Empty Page Section

Geef leiding, ook zonder formele invloed!

Jij hebt het in je om mensen aan te sturen. Je hebt formeel geen leidinggevende rol, maar als ervaren professional trek jij wel vaak de kar en inspireer je je collega’s. Je wilt dit natuurlijke talent graag uitbouwen en beter benutten. Hoe kun je mensen vanuit jouw kracht motiveren en meekrijgen? Wat is jouw authentieke manier van leidinggeven? En waar kun je nog in groeien? In deze training ontdek je het.

Thema
Doelgroep
Duur
Twee modules van elk zes dagdelen
Deelnemers
8 tot 12 personen

De Informele Leider (DIL)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
3.500,00
Prijs (BTW-vrij)
3.850,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Hoe benut jij je talent?

Als ervaren professional vervul jij een trekkersrol. Je geeft richting aan je collega’s en doet dat op een natuurlijke, informele manier. Het past bij je. En je wilt er graag effectiever in worden, op een manier die past bij wie je bent als mens én professional. Daarvoor is het goed bewuster te worden van jouw vorm van leiderschap. Wat is jouw talent, welke invloed kun jij uitoefenen op individuen en teams en hoe kun je dat het beste doen?

Tijdens de training DIL krijg je meer inzicht in je eigen talenten en manier van werken. Je ontdekt wat jouw effect is op anderen. Maar ook welke vaardigheden je kunt benutten om invloed uit te oefenen op collega’s. Je scherpt jouw unieke vorm van leidinggeven aan. Hoe? Door te doen, reflecteren en ervaren. Zo oefen je tijdens de training met je eigen casuïstiek, waarbij je kunt tonen hoe jij als leider te werk gaat. Trainers en collega-deelnemers geven daar dan feedback op.

Resultaten

 • Je kent jouw unieke manier om mensen mee te krijgen.
 • Je zet je passie en talent in om leiderschap te tonen.
 • Je kunt je team begeleiden om zich verder te ontwikkelen.
 • Je weet hoe je invloed uit kunt oefenen vanuit jouw rol.
 • Je kent jouw positie in het krachtenveld.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

De WinterBaak

Je kunt deze training ook in een verkorte versie volgen, in winterse setting. In de week van 4 – 7 januari vindt de WinterBaak weer plaats, ‘versnellen door stil te staan’.

In vier aaneengesloten dagen volg je een intensief programma afgestemd op jouw ambities en je dagelijkse praktijk.

Lees meer
teaser_0021

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training in groepsverband, in twee modules van zes dagdelen in totaal. Voordat de modules starten, krijg je een individuele intake. Daarin formuleer je samen met één van de trainers je persoonlijke leerwensen. Ook krijg je meer informatie over de opleiding, zodat je weet wat je mag verwachten en wat er van jou verwacht wordt.

Module 1

De training start met een verkenning naar wie jij bent en hoe je het beste uit jezelf haalt. Daarbij onderzoek je hoe jij anderen in beweging krijgt en wat jouw effect is op collega’s. Centraal staat jouw talent en jouw kracht. Deze inzichten vormen de basis voor verdere ontwikkeling.

Module 2

In het tweede deel van de training leer je hoe je op informele wijze mensen kan beïnvloeden, mee kan krijgen, in beweging kan brengen. Je kijkt naar mogelijkheden om je invloed effectief in te zetten. Op een manier die bij jou past; bij wie je bent en bij wat je belangrijk vindt.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (zes dagdelen)

 • Je onderzoekt je talenten, je drijfveren.
 • Je ontdekt hoe je het beste uit jezelf haalt.
 • Je begrijpt hoe je anderen in beweging krijgt.
 • Je bent je bewust van jouw effect op mensen.
 • Je begrijpt hoe je invloed uitoefent.

Module 2 (zes dagdelen)

 • Je ontdekt hoe je jouw rol kunt vormgeven binnen de organisatie.
 • Je begrijpt welke invloed je hebt vanuit die positie.
 • Je zet die invloed effectief in.
 • Je bent je bewust van signalen uit je omgeving.
 • Je leert je grenzen én mogelijkheden als (informeel) leider kennen.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
12 okt 2015 - 12:30 uur de Baak Driebergen 1 plek Ja € 3.500,00
04 nov 2015 - 12:30 uur de Baak Driebergen Ja € 3.500,00
23 nov 2015 - 12:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 3.500,00
01 dec 2015 - 12:30 uur de Baak Noordwijk 3 plekken Ja € 3.500,00
16 dec 2015 - 12:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 3.500,00

Ervaring

 • uitdagend, zeer persoonlijk, eng, veilig.

 • Een zeer leerzame ervaring in een sfeer van openheid tussen trainers en deelnemers.

 • Ik heb de cursus als confronterend ervaren, maar het leverde heel veel duidelijkheid op en gaat me echt verder helpen.

 • Inspirerend maar de eerste module kan steviger.

 • Verhelderen.

 • Ik vond het programma heel mooi aandachtig, veel over mezelf en met name mezelf in een groep geleerd.Omdat je met mensen van verschillende leeftijden, bedrijven en persoonlijkheden door elkaar zit krijg je steeds weer een andere spiegel voor, super!

 • Ik heb geleerd op meerdere manieren naar mezelf en mijn achtergrond te kijken, waardoor ik me makkelijker kan verplaatsen in hoe mijn gedrag of houding van invloed is op mijn omgeving. Zo leer ik mezelf op een nieuwe manier kennen en waarderen.

 • De aanvliegroute door De Baak is uniek in de wereld van opleiding. Het brengt je dichter bij je zelf om van daaruit te groeien naar een completer persoon. Verandering door te verbinden was duidelijk aanwezig.

 • Het was een inspirerende ervaring, die soms over de grenzen van het comfortabele heen ging.

 • Veel inzicht in mezelf gekregen, rust. Ik zie de kracht van stilstaan en reflectie om verder te komen.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • De WinterBaak De Informele Leider

  Leiderschap

  Eigenlijk ben jij de leider, al heb je geen formele leidinggevende positie. Je geeft richting aan een groep mensen zonder hiërarchische bevoegdheid: een vak apart! Ontdek in deze training hoe jij leiding geeft zonder macht, vanuit je kracht.

  Lees meer...

 • High Impact - De Informele Leider

  Leiderschap

  Eigenlijk ben jij de leider, al heb je geen formele leidinggevende positie. Je bent ervaren in je vak en je bent trekker, senior of coördinator. Je geeft richting aan een groep mensen zonder hiërarchische bevoegdheid: een vak apart!

  Lees meer...

 • De ZomerBaak De Informele Leider

  Leiderschap

  Jij hebt het in je om mensen aan te sturen. Je hebt formeel geen leidinggevende rol, maar als ervaren professional trek jij wel vaak de kar en inspireer je je collega’s. Je wilt dit natuurlijke talent graag uitbouwen en beter benutten. Hoe kun je mensen vanuit jouw kracht motiveren en meekrijgen? Wat is jouw authentieke manier van leidinggeven? En waar kun je nog in groeien? In deze training ontdek je het.

  Lees meer...

 • Leren Leiden (LL)

  Leiderschap

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.