Empty Page Section

Vergroot je effectiviteit als HR-professional

Met de training HR Essentials breng je niet alleen je kennis op peil, maar versterk je ook je bemiddelende en begeleidende vaardigheden. Je krijgt actuele theorie, nuttige inzichten en praktische tips aangereikt van inspirerende trainers: zelfstandige HR-consultants met veel ervaring in HR, coaching en training. Deze training legt een stevige basis om verder te groeien als HR-professional.

Thema
Doelgroep
Duur
6 dagen (15 dagdelen)
Deelnemers
6 tot 14 personen

HR-essentials (HRE)

Geen datum beschikbaar

Beschrijving

Of je nu net begonnen bent als HR-professional of al een paar jaar bezig bent, via HR Essentials geef je een boost aan je effectiviteit. Je ontwikkelt met deze training een allround pakket aan HR-kennis en -vaardigheden. Van arbeidsrechtelijke kennis tot de nieuwste werving- en selectiemethoden. En van het benutten tot het behouden en coachen van talenten.

Resultaten

• Je hebt de meest actuele kennis over HR-instrumenten, -systemen, -processen en -krachten.
• Je kent de nieuwste ontwikkelingen in en rond HR (van Vitaliteit tot HRD).
• Je kennis van arbeidsrecht (van Arbo- tot Ziektewet) is op peil.
• Je weet social media te gebruiken voor branding, selectie en werving.
• Je kunt feedback geven en slechtnieuwsgesprekken voeren.
• Je weet hoe je moet selecteren en persoonlijkeontwikkelingsplannen (POP) moet opstellen.
• Je kunt managers en medewerkers begeleiden en voor/tussen hen bemiddelen.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt deze training in groepsverband, in drie modules van elk twee aaneengesloten dagen (inclusief de tussenavond). De modules zijn verspreid over drie weken. De HR-situatie in jouw organisatie, jouw huidige plek en je ambities vormen het uitgangspunt voor jouw activiteiten in het programma.

Praktijksimulaties

Naast discussies met trainers en intervisiebijeenkomsten met mededeelnemers, ontwikkel jij je HR-vaardigheden ook via goed begeleide praktijksimulaties. In levensechte situaties leer je onder andere om beter feedback te geven, slecht nieuws te brengen, persoonlijkeontwikkelingsplannen (POP) te bespreken en talenten te selecteren. Die selectiegesprekken voer je bijvoorbeeld met echte werkzoekenden.

Essentiële kennis

Alle deelnemers van HR Essentials zitten op hbo- of academisch denk- en werkniveau. Zij doen onder andere mee aan de training om essentiële arbeidsrechtelijke kennis op te doen of op te frissen. Van arbeidsovereenkomsten en bruto-nettoberekeningen tot bedingen en hun valkuilen. Van verlof en verzuim tot de Wet Poortwachter en UWV-keuringen. En van ontslagrecht en reorganisaties tot de rol van de OR en vakbonden.

Actuele methoden

Als deelnemers leer je ook actuele methoden in te zetten voor het werven en selecteren van talent. Het gebruik van nieuwe kanalen (social media), andere boodschappen (employer branding) en slimme selectiemethoden (scorecards, STAR) kent na deze training geen geheimen meer voor je. Daarmee kun je beter inspelen op de toenemende vergrijzing, ontgroening en verkleuring van de huidige arbeids- en afzetmarkt.

Organisatiedoelen

Het slim toepassen van effectieve psychologische tests, simulaties en assessments komt eveneens aan bod in HR Essentials. Net als de nieuwste inzichten in competentiemanagement, talentontwikkeling en coaching. Hoe bevorder je de inzetbaarheid, de ontwikkeling, de doorstroom en het behoud van talent, rekening houdend met de doelen van je organisatie? Bij de Baak vind je jouw antwoorden.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Menselijk Kapitaal (twee dagen)

 • Je krijgt inzicht in de posities, rollen en taken van de HR-praktijk in jouw organisatie.  
 • Je versterkt via praktijksimulaties jouw persoonlijke kracht als HR-professional.
 • Je verdiept je vaardigheid om managers en medewerkers in lastige situaties te begeleiden.

Module 2 : Arbeidsrecht (twee dagen)

 • Je verwerft de juridische kennis die essentieel is om als HR-professional je werk te doen.
 • Je traint zelf de benodigde arbeidsrechtelijke basisvaardigheden. 
 • Je leert waar en wanneer je andermans expertise moet inschakelen.

Module 3: Invloed & Kracht (twee dagen)

 • Je leert hoe de arbeids- en afzetmarkt de afgelopen jaren veranderd is. 
 • Je leert de nieuwste methoden van werving, selectie, benutten en behouden van talent.
 • Je oefent selectiegesprekken (met echte werkzoekenden).
 • Je leert over psychologische tests, simulaties en assessments. 
 • Je krijgt inzicht in het gebruik van social media.
 • Je verdiept je in competentiemanagement, talentontwikkeling en coaching. 

Bijzondere leerlocaties

De training vindt plaats op één van onze bijzondere, inspirerende leerlocaties, direct aan zee (Noordwijk) of midden in de bossen (Driebergen). De locaties vormen een essentieel onderdeel van de training en helpen om je leerproces te verdiepen, je uit te dagen en je creativiteit te bevorderen.

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Modules Start datum Locatie Beschikbaar

Ervaring

 • De training was leerzaam.

 • Een inhoudelijke en krachtige basis gegeven door bevlogen docenten in een inspirerende omgeving

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • HR, de Strategische Business Partner (HRSBP)

  Training

  Als ervaren HR-professional in een (middel)grote organisatie denk en doe jij mee met de top. Je bent een gesprekspartner van het managementteam. Dat verwacht van jou dat je substantieel bijdraagt aan de strategie, ontwikkeling en resultaten van je organisatie. In de training HR-prof scherp je de kennis en vaardigheden aan om optimaal aan die verwachting te voldoen. Zo ontwikkel jij je van HR-specialist tot strategische businesspartner op het gebied van HR.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren | De ZomerBaak

  De ZomerBaak

  ‘Professioneel adviseren’ (PA) is een compacte, interactieve en praktijkgerichte training van twee modules. De training is gericht op vakspecialisten, beleidsmakers, en adviseurs die hun impact als adviseur willen vergroten.

  Lees meer...

 • Professioneel Adviseren (PA)

  Training

  Je hebt een adviserende rol in jouw organisatie en je wilt die rol optimaal vervullen. Met zoveel mogelijk impact, met al je denk- en daadkracht en op een manier die bij jou past. Dat betekent onder andere dat je wilt weten hoe je een stevige relatie opbouwt met je (interne) klant. Hoe je je eigen valkuilen vermijdt. En hoe je invloed kunt uitoefenen zonder formele macht te hebben. Dat en meer ontdek je in de praktijkgerichte training Professioneel Adviseren (PA).

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • header_0013

  Ethiek: geen eenduidige zaak

  Artikel

  Ethiek is vooral de laatste jaren een beladen onderwerp geworden in organisaties. Dat is vooral ontstaan door de economische crisis. Er wordt gezegd dat onethisch gedrag binnen de financiële sector geleid heeft tot de economische malaise tot nu toe. Dat heeft ethiek in veel organisaties een hoge plaats op de prioriteitenlijst gegeven.

  Lees meer...

 • Eerste hulp bij een dreigende burn out

  Artikel

  Wat zijn signalen van (beginnende) burn-out? Wat kun je eraan doen als leidinggevende en als medewerker om het niet zover te laten komen? Burn-out wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid (uitputting), afstand nemen van het werk (distantie) en weinig vertrouwen in het eigen kunnen (verminderde competentie).

  Lees meer...

 • header_0023

  Blije werkvloer begint bij meten!

  Artikel

  Een gelukkig mens telt voor twee. Dat geldt ook op de werkvloer. Blije medewerkers zijn namelijk niet alleen productiever, maar ook minder vaak ziek en werken relatief langer bij een bedrijf. In Nederlandse bedrijven staat het geluk van de werknemer steeds vaker voorop.

  Lees meer...

Scroll up