Empty Page Section

Geef leiding, ook zonder formele invloed!

Jij hebt het in je om mensen aan te sturen. Je hebt formeel geen leidinggevende rol, maar als ervaren professional trek jij wel vaak de kar en inspireer je je collega’s. Je wilt dit natuurlijke talent graag uitbouwen en beter benutten. Hoe kun je mensen vanuit jouw kracht motiveren en meekrijgen? Wat is jouw authentieke manier van leidinggeven? En waar kun je nog in groeien? In deze training ontdek je het.

Thema
Doelgroep
Duur
Twee modules van elk zes dagdelen
Deelnemers
8 tot 12 personen

De Informele Leider (DIL)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
3.500,00
Prijs (BTW-vrij)
3.850,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Hoe benut jij je talent?

Als ervaren professional vervul jij een trekkersrol. Je geeft richting aan je collega’s en doet dat op een natuurlijke, informele manier. Het past bij je. En je wilt er graag effectiever in worden, op een manier die past bij wie je bent als mens én professional. Daarvoor is het goed bewuster te worden van jouw vorm van leiderschap. Wat is jouw talent, welke invloed kun jij uitoefenen op individuen en teams en hoe kun je dat het beste doen?

Tijdens de training DIL krijg je meer inzicht in je eigen talenten en manier van werken. Je ontdekt wat jouw effect is op anderen. Maar ook welke vaardigheden je kunt benutten om invloed uit te oefenen op collega’s. Je scherpt jouw unieke vorm van leidinggeven aan. Hoe? Door te doen, reflecteren en ervaren. Zo oefen je tijdens de training met je eigen casuïstiek, waarbij je kunt tonen hoe jij als leider te werk gaat. Trainers en collega-deelnemers geven daar dan feedback op.

Resultaten

 • Je kent jouw unieke manier om mensen mee te krijgen.
 • Je zet je passie en talent in om leiderschap te tonen.
 • Je kunt je team begeleiden om zich verder te ontwikkelen.
 • Je weet hoe je invloed uit kunt oefenen vanuit jouw rol.
 • Je kent jouw positie in het krachtenveld.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

teaser_0121

De WinterBaak

Je kunt deze training ook in een verkorte versie volgen, in winterse setting. In de week van 4 – 7 januari vindt de WinterBaak weer plaats, ‘versnellen door stil te staan’.

In vier aaneengesloten dagen volg je een intensief programma afgestemd op jouw ambities en je dagelijkse praktijk.

Lees meer

High Impact Week

Deze training wordt ook aangeboden als 6 daagse, waarbij je twee dagen op je werkplek het geleerde in praktijk brengt.

Bekijk hier de High Impact trainingen
teaser_0122

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training in groepsverband, in twee modules van zes dagdelen in totaal. Voordat de modules starten, krijg je een individuele intake. Daarin formuleer je samen met één van de trainers je persoonlijke leerwensen. Ook krijg je meer informatie over de opleiding, zodat je weet wat je mag verwachten en wat er van jou verwacht wordt.

Module 1

De training start met een verkenning naar wie jij bent en hoe je het beste uit jezelf haalt. Daarbij onderzoek je hoe jij anderen in beweging krijgt en wat jouw effect is op collega’s. Centraal staat jouw talent en jouw kracht. Deze inzichten vormen de basis voor verdere ontwikkeling.

Module 2

In het tweede deel van de training leer je hoe je op informele wijze mensen kan beïnvloeden, mee kan krijgen, in beweging kan brengen. Je kijkt naar mogelijkheden om je invloed effectief in te zetten. Op een manier die bij jou past; bij wie je bent en bij wat je belangrijk vindt.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (zes dagdelen)

 • Je onderzoekt je talenten, je drijfveren.
 • Je ontdekt hoe je het beste uit jezelf haalt.
 • Je begrijpt hoe je anderen in beweging krijgt.
 • Je bent je bewust van jouw effect op mensen.
 • Je begrijpt hoe je invloed uitoefent.

Module 2 (zes dagdelen)

 • Je ontdekt hoe je jouw rol kunt vormgeven binnen de organisatie.
 • Je begrijpt welke invloed je hebt vanuit die positie.
 • Je zet die invloed effectief in.
 • Je bent je bewust van signalen uit je omgeving.
 • Je leert je grenzen én mogelijkheden als (informeel) leider kennen.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
01 dec 2015 - 12:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 3.500,00
16 dec 2015 - 12:30 uur de Baak Noordwijk 1 plek Ja € 3.500,00
17 feb 2016 - 12:30 uur de Baak Driebergen Ja € 3.500,00
29 feb 2016 - 12:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 3.500,00
07 mrt 2016 - 12:30 uur de Baak Driebergen Ja € 3.500,00
07 mrt 2016 - 12:30 uur de Baak Driebergen Ja € 3.500,00

Ervaring

 • Intensief en leerzaam.

 • Het was een luxe om 2x3 dagen ondergedompeld te worden in een omgeving die het leren over mijzelf en andere gelijkgestemden centraal stelt

 • Leerzame eyeopener!

 • Zeer positief en leerzaam programma waarin ik veel nieuwe inzichten heb gekregen die ik ook direct kan inzetten in mijn werk.

 • Confronterend en inspirerend!

 • Veelal leuke oefeningen.

 • heftig, vooral deel 1, maar zeer waardevol

 • Als je ontwikkeling als een spel ziet geeft deze training je de mogelijkheid om een overwinning op jezelf te behalen waardoor je zowel persoonlijk als professioneel kunt groeien.

 • Emotioneel diepgaan en er sterker uitkomen met handvaten en ervaringen om het geleerde toe te passen.

 • Intensief en nuttig. Als je ervoor open staat, kun je tot grote inzichten komen, waar je daadwerkelijk iets aan hebt.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • De Informele Leider | High Impact

  Leiderschap

  Eigenlijk ben jij de leider, al heb je geen formele leidinggevende positie. Je bent ervaren in je vak en je bent trekker, senior of coördinator. Je geeft richting aan een groep mensen zonder hiërarchische bevoegdheid: een vak apart!

  Lees meer...

 • Ik en de Anderen® (IA)

  Persoonlijke Ontwikkeling

  Je wilt effectief zijn in het werken met anderen. Vooral wanneer de situatie complex is en de spanning oploopt. Juist dán is het de kunst om kwaliteiten zoals daadkracht, openheid, vrijheid en rust in jezelf te vinden. In de leergang Ik en de Anderen leer je authentieke kwaliteiten in jezelf en de ander te herkennen, waarderen en benutten. Ook als het lastig wordt.

  Lees meer...

 • Management van Mensen (MVM)

  Leiderschap

  Het beste uit mensen halen om de doelen van je organisatie te halen. Het gaat je goed af. Toch heb je het gevoel dat het nóg beter kan. Je vraagt je soms af of er nog andere leiderschapsstijlen zijn – en welke stijl dan echt bij je past. Zou je bijvoorbeeld op een andere wijze feedback kunnen geven? En zijn er betere manieren om met lastige situaties om te gaan op de werkvloer? In de training MvM ga je dieper op dit soort vragen in. Ook ontwikkel je belangrijke nieuwe vaardigheden.

  Lees meer...

 • Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

  Leiderschap

  Je hebt de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en je wil daar regie in voeren. Je hebt goede ideeën die je tot uitvoer wil brengen zodat je meestuurt in beleid, visie en strategie. De training Leiden met Visie en Impact levert je inspiratie, impact en gerichte interventies op zodat je je ambities waar kan maken.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • header_0006

  10 kenmerken van de Informele Leider

  Artikel

  Ze hebben vaak geen leidende positie en toch zijn ze zeer van invloed op vergaderingen en teamprocessen. Informele leiders zijn mensen die communicatie goed beheersen in vergaderingen, informele bijeenkomsten en ook in teamverband. Ze beïnvloeden door hun uitstraling en uitspraken niet alleen het verloop van de discussie, maar ze genieten vaak ook aanzien. Deze mensen delen volgens communicatiecoach Barbara Liebermeister de volgende gemeenschappelijke kenmerken:

  Lees meer...

 • header_0015

  "Disruptieve omgeving vraagt om gedeeld leiderschap"

  Artikel

  Veel organisaties maken een veranderproces door, aldus Rob Bos, leiderschapsspecialist van de Baak: om antwoord te vinden op complexe uitdagingen, wordt leiderschap steeds vaker gedeeld. In deze organisatievorm is de rigide top-downstructuur vervangen door wisselende leiderschapsvormen en gedeelde verantwoordelijkheden. Dat wordt gesteld in dit artikel van MT.nl.

  Lees meer...