Empty Page Section

In een tijd waarin organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

Thema
Doelgroep
Duur
2 modulen, 11 dagdelen en coachingsgesprek
Deelnemers
10 tot 14 personen

High Performance Leadership (HPL)

Prijs (excl. 21% BTW) Help

Je kiest voor excl. BTW als je organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

3.795,00
Prijs (BTW-vrij) Help

Je kiest voor BTW-vrijgesteld als je organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

4.174,50
ARRANGEMENT Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij alle trainingen voor onder meer lunch, diner, koffie/thee. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module (in delen) gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 280,31

Beschrijving

Essentie

Met de training High Performance Leadership helpen we je de leider te worden die zijn/haar team ziet, begrijpt, waardeert en hen daarmee weet te inspireren tot ultieme teamprestaties. Het fundament van deze training ligt bij het ontwikkelen van jouw eigen emotionele intelligentie. Vervolgens leer je hoe je dit kunt aanwenden om een positieve, veilige, resultaatgerichte sfeer in de werkomgeving te creëren. Dit is essentieel om bevlogenheid te bereiken, de staat die nodig is om samen tot high performance te komen.

Topprestaties vragen namelijk dat mensen zich top voelen. Een topgevoel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau vraagt aandacht en focus. Werken vanuit jouw waarden aan zinvolle, uitdagende doelen is daarbij cruciaal. Het kenmerkende van deze training is dat we niet alleen bezig zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling, maar ook een doorbraak realiseren in de praktijk van jouw afdeling en organisatie. De casuïstiek die jij inbrengt is bepalend voor een groot deel van jouw programma. Door het betrekken van de praktijk als leeromgeving, dragen we bij aan zichtbare resultaten op korte en lange termijn, bij jou en jouw team.

Resultaten

 • Emoties herkennen en begrijpen van waaruit ze ontstaan 
 • Zorgvuldig omgaan met emoties (emotiemanagement) 
 • Stress reduceren en/of 'flow state' bereiken voor het leveren van topprestaties 
 • Ontwikkelen van High Performance Competences' 
 • Ontwikkelen van jouw managementstijl naar een boven- en onderstroomaanpak, die korte en lange termijn resultaten bevordert 
 • Een positieve, veilige, resultaatgerichte sfeer in jouw team (jij ziet, begrijpt en waardeert hen meer en weet hen te inspireren tot ultieme teamprestaties)


1-daagse Organisatie Clinics

Versnel door te vertragen

Deze training wordt ook aangeboden als 1-daagse clinic.

Bekijk hier de clinics
teaser_0122

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

De training High Performance Leadership leert je een balans vinden tussen resultaat en relatie bij het aansturen van mensen. Dit begint met inzicht krijgen in jouw persoonlijkheid, het 'meten' van jouw emotionele intelligentie en het ontwikkelen van jouw empathie. Je krijgt inzicht in de functie van emoties en leert verschillende emoties herkennen, zodat je mensen beter kunt aanvoelen en aansturen.

In deze vernieuwde versie hebben we ook meer oog voor de zakelijke kant en het effect dat je kunt hebben op jouw team. We brengen leren en werken dichter bij elkaar en verhogen daarmee het leerrendement. Als je duurzaam hoge prestaties wilt leveren in organisaties vraagt dit een nieuwe manier van denken over de aansturing op relatie (EQ) èn op resultaat (IQ). Zowel de cultuur, de (impliciete) overtuigingen en het onderlinge vertrouwen (de 'onderstroom') moeten in beschouwing genomen worden in dit nieuwe denken, als ook de strategie, de processen en de systemen (ook wel 'bovenstroom' genoemd).

Dit betekent dat ook jouw leiderschapcompetenties op beide niveaus ontwikkeld dienen te worden, op onderstroom en bovenstroom. Daarbij verdwijnt steeds meer het onderscheid tussen wie jij bent en jouw functie (authenticiteit); je inspireert anderen juist door te laten zien wie je bent en wat jouw waarden zijn. Met dit voorbeeldgedrag weet je ook de intrinsieke motivatie van jouw medewerkers te activeren.

OPBOUW

Het leerproces begint al met de coachingsessie waarin trainer de uitkomst van de EQ-test met je bespreekt. Dankzij dit gesprek kan de trainer jouw gedurende beide modulen begeleiding op maat geven. We beginnen eerst met het ontwikkelingen van de meer ‘softe’ kant (onderstroom) en om vervolgens aan de ‘harde’ kant van leidinggeven (bovenstroom) te werken.

De eerste module is vooral ervaringsgericht. Oefenen in het ‘hier en nu’ wordt afgewisseld met korte wetenschappelijke onderbouwing over hoe het emotionele brein werkt. We delen praktische aanwijzingen, technieken en best practices die direct op de werkplek toe te passen zijn.

Je ontwikkelt de volgende (onderstroom-)competenties:

 1. persoonlijk contact
 2. persoonlijke groei
 3. positieve feedback geven
 4. zingeving
 5. autonomie
 6. visie
 7. support van het team

In module twee hebben we, aan de hand van jouw casus, aandacht voor de praktijk en jouw feitelijke rol binnen de organisatie. Het gaat dan om de volgende:

 1. sturen op toegevoegde waarde
 2. scope bepalen van werkzaamheden
 3. uitdagende, realistische doelen stellen
 4. in staat stellen
 5. voortgang begeleiden
 6. fact-based beslissen
 7. aanspreken

In deze module wordt verder de basis gelegd voor het blijvend werken aan jouw high performance en het faciliteren van onderlinge steun en begeleiding.

Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met een directeur of manager die zich bewezen heeft op het gebied van high performance.

PROFIEL DEELNEMER

We richten ons op managers die een specifieke vraag hebben op het snijvlak van (te weinig/teveel) emoties en betere performancemanagement. Qua niveau is het een voorwaarde om een aantal jaren leidinggevende ervaring te hebben en de basis van het managen onder de knie te hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je al wat aan je persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan.

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Modules Start datum Locatie Beschikbaar
Modules 14 mrt 2016 - 17:00 uur de Baak Driebergen Ja

Module planning 14 mrt 2016 - 17:00 uur

 • module 1

  Datum
  14 mrt 2016 - 17:00 uur t/m 16 mrt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 2

  Datum
  20 apr 2016 - 09:00 uur t/m 21 apr 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
Modules 13 apr 2016 - 17:00 uur de Baak Noordwijk Ja

Module planning 13 apr 2016 - 17:00 uur

 • module 1

  Datum
  13 apr 2016 - 17:00 uur t/m 15 apr 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • module 2

  Datum
  19 mei 2016 - 09:00 uur t/m 20 mei 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaring

 • Een mooi programma met veel hoogwaardige elementen, waarmee je wordt uitgedaagd en zelf aan de slag moet.

 • Een schitterende reis op zoek naar mijn eigen drijfveren om te komen tot een higher performance

 • Aangenaam verrijkend.

 • Het is een fantastische training, die je handvatten en verdieping geeft om slim om te gaan met onder- en bovenstroom.

 • Ik heb het programma als zeer waardevol ervaren. De interactie en het vertrouwen in de groep was hoog. Dit in combinatie met het programma, inhoudelijk en opbouw, en de cursus leiders maken deze training tot een verrijking van zowel op zakelijk alsook op persoonlijk gebied.

 • Intensief, interessant en een juiste groepsamenstelling

 • enerverend, verhelderend en emotioneel

 • enorme ervaring en op het juiste moment de juiste richting in mijn leven!!

 • De HPL is een innerlijke ontdekkingsreis waaruit de verborgen persoonlijke worstelingen belicht en benoemd worden, waardoor je in een veilige omgeving aan oplossingen kan werken

 • Erg goed.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

  Training

  Je hebt de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en je wil daar regie in voeren. Je hebt goede ideeën die je tot uitvoer wil brengen zodat je meestuurt in beleid, visie en strategie. De training Leiden met Visie en Impact levert je inspiratie, impact en gerichte interventies op zodat je je ambities waar kan maken.

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in YEP samen met andere young professionals zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Baak Strategie Programma (BSP)

  Training

  Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper kunnen. In het Baak Strategie Programma vind je het inspirerende perspectief dat je zoekt. Bovendien ontwikkel je jouw vermogen om vooruit te kijken. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

  Lees meer...

 • Projectteam Leiderschap (PTL)

  Training

  De planning- en controltechnieken van projectmanagement zijn gesneden koek voor je. Het is tijd voor de volgende stap. Je wilt leren hoe je mensen binnen en buiten je directe team effectiever kunt leiden en inspireren. En hoe jijzelf daarbij als draagvlakbouwer en regisseur kunt optreden. Kortom: je wilt van een gedegen projectmanager een sterke projectleider worden. Maar hoe? De training PTL biedt je de juiste handvatten, met jouw eigen kracht als uitgangspunt.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • header_0015

  "Disruptieve omgeving vraagt om gedeeld leiderschap"

  Artikel

  Veel organisaties maken een veranderproces door, aldus Rob Bos, leiderschapsspecialist van de Baak: om antwoord te vinden op complexe uitdagingen, wordt leiderschap steeds vaker gedeeld. In deze organisatievorm is de rigide top-downstructuur vervangen door wisselende leiderschapsvormen en gedeelde verantwoordelijkheden. Het belang van de klant is daarbij nog steeds sturend.

  Lees meer...

 • 'High Performance moet je niet willen worden, maar zijn.'

  Artikel

  High Performance verwacht je niet direct bij een zorginstelling voor mensen met (licht) verstandelijke en meervoudige beperkingen, maar de cijfers van de J.P. van den Bent Stichting liegen er niet om: genomineerd voor beste werkgever 2014, 2.200 medewerkers over 170 locaties in Friesland, Overijssel, Twente en Gelderland met een omzet van €97 miljoen, geen vreemd vermogen en €54 miljoen cash op de bank.

  Lees meer...

 • Van stress naar flow

  Artikel

  Flow is de staat waarin alles moeiteloos lijkt. Alles gaat vloeiend, je bent helemaal aanwezig en ‘open’ in het moment. Je maakt je geen zorgen omdat je zo geconcentreerd bezig bent, er is een bijzonder geluksgevoel. Daarnaast is er een veranderde beleving van tijd. Hoe krijg je jouw team of organisatie in de flow?

  Lees meer...

Scroll up