Empty Page Section

Denk en doe mee op het hoogste niveau

Als ervaren HR-professional in een (middel)grote organisatie denk en doe jij mee met de top. Je bent een gesprekspartner van het managementteam. Dat verwacht van jou dat je substantieel bijdraagt aan de strategie, ontwikkeling en resultaten van je organisatie. In de training HR-prof scherp je de kennis en vaardigheden aan om optimaal aan die verwachting te voldoen. Zo ontwikkel jij je van HR-specialist tot strategische businesspartner op het gebied van HR.

Thema
Doelgroep
Duur
4 x 2 dagen (4 x 5 dagdelen)
Deelnemers
10 tot 14 personen

HR, de Strategische Business Partner (HRSBP)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
5.450,00
Prijs (BTW-vrij)
5.995,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Heb jij voldoende power?

De transitie naar strategische businesspartner vraagt nogal wat van je. Om te beginnen: gedegen kennis van business-strategieën. Daarnaast: zicht op trends en best practices in ‘HR-land’. En niet te vergeten: een langetermijnvisie op de relatie tussen enerzijds HR en anderzijds de strategieontwikkeling en -implementatie in je organisatie.

Juiste rol

In HR-prof ga je na in hoeverre je al aan deze eisen voldoet en ontdek je hoe je jouw vakmanschap kunt verdiepen en verbreden. Door theoretische kennis op te doen, maar vooral ook door een grote diversiteit aan praktijkopdrachten en -oefeningen uit te voeren. Zo leer je door te ervaren. Daarbij vind je ook antwoord op persoonlijkere vragen. Heeft jouw HR-afdeling (en heb jíj) op dit moment de juiste rol en voldoende power? Zou je met meer kracht meer toegevoegde waarde kunnen hebben?

Strategisch HR-plan

De businesscoaches die verbonden zijn aan deze opleiding zijn ervaren HR-experts en -consultants. Zij leiden je via een uitdagende leerlijn naar een ambitieus strategisch HR-plan. Ze reiken je daarbij de nieuwste en meest effectieve theorieën, trendinzichten, concepten, middelen en methodes aan. Hiermee bezie je je organisatie met nieuwe ogen, vergroot je jouw eigen overtuigingskracht en kun je spraakmakende strategische resultaten neerzetten voor jezelf en je werkgever.

Resultaten

 • Je bent communicatief vaardiger en daardoor effectiever in belangrijke situaties.
 • Je hebt meer kennis, inzicht, autoriteit en daardoor meer invloed en effect.
 • Je wordt een voortrekker bij strategische (HR-)vraagstukken in jouw organisatie.
 • Je weet HR de juiste rol, plek en invloed te geven binnen je organisatie.
 • Je hebt een visie op de rol van HR in je organisatie en je kunt daarvoor draagvlak creëren.
 • Je hebt een strategisch en praktisch HR-plan ontwikkeld voor het komend jaar en daarna.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Deze opleiding bestaat al dertig jaar en is de bekendste strategische HR-opleiding in Nederland. Je doorloopt het programma in groepsverband, in vier modules. Vooraf is er een schriftelijke en telefonische intake, waarin je je leerdoelen benoemt en een uitdagende case inbrengt. Je trainer/coach begeleidt je tijdens het programma in het analyseren van zowel de krachtenvelden binnen en buiten je organisatie, als de positie van HR in je organisatie.

Efficiëntere werkwijze

Tijdens het programma volg je plenaire sessies vol theorie en discussies over modellen van business-strategie, businessconcepten, veranderkunde, HR-instrumenten en ontwikkelingen in jouw vakgebied. Daarnaast analyseer je in werkgroepen de HR-situaties van jezelf en je mededeelnemers. Ook vergroot je via rollenspellen je persoonlijke effectiviteit, onder andere als strateeg en communicator. Zowel tijdens als tussen de modules ontwikkel je een strategisch HR-plan, waarmee je na het programma bijdraagt aan een efficiëntere werkwijze, grotere daadkracht en beter resultaat van jouw organisatie.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Strategie en organisatiecontext (vijf dagdelen)

 • Je analyseert de samenhang tussen je organisatie en jouw rol.
 • Je leert over de basisconcepten rond strategie.
 • Je leert over groepsdynamiek, consistentie, cultuur en verandering binnen organisaties.
 • Je spitst die kennis toe op jouw eigen werksituatie.

Module 2: HR-strategie (vijf dagdelen)

 • Je leert welke trends er momenteel zijn in ‘HR-land’.
 • Je krijgt inzicht in wat die trends betekenen voor jouw organisatie.
 • Je ziet beter wat er in jouw organisatie gebeurt en hoe je daarop kunt inspelen.
 • Je leert jouw strategische bijdrage als HR-professional concreet te maken.

Module 3: Macht & Invloed (vijf dagdelen)

 • Je krijgt inzicht in de manier waarop jij je HR-strategie kunt implementeren.
 • Je leert over het krachtenveld dat je tegenkomt.
 • Je leert hoe je dat krachtenveld kunt beïnvloeden.
 • Je ontwikkelt het vermogen om je adviesrol in te vullen vanuit jouw eigen kwaliteiten.

Module 4: Daadwerkelijke regie (vijf dagdelen)

 • Je leert jezelf in te zetten als instrument om je doelen te bereiken.
 • Je krijgt inzicht in je belemmeringen, drijfveren, kwaliteiten en kracht.
 • Je leert dit inzicht toe te passen, waardoor je betere regie krijgt over je HR-werk.
 • Je versterkt jouw regie over jezelf en over (lastige) situaties.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
10 mrt 2016 - 09:00 uur de Baak Driebergen Ja € 5.450,00
12 sep 2016 - 09:00 uur de Baak Noordwijk Ja € 5.450,00

Ervaring

 • Leerzame mix van theorie en voorhouden van een spiegel. Direct toepasbaar in de praktijk. Had ik eerder moeten doen. Had me een hoop gedoe gescheeld, door meer herkenning bij veranderingen vanuit de theorie en inzicht in eigen handelen en invloed.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • HR-essentials (HRE)

  HR

  Leertraject voor de startende HR professional waarin de professionele en persoonlijke effectiviteit worden vergroot, vaardigheden getraind en kennis verdiept. Daarnaast leren van de ervaringen uit de praktijk van uw HR-collega's. Het traject bestaat uit 3 modules die elkaar aanvullen en verenigen.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren | De WinterBaak

  Adviseren

  ‘Professioneel adviseren’ (PA) is een compacte, interactieve en praktijkgerichte training van 4 dagen. De training is gericht op vakspecialisten, beleidsmakers, en adviseurs die hun impact als adviseur willen vergroten.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren | De ZomerBaak

  Adviseren

  ‘Professioneel adviseren’ (PA) is een compacte, interactieve en praktijkgerichte training van twee modules. De training is gericht op vakspecialisten, beleidsmakers, en adviseurs die hun impact als adviseur willen vergroten.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren | High Impact

  Adviseren

  Hoe zorg je als adviseur voor verandering, zonder dat je direct hiërarchische invloed hebt? Welke competenties moet je in huis hebben om succesvol te zijn? In deze training werk je aan vaardigheden, persoonlijkheid, rol en positie en vergroot je je impact als adviseur.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Animatie: Re-imagining Work

  Artikel

  Als technologie onderdeel is van het probleem, kan het dan ook de oplossing zijn? Je zou het niet denken maar de cultuur van 'samenwerking in organisaties' is ouderwets geworden. Waar het wél om gaat is bewust kiezen waar je het meest productief zult zijn. Vertrouwen is de sleutel, vooral onder collega’s!

  Lees meer...

 • header_0013

  Ethiek: geen eenduidige zaak

  Artikel

  Ethiek is vooral de laatste jaren een beladen onderwerp geworden in organisaties. Dat is vooral ontstaan door de economische crisis. Er wordt gezegd dat onethisch gedrag binnen de financiële sector geleid heeft tot de economische malaise tot nu toe. Dat heeft ethiek in veel organisaties een hoge plaats op de prioriteitenlijst gegeven.

  Lees meer...

 • Eerste hulp bij een dreigende burn out

  Artikel

  Wat zijn signalen van (beginnende) burn-out? Wat kun je eraan doen als leidinggevende en als medewerker om het niet zover te laten komen? Burn-out wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid (uitputting), afstand nemen van het werk (distantie) en weinig vertrouwen in het eigen kunnen (verminderde competentie).

  Lees meer...