Empty Page Section

Vergroot je innovatiekracht

Je wordt als ervaren professional voortdurend geconfronteerd met complexe uitdagingen. Van veranderend klantgedrag tot verouderde businessmodellen. Om tot vernieuwende oplossingen te komen, moet je je comfortzone uit, je geest vrijmaken. Dát is wat je leert in het traject DARE. Je geeft je innovatiekracht een boost, waardoor je authentiek en onderscheidend gaat denken. De creatieve ideeën en strategieën komen dan vanzelf – net als de impact die je nastreeft.

Thema
Doelgroep
Duur
Vier bijeenkomsten, verspreid over vier maanden
Deelnemers
8 tot 16 personen

Daring Innovation (DARE)

Prijs (excl. 21% BTW) Help

Je kiest voor excl. BTW als je organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

3.500,00
Prijs (BTW-vrij) Help

Je kiest voor BTW-vrijgesteld als je organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

3.850,00
ARRANGEMENT Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij alle trainingen voor onder meer lunch, diner, koffie/thee. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module (in delen) gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 299,17

Beschrijving

Hoe innovatief ben jij?

Als ervaren professional ken je de waarde van originele oplossingen en het gevaar van vastgeroeste denkpatronen. Je weet precies welke uitdagingen jouw organisatie kent. En je begrijpt hoe belangrijk het is om over de grenzen van je eigen vakgebied of afdeling te kijken. Alleen met een open, nieuwsgierige en ‘grenzeloze’ instelling komen jij en je collega’s tot de ontmoetingen, samenwerkingen en vernieuwende inzichten die jouw organisatie vooruit helpen. Maar hoe ontwikkel en stimuleer je die open, innovatieve insteek?

In het leertraject DARE gaan theorie en praktijk hand in hand. Je krijgt heldere informatie over innoveren en bent er tegelijkertijd concreet mee bezig. Want alleen door te dóen maak je je deze vaardigheid eigen. Je concentreert je op één van de actuele uitdagingen van je organisatie. Samen met de begeleiders en andere deelnemers bespreek je mogelijke oplossingen. De Baak past hierbij methodes toe die zoveel mogelijk creativiteit en resultaat opleveren, zoals Design Thinking en Applied Improvisation:

Design Thinking

Wat is de beste oplossing? De methode Design Thinking uit de designwereld hecht veel waarde aan het betrekken van eindgebruikers bij die vraag. Ook het maken van prototypes en het testen daarvan is van belang. Net als het herhaaldelijk checken van verbetermogelijkheden.

Applied Improvisation

Hoe los je een probleem op? Over het algemeen niet met de denk- en werkwijze die het veroorzaakt heeft. Met Applied Improvisation zoek en vind je nieuwe perspectieven. Je leert via deze methode creatief samen te werken en je eigen verandervermogen te bevorderen. Je lef en creativiteit nemen toe.

Resultaten

 • Je eigen innovatiekracht, oplossende vermogen en creativiteit zijn groter.
 • Je kunt werken met (de methodes) Design Thinking en Applied Improvisation.
 • Je weet hoe je innovatie kunt stimuleren binnen jouw organisatie.
 • Je kunt een vernieuwend prototype ontwikkelen van een product, proces of dienst.
 • Je weet alle relevante groepen te betrekken bij die ontwikkeling (co-creatie).
 • Je maakt deel uit van een netwerk van enthousiaste innovators.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

1-daagse Organisatie Clinics

Versnel door te vertragen

Deze training wordt ook aangeboden als 1-daagse clinic.

Bekijk hier de clinics
teaser_0122

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de opleiding grotendeels in groepsverband. Teamwork, samenwerken, co-creatie: het leidt doorgaans tot betere en snellere resultaten. Daarom werk je in dit leertraject in groepen, samengesteld uit ervaren professionals uit diverse sectoren en disciplines. Voordat de modules starten, bepaal je samen met één van de trainers voor welke uitdaging je tijdens de opleiding een oplossing wilt vinden. Het gaat daarbij om een uitdaging waar jouw organisatie daadwerkelijk mee geconfronteerd wordt.

Doel is om in vier maanden tijd een oplossing te vinden voor deze uitdaging. Tijdens vier modules maak je samen met de andere deelnemers een plan van aanpak en brainstorm je in groepsverband over mogelijke oplossingen. Tussen die bijeenkomsten door werk je jouw ideeën uit en test je ze in jouw organisatie. Daarvoor reserveer je een halve dag per week. Je deelnemersgroep functioneert hierbij als sparringpartner op afstand. Aan het eind van het leertraject presenteer je jouw oplossing aan je team.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (vijf dagdelen)

 • Je scherpt je eigen en andermans probleemstellingen aan.
 • Je leert werken met Design Thinking.
 • Je ontwikkelt een plan van aanpak.

Module 2 (drie dagdelen)

 • Je genereert nieuwe ideeën door te brainstormen.
 • Je leert werken met Applied Improvisation.
 • Je ontdekt hoe je een prototype voor een product, dienst of proces maakt en test.

Module 3 (drie dagdelen)

 • Je leert de theorie achter ‘leiderschap in innovatie’.
 • Je ontdekt hoe je innovatie kunt stimuleren in jouw organisatie.
 • Je leert hoe je alle relevante stakeholders bij je oplossing kunt betrekken.

Module 4 (twee dagdelen)

 • Je leert je oplossing intern te verkopen (marketing) en communiceren.
 • Je oefent het presenteren van je oplossing ten overstaande van je mededeelnemers. Hiervoor maak je een eindpresentatie, waarin je de resultaten opneemt van je prototypetoepassing.

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Modules Start datum Locatie Beschikbaar
Modules 16 mrt 2016 - 09:00 uur de Baak Driebergen Ja

Module planning 16 mrt 2016 - 09:00 uur

 • DARE 04

  Datum
  16 mrt 2016 - 09:00 uur t/m 17 mrt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • DARE 04

  Datum
  12 apr 2016 - 17:00 uur t/m 13 apr 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • DARE 04

  Datum
  17 mei 2016 - 17:00 uur t/m 18 mei 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • DARE 04

  Datum
  27 jun 2016 - 09:00 uur t/m 27 jun 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

 • Fun, energie en tools om mee te kunnen experimenteren

 • Het is inspirerend, zet je aan het denken, veroorzaakt chaos en geeft inzicht.

 • Design thinking model was eerst een vaag model, nu is het concreet geworden door theorie en het gelijk toepassen in de praktijk.

 • Vernieuwend, inspirerend, verrassend en boordevol energie! Compleet anders dan iedere reguliere training die je kent, echt een aanrader!

 • De leergang Daring Innovation van Rutger Slimp was voor mij een verrijking van mijn professionele skillset en aanscherping van mijn mindset, een aanrader voor elke innovatie-enthousiasteling!

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Projectteam Leiderschap (PTL)

  Training

  De planning- en controltechnieken van projectmanagement zijn gesneden koek voor je. Het is tijd voor de volgende stap. Je wilt leren hoe je mensen binnen en buiten je directe team effectiever kunt leiden en inspireren. En hoe jijzelf daarbij als draagvlakbouwer en regisseur kunt optreden. Kortom: je wilt van een gedegen projectmanager een sterke projectleider worden. Maar hoe? De training PTL biedt je de juiste handvatten, met jouw eigen kracht als uitgangspunt.

  Lees meer...

 • Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

  Training

  Je hebt de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en je wil daar regie in voeren. Je hebt goede ideeën die je tot uitvoer wil brengen zodat je meestuurt in beleid, visie en strategie. De training Leiden met Visie en Impact levert je inspiratie, impact en gerichte interventies op zodat je je ambities waar kan maken.

  Lees meer...

 • Leren Leiden | De ZomerBaak

  De ZomerBaak

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • Leren Leiden (LL)

  Training

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • header_0015

  "Disruptieve omgeving vraagt om gedeeld leiderschap"

  Artikel

  Veel organisaties maken een veranderproces door, aldus Rob Bos, leiderschapsspecialist van de Baak: om antwoord te vinden op complexe uitdagingen, wordt leiderschap steeds vaker gedeeld. In deze organisatievorm is de rigide top-downstructuur vervangen door wisselende leiderschapsvormen en gedeelde verantwoordelijkheden. Het belang van de klant is daarbij nog steeds sturend.

  Lees meer...

 • Zo vertel je een goed ondernemersverhaal

  Artikel

  Hoe zorg je ervoor dat je zo’n mooi ondernemersverhaal hebt, dat zowel jouw klanten als werknemers daar onderdeel van willen zijn? MT.nl sprak trainers Luuk Willems van de Baak en Glenn van der Burg die 4 tips gaven.

  Lees meer...

 • Een beetje chaos werkt!

  Artikel

  Met rust, diversiteit of creativiteit worden in werkprocessen niet altijd rekening gehouden. Maar waarom eigenlijk niet? En wat is het effect als we eens ruimte geven voor een beetje chaos? Trainer Cornalien Stolker reflecteert aan de hand van deze punten, beschreven in het boek "The Chaos Imperative; How Change and Disruption Increase Innovation, Effectiveness and Succes".

  Lees meer...

Scroll up