Empty Page Section

Vergroot je innovatiekracht

Je wordt als ervaren professional voortdurend geconfronteerd met complexe uitdagingen. Van veranderend klantgedrag tot verouderde businessmodellen. Om tot vernieuwende oplossingen te komen, moet je je comfortzone uit, je geest vrijmaken. Dát is wat je leert in het traject DARE. Je geeft je innovatiekracht een boost, waardoor je authentiek en onderscheidend gaat denken. De creatieve ideeën en strategieën komen dan vanzelf – net als de impact die je nastreeft.

Thema
Doelgroep
Duur
Vier bijeenkomsten, verspreid over vier maanden
Deelnemers
8 tot 16 personen

Investering

Geen datum beschikbaar

Beschrijving

Hoe innovatief ben jij?

Als ervaren professional ken je de waarde van originele oplossingen en het gevaar van vastgeroeste denkpatronen. Je weet precies welke uitdagingen jouw organisatie kent. En je begrijpt hoe belangrijk het is om over de grenzen van je eigen vakgebied of afdeling te kijken. Alleen met een open, nieuwsgierige en ‘grenzeloze’ instelling komen jij en je collega’s tot de ontmoetingen, samenwerkingen en vernieuwende inzichten die jouw organisatie vooruit helpen. Maar hoe ontwikkel en stimuleer je die open, innovatieve insteek?

In het leertraject DARE gaan theorie en praktijk hand in hand. Je krijgt heldere informatie over innoveren en bent er tegelijkertijd concreet mee bezig. Want alleen door te dóen maak je je deze vaardigheid eigen. Je concentreert je op één van de actuele uitdagingen van je organisatie. Samen met de begeleiders en andere deelnemers bespreek je mogelijke oplossingen. De Baak past hierbij methodes toe die zoveel mogelijk creativiteit en resultaat opleveren, zoals Design Thinking en Applied Improvisation:

Design Thinking

Wat is de beste oplossing? De methode Design Thinking uit de designwereld hecht veel waarde aan het betrekken van eindgebruikers bij die vraag. Ook het maken van prototypes en het testen daarvan is van belang. Net als het herhaaldelijk checken van verbetermogelijkheden.

Applied Improvisation

Hoe los je een probleem op? Over het algemeen niet met de denk- en werkwijze die het veroorzaakt heeft. Met Applied Improvisation zoek en vind je nieuwe perspectieven. Je leert via deze methode creatief samen te werken en je eigen verandervermogen te bevorderen. Je lef en creativiteit nemen toe.

Resultaten

 • Je eigen innovatiekracht, oplossende vermogen en creativiteit zijn groter.
 • Je kunt werken met (de methodes) Design Thinking en Applied Improvisation.
 • Je weet hoe je innovatie kunt stimuleren binnen jouw organisatie.
 • Je kunt een vernieuwend prototype ontwikkelen van een product, proces of dienst.
 • Je weet alle relevante groepen te betrekken bij die ontwikkeling (co-creatie).
 • Je maakt deel uit van een netwerk van enthousiaste innovators.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

1-daagse Organisatie Clinics

Versnel door te vertragen

Deze training wordt ook aangeboden als 1-daagse clinic.

Bekijk hier de clinics

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de opleiding grotendeels in groepsverband. Teamwork, samenwerken, co-creatie: het leidt doorgaans tot betere en snellere resultaten. Daarom werk je in dit leertraject in groepen, samengesteld uit ervaren professionals uit diverse sectoren en disciplines. Voordat de modules starten, bepaal je samen met één van de trainers voor welke uitdaging je tijdens de opleiding een oplossing wilt vinden. Het gaat daarbij om een uitdaging waar jouw organisatie daadwerkelijk mee geconfronteerd wordt.

Doel is om in vier maanden tijd een oplossing te vinden voor deze uitdaging. Tijdens vier modules maak je samen met de andere deelnemers een plan van aanpak en brainstorm je in groepsverband over mogelijke oplossingen. Tussen die bijeenkomsten door werk je jouw ideeën uit en test je ze in jouw organisatie. Daarvoor reserveer je een halve dag per week. Je deelnemersgroep functioneert hierbij als sparringpartner op afstand. Aan het eind van het leertraject presenteer je jouw oplossing aan je team.

Wat ontwikkel je per module?

Werkplek: Beschrijven uitdaging met interne sponsor

Module 1 Visualiseer je uitdaging (vijf dagdelen)

 • Het innovatie speelveld.
 • Leren visualiseren en beschrijving uitdaging.
 • Crash course design thinking.
 • Proces van case naar resultaat.

Werkplek: Deep Dive in onderwerp

Module 2 Reframing & Prototype (3 dagdelen)

 • Samen met stakeholders onderscheidende oplossingen genereren.
 • Ontwikkel de mindset van Ja maar... naar Ja en...
 • Leren hoe je een prototype van product, dienst of proces ontwikkelt.

Werkplek: Testen en ontwikkelen oplossing

Module 3 Van idee naar business (3 dagdelen)

 • Ontwikkel een business case voor jouw organisatie.
 • Verlaag de drempel zoals een start-up dit zou doen.
 • Leer de informele organisatie te gebruiken voor flow.

Werkplek: Ontwikkelen minimal viable product

Module 4 Offer you can't refuse (2 dagdelen)

 • Je leert je oplossing op een creatieve wijze intern te verkopen, zodat die lastig is af te slaan.
 • Persoonlijke analyse van jou als innovator.

Werkplek: Lanceren oplossing

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar

Ervaring

 • Inspiratie door te doen.

 • Fun, energie en tools om mee te kunnen experimenteren

 • Het is inspirerend, zet je aan het denken, veroorzaakt chaos en geeft inzicht.

 • Design thinking model was eerst een vaag model, nu is het concreet geworden door theorie en het gelijk toepassen in de praktijk.

 • Vernieuwend, inspirerend, verrassend en boordevol energie! Compleet anders dan iedere reguliere training die je kent, echt een aanrader!

 • De leergang Daring Innovation van Rutger Slimp was voor mij een verrijking van mijn professionele skillset en aanscherping van mijn mindset, een aanrader voor elke innovatie-enthousiasteling!

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Leren Leiden (LL)

  Training

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in YEP samen met andere young executives zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Leren Leiden | de Zomerbaak

  De ZomerBaak

  De ZomerBaak variant van Leren Leiden (LL) is een compacte versie van de reguliere training Leren Leiden tegen een aangepast tarief.

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waar organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • innovatie_innovatie_met_maatschappelijke_impact

  Innovatie met maatschappelijke impact

  Maatwerk

  De wereld is in transitie. We hebben grenzen bereikt. Op het gebied van onze natuur (Planet) van economische modellen (Profit) en het organiseren van bedrijven (People). Niet alleen de overheid maar juist organisaties spelen een cruciale rol in de beweging naar een duurzame samenleving.

  Lees meer...

 • innovatie_innovatie_door_talentontwikkeling

  Innovatie door talentontwikkeling

  Maatwerk

  Elke generatie kan iets eigens toevoegen aan de organisatie, mits ze daartoe in staat worden gesteld. De jongeren van nu kunnen een drijvende kracht zijn in innovatief werken en kunnen makkelijker inspelen op veranderende marktbehoeftes. De Baak heeft een concept ontwikkeld waar juist de jonge talenten in innovatieve leertrajecten grote veranderingen en innovaties in organisaties verankeren. Wij hebben inmiddels vele voorbeelden van succesvolle traineeships.

  Lees meer...

 • innovatie_innovatie_in_producten_diensten_en_processen

  Innovatie in producten, diensten en processen

  Maatwerk

  Om een duurzame toekomst te hebben staan organisaties voor de uitdaging om continu hun producten en diensten te vernieuwen. De levenscyclus van veel organisaties is nu zo onzeker dat vernieuwingskracht echt in het DNA van een organisatie verankerd moet worden.

  Lees meer...

Scroll up