Empty Page Section

Coachend Leidinggeven, Hoe doe ik dat?

Je geeft leiding aan een team en wilt dat je medewerkers zelf meer verantwoordelijkheid gaan pakken. Dat ze initiatief nemen in waar ze goed in zijn. En zich ontwikkelen vanuit innerlijke gedrevenheid in plaats van dat jij ze moet motiveren. In de training Coachend Leiderschap leer je op effectieve en flexibele manier je medewerkers in beweging brengen. “Je vangt niet meer de vis, maar leert ze vissen”.

Thema
Doelgroep
Duur
2 modules van 2 dagen (incl. 1 avond per module), samen 10 dagdelen en tussentijds coachingsgesprek
Deelnemers
6 tot 12 personen

Coachend Leiderschap (COL)

Prijs (excl. 21% BTW) Help

Je kiest voor excl. BTW als je organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

3.600,00
Prijs (BTW-vrij) Help

Je kiest voor BTW-vrijgesteld als je organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

3.960,00
ARRANGEMENT Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij alle trainingen voor onder meer lunch, diner, koffie/thee. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module (in delen) gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 237,82

Beschrijving

Hoe kan ik een goede coach zijn en de belangen die ik als leidinggevende heb bewaken?

Wil je als leidinggevende je mensen vanuit hun eigen kracht en talenten laten functioneren en daarnaast de organisatie targets en belangen bewaken dan is een dieper inzicht in jezelf van groot belang. Wie ben ik als leider en welke stijl van coachen past bij mij?

De coachende leiderschapsstijl is een stijl waarbij je op een effectieve en flexibele manier je medewerkers in beweging weet brengen.“Je vangt niet meer de vis, maar leert ze vissen”.

Essentie

De training Coachend Leiderschap geeft je inzicht in welke mate jij een coachend leidinggevende bent en hoe jij die stijl meer kunt aanwenden. Om vaardiger te worden in coachende gesprekken krijg je handvatten en oefen je met situaties uit je eigen praktijk.

Je leert flexibel te wisselen in stijlen en bouwt vertrouwen op als coachend leider. Zodat je als leidinggevende het potentieel van je team optimaal gaat benutten, waardoor individuele medewerkers en je team als geheel naar een hoger plan getild worden.

Resultaten

 • Je leert je eigen coachende leiderschapsstijl kennen en optimaliseren; 
 • Je hebt inzicht in jezelf en je effect op de ander in coachingsgesprekken; 
 • Je kent de mogelijkheden en grenzen in het coachen van je eigen medewerkers;
 • Je laat de verantwoordelijkheid waar die hoort; 
 • Je gaat merken dat medewerkers initiatief gaan tonen en ziet ontwikkeling in je team.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

teaser_0122

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Met jouw team naar een hoger plan

In Coachend Leiderschap staan jouw coachende leiderschapsvaardigheden centraal. Vanuit welke kaders werk je? Welke indruk laat je achter? Heb je vooronderstellingen die jouw coachende leiderschapsstijl beïnvloeden? Weet je om te gaan met emoties en weerstanden van de ander? Kun je de vraag achter de vraag achterhalen? Krijg je een onderliggend probleem boven tafel en geef je medewerkers de ruimte om dit zelf op te lossen? Uiteindelijk is het doel om je mensen zo ver te krijgen dat ze groeien in hun werk en in hun rol. Zodat de individuele medewerkers en het team als geheel kan groeien in kracht.

Visie op coaching

Het doel van coaching is het bewustzijn vergroten van de gecoachte, je medewerker. Bij een groter bewustzijn ontstaat meer vrijheid en mogelijkheid om verantwoordelijkheid te nemen. Alleen dan ontstaat er ook echte beweging. Jij als coachend leidinggevende bent daarin een belangrijke factor. Daarom is het zo belangrijk als leider om je eigen bewustzijn te vergroten. Je eigen kracht, valkuilen, moeilijkheden en blinde vlekken te leren kennen. Waardoor je als coachend leidinggevende op een effectieve en stijlflexibele manier de medewerkers in je team in beweging en tot bloei brengt.

Opzet training

De training Coachend Leiderschap bestaat uit 2 modules van elk twee dagen inclusief een avond. Er is afwisseling in het oefenen met eigen casuïstiek, reflecteren op eigen gedrag, theorie over coaching en leren werken met praktische handvatten.

Module 1: Wie ben ik als (coachend) leider?

 • Inzicht in persoonlijke thema's in relatie tot jouw rol als leider. 
 • Drijfveren/motivatie om coachend leider te zijn. 
 • Rol van emoties in gesprekken ervaren en leren hanteren. 
 • Zicht op hoe contact te maken en te vermijden. 
 • Basisvaardigheden coachende gespreksvoering toepassen.

Module 2: Technieken Coachend Leidinggeven

 • Structuur in coachingsgesprekken. 
 • Oefenen met sturen en volgen in gesprekken. 
 • Aanspreken op potentie vs. Aanspreken op performance. 
 • Omgaan met weerstand. 
 • Stijl en aanpak flexibel hanteren. 
 • Eigen kracht aanwenden.

Intake en coachingsgesprek

Voorafgaand aan de training heb je een uitgebreide telefonische intake met een van de trainers, waarin er aandacht is voor je leervraag en verwachtingen. Tussen module 1 en 2 krijg je een individueel coachingsgesprek van 1,5 uur met een trainer/coach uit jouw leergang. In dit gesprek kun je met de coach je leervraag en coachingservaring verder uitdiepen.

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Modules Start datum Locatie Beschikbaar
Modules 23 mrt 2016 - 09:30 uur de Baak Noordwijk 1 plek Ja

Module planning 23 mrt 2016 - 09:30 uur

 • COL 58 - module 1

  Datum
  23 mrt 2016 - 09:30 uur t/m 24 mrt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • COL 58

  Datum
  12 mei 2016 - 09:30 uur t/m 13 mei 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
Modules 09 mei 2016 - 09:30 uur de Baak Driebergen Ja

Module planning 09 mei 2016 - 09:30 uur

 • COL 59 - module 1

  Datum
  09 mei 2016 - 09:30 uur t/m 10 mei 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • COL 59 - Module 2

  Datum
  21 jun 2016 - 09:30 uur t/m 22 jun 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
Modules 15 sep 2016 - 09:30 uur de Baak Noordwijk Ja

Module planning 15 sep 2016 - 09:30 uur

 • COL 60 - Module 1

  Datum
  15 sep 2016 - 09:30 uur t/m 16 sep 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • COL 60 - Module 2

  Datum
  27 okt 2016 - 09:30 uur t/m 28 okt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaring

 • De training coachend leiderschap nodigt je inspirerend uit om die deuren open te zetten, met daarachter gevoeligheden, die ons kwetsbare mens zijn bevestigen en ons een betere coach maken.

 • Inspirerend, enerverend en een mooie stap in mijn zelfkennis en ontwikkeling.

 • verrassend, intensief maar vooral bijzonder!

 • Heel leerzaam, benoemen wat je voelt is een hele opluchting.

 • Zeer intensief. voldaan gevoel. veel geoefend. veel geleerd.

 • Het is een intensief maar effectief programma dat toch weer meer dan verwacht in gaat op persoonlijke ontwikkeling en je eigen valkuilen als het gaat om persoonlijk leiderschap.

 • Bijzonder, emotioneel, verbaasd over de verbinding die is ontstaan met de groep; prachtige ervaring!

 • Inzicht krijgen in jezelf, je eigen sterke en zwakke punten kennen is een eerste stap op de weg om iets voor anderen te kunnen betekenen.

 • Fantastisch om te ervaren, proeven, voelen!!

 • Confronterend en ogen openent

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in YEP samen met andere young professionals zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Leren Leiden | De ZomerBaak

  De ZomerBaak

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • Leren Leiden (LL)

  Training

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • Young Executives Program Compact (YEPCOM)

  Training

  Jouw talenten hebben je ver gebracht. Maar je merkt dat er nu meer van je wordt gevraagd. Dat je vertrouwde aanpak niet volstaat. Tijd om je leiderschap onder de loep te nemen en aan te scherpen. Dat doe je in YEP Compact, een verkorte versie van de opleiding YEP. Samen met ervaren trainers, coaches en young professionals als jij verbreed en verdiep je jouw inzicht in jezelf, teams en organisaties. Je voelt je steviger in je leiderschap en vergroot je toegevoegde waarde voor je organisatie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Ontwikkel de coachende leider in jezelf

  Artikel

  Coachend leiderschap wordt meer en meer gevraagd. Thema’s als duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en innovatie spelen hierbij een grote rol. Was vroeger de performance cyclus bestaande uit een paar gesprekken voldoende, nu is het contact tussen leidinggevende en medewerker vaak intensiever omdat er meer van medewerkers gevraagd wordt. In de praktijk worstelen veel leidinggevenden met de verschillende rollen van manager en coachende leider.

  Lees meer...

 • Eerste hulp bij een dreigende burn out

  Artikel

  Wat zijn signalen van (beginnende) burn-out? Wat kun je eraan doen als leidinggevende en als medewerker om het niet zover te laten komen? Burn-out wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid (uitputting), afstand nemen van het werk (distantie) en weinig vertrouwen in het eigen kunnen (verminderde competentie).

  Lees meer...

 • Verbroken Verbindingen

  Artikel

  Flexwerken, oplopende werkdruk, cynisme over politiek. Godfried IJsseling ziet een samenleving met beknelde en bedrukte mensen. En hij heeft oplossingen.

  Lees meer...

Scroll up