en thema's toepaste in de praktijk betekent dat dit een training is die erg veel impact heeft gemaakt. Ik ben me veel meer bewust van hoe het krachtenveld op mijn werk in elkaar zit.

 • Heel veel inzichten gekregen, zowel van de trainers als van mede-cursisten. Daarnaast ook veel geleerd van de inzichten die mede-cursisten kregen. De zelfsturende aanpak spreekt mij aan!

 • Ik vond de opbouw van het programma erg goed omdat je daardoor andere mensen trekt. Dus eerste theorie dan persoonlijk en dan je team.

 • Samen met professionals ook leren van elkaar

 • Volledig en goed afgerond

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Invloed in Complexiteit (IIC)

  Training

  Het krachtenveld waarin je opereert is dynamisch en complex. De omgeving is voortdurend in beweging. Belangen zijn divers en vaak tegengesteld, besluitvorming wordt beïnvloed door vele partijen. Hoe zet je beïnvloedingsvaardigheden succesvol in vanuit jouw eigen visie? Hoe neem jij je plek in, in deze omgeving, zodat jij vanuit jouw expertise ook gezien wordt?

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in YEP samen met andere young executives zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Baak Strategie Programma (BSP)

  Training

  Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper kunnen. In het Baak Strategie Programma vind je het inspirerende perspectief dat je zoekt. Bovendien ontwikkel je jouw vermogen om vooruit te kijken. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

  Lees meer...

 • Politiek Meesterschap (PM)

  Training

  Het krachtenveld waarin jij werkt, is dynamisch en complex. Er zijn veel verschillende belangen en besluitvorming wordt beïnvloed door diverse stakeholders. Ook jij wilt je organisatie een bepaalde kant op krijgen. Maar hoe geef je jouw visie gewicht? Hoe krijg je dingen voor elkaar? Oftewel: hoe kun je het ‘politieke spel’ zo effectief mogelijk spelen, met behoud van je identiteit en integriteit? Je leert het in PM, een training gebaseerd op het politieke handelen van Nelson Mandela.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


Scroll up