Empty Page Section

Leertraject voor de startende HR professional waarin de professionele en persoonlijke effectiviteit worden vergroot, vaardigheden getraind en kennis verdiept. Daarnaast leren van de ervaringen uit de praktijk van uw HR-collega's. Het traject bestaat uit 3 modules die elkaar aanvullen en verenigen.

Thema
Doelgroep
Duur
6 dagen (15 dagdelen)
Deelnemers
6 tot 14 personen

HR-essentials (HRE)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
3.350,00
Prijs (BTW-vrij)
3.685,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Je bent nog niet zo heel lang werkzaam in een HR-functie, maar het vak bevalt je en je wilt jezelf een stevige basis geven om verder te groeien. 

Arbeidsrechtelijke kennis is een must voor iedere HR-professional, maar daarnaast worden er ook hoge eisen aan je gesteld als bemiddelaar en begeleider voor managers en medewerkers. 

Dit programma vergroot je professionele en persoonlijke effectiviteit als HR-specialist door het aanreiken van essentiële en actuele HR-kennis en door het oefenen van vaardigheden voor de vele soorten gesprekken die zich voordoen in jouw HR-praktijk. 

Deelnemers melden dat dit programma hun een boost geeft als HR-professional, vooral door het hoge echtheidsgehalte. De trainers zijn zelfstandige HR-consultants met veel ervaring in advisering en interim-opdrachten in HR, coaching en training.

Resultaten

Na dit programma ga je met deze rugzak terug naar je organisatie: 

 • kennis over HR-instrumenten, -systemen, en -processen 
 • kennis over ontwikkelingen in en rond HR (o.a. Vitaliteit en HRD) 
 • kennis van arbeidsrecht, van Arbo tot Ziekte 
 • vaardigheden in social media voor branding en werving 
 • vaardigheden in selectie, feedback, POP en slecht nieuws 
 • vaardigheden in begeleiden van managers en medewerkers

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Voor wie, met wie?

Voor startende en doorgroeiende HR-professionals met maximaal 4 jaar werkervaring in het HR-vakgebied, HBO/academisch werk- en denkniveau, met behoefte aan kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van HRM.

Inhoud

Dit programma bestaat uit drie modules van elk twee aaneengesloten dagen inclusief de tussenavond, verspreid over drie weken. Je krijgt inzicht in trends, systemen, processen en krachten in HR, en ontwikkelt een allround pakket aan HR-kennis en -vaardigheden, van juridisch tot gesprekstechnisch, en van werving en selectie tot reorganisatie en ontslag.

Module 1: Menselijk Kapitaal

Je krijgt inzicht in de posities, rollen en taken van de HR-praktijk in jouw organisatie. Via praktijksimulaties versterk je jouw persoonlijke krachten als HR-professional, met name het begeleiden van managers en medewerkers in lastige situaties.

Module 2 : Arbeidsrecht

Deze module geeft je alle essentiële juridische basiskennis die je nodig hebt om als HR-professional je werk te doen: arbeidsovereenkomsten, bruto-netto berekeningen, bedingen en hun valkuilen. Verlof, verzuim, Wet Poortwachter, UWV-keuring. Ontslagrecht, reorganisaties, de OR, vakbonden. Na deze module ken je de kaart van het arbeidsrecht: je beheerst de basics, en je bent bedacht op de witte plekken waarvoor je expertise moet inschakelen.

Module 3: Invloed & Kracht

Vergrijzing, ontgroening en verkleuring van de arbeidsmarkt (en de afzetmarkt!) stellen nieuwe eisen aan de methoden van werving, selectie, benutten en behouden van talent. Nieuwe kanalen (social media), andere boodschappen (employer branding) en slimme selectiemethoden (scorecards, STAR) helpen je talent te vinden en te binden. Je oefent selectiegesprekken met echte(!) werkzoekenden, en leert over psychologische tests, simulaties en assessments. Na een avond over HR & Social Media volgt een volle dag over competentiemanagement, talentontwikkeling en coaching. Hoe bevorder je de inzetbaarheid, ontwikkeling, doorstroom en behoud van talent gekoppeld aan de organisatiedoelstellingen.

Vorm

Naast briefings over duurzame essentials en actuele trends in HR, kijk je vooral naar de HR-situatie in jouw organisatie en jouw huidige en toekomstige plek daarin. Via discussie, intervisie en simulaties (o.a. met echte werkzoekenden!) ontwikkel jij je vaardigheden voor diverse gesprekken, van selectie tot POP, feedback en slecht nieuws.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
15 feb 2016 - 09:00 uur de Baak Driebergen Ja € 3.350,00

Ervaring

 • De training was leerzaam.

 • Een inhoudelijke en krachtige basis gegeven door bevlogen docenten in een inspirerende omgeving

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • HR, de Strategische Business Partner (HRSBP)

  HR

  Als ervaren HR-professional in een (middel)grote organisatie denk en doe jij mee met de top. Je bent een gesprekspartner van het managementteam. Dat verwacht van jou dat je substantieel bijdraagt aan de strategie, ontwikkeling en resultaten van je organisatie. In de training HR-prof scherp je de kennis en vaardigheden aan om optimaal aan die verwachting te voldoen. Zo ontwikkel jij je van HR-specialist tot strategische businesspartner op het gebied van HR.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren | De WinterBaak

  Adviseren

  ‘Professioneel adviseren’ (PA) is een compacte, interactieve en praktijkgerichte training van 4 dagen. De training is gericht op vakspecialisten, beleidsmakers, en adviseurs die hun impact als adviseur willen vergroten.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren | De ZomerBaak

  Adviseren

  ‘Professioneel adviseren’ (PA) is een compacte, interactieve en praktijkgerichte training van twee modules. De training is gericht op vakspecialisten, beleidsmakers, en adviseurs die hun impact als adviseur willen vergroten.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren | High Impact

  Adviseren

  Hoe zorg je als adviseur voor verandering, zonder dat je direct hiërarchische invloed hebt? Welke competenties moet je in huis hebben om succesvol te zijn? In deze training werk je aan vaardigheden, persoonlijkheid, rol en positie en vergroot je je impact als adviseur.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Animatie: Re-imagining Work

  Artikel

  Als technologie onderdeel is van het probleem, kan het dan ook de oplossing zijn? Je zou het niet denken maar de cultuur van 'samenwerking in organisaties' is ouderwets geworden. Waar het wél om gaat is bewust kiezen waar je het meest productief zult zijn. Vertrouwen is de sleutel, vooral onder collega’s!

  Lees meer...

 • header_0013

  Ethiek: geen eenduidige zaak

  Artikel

  Ethiek is vooral de laatste jaren een beladen onderwerp geworden in organisaties. Dat is vooral ontstaan door de economische crisis. Er wordt gezegd dat onethisch gedrag binnen de financiële sector geleid heeft tot de economische malaise tot nu toe. Dat heeft ethiek in veel organisaties een hoge plaats op de prioriteitenlijst gegeven.

  Lees meer...

 • Eerste hulp bij een dreigende burn out

  Artikel

  Wat zijn signalen van (beginnende) burn-out? Wat kun je eraan doen als leidinggevende en als medewerker om het niet zover te laten komen? Burn-out wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid (uitputting), afstand nemen van het werk (distantie) en weinig vertrouwen in het eigen kunnen (verminderde competentie).

  Lees meer...