Empty Page Section

Als professional kom je in je dagelijkse praktijk situaties tegen waar je weerstand ervaart of je niet altijd even in je kracht voelt. Jezelf kunnen zijn in contact met anderen is het mooiste wat je als mens kunt ervaren, maar wat zorgt er nu voor dat dit niet altijd lukt? In het programma Ik en de Anderen® leer je jezelf en anderen op een creatieve manier beter kennen om effectiviteit, zichtbaarheid en impact te vergroten.

Thema
Doelgroep
Duur
Introductie van twee dagdelen, een module van drie volle dagen en een module van tweeënhalve dag.
Deelnemers
11 tot 14 personen

Ik en de Anderen (IA)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
4.695,00
Prijs (BTW-vrij)
5.164,50

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Dé essenties van persoonlijke ontwikkeling

Bouwen aan respect en vertrouwen in contact met anderen in een hectische fase in je loopbaan. Het verschil maken door echt zichtbaar te zijn als senior professional. Geloofwaardig zijn door open te staan én grenzen te stellen in je rol als manager.

Ik en de anderen® is een inspirerende en verdiepende reis langs de essenties van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek.

Resultaten

 • Je hebt meer inzicht in je eigen patronen en bent daardoor besluitvaardiger.
 • Je weet wat het voor jou betekent om authentiek te zijn in je werk. 
 • Je kent de obstakels voor jouw functioneren en inspireert anderen.
 • Je hebt zicht op de harmonie tussen jouw belangen en die van je organisatie.
 • Je onderkent, waardeert en benut de sterke en zwakke punten in je eigen werkstijl.
 • Je hebt grotere persoonlijke effectiviteit, ook qua omgang met anderen. 
 • Je hebt meer impact als leider of professional.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Workshop Ik en de Anderen®

Ben je geïnteresseerd in de training Ik en de Anderen® en wil je graag de werkwijze ondervinden, meld je dan aan voor deze kosteloze workshop op 15 oktober 2015.

Naar de workshop

Webinar: Introductie Ik en de Anderen®

Op dinsdag 24 november organiseert de Baak een webinar ter introductie van het programma Ik en de Anderen.

Naar de webinar

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training in groepsverband, in drie modules. De eerste module bestaat uit een introductiemiddag en -avond. Hierin leer je meer over het programma, ontmoet je je docenten en mededeelnemers en formuleer je je eigen leervraag. Die vraag vormt het uitgangspunt van jouw activiteiten in de training. In de tweede module staat centraal hoe jij in algemene zin omgaat met mensen, zowel in je persoonlijke als in je professionele leven. De derde module richt zich op je organisatiecontext.

Nieuwe kijk

Er is in de modules veel ruimte voor reflectie, mede op basis van praktische oefeningen en activiteiten – waaronder tekenen. Door je creatieve talenten toe te passen, krijg je meer vat op de spanningsboog tussen jouw eigen persoonlijkheid en die van anderen. Je kijkt op een nieuwe manier naar hoe je leiding geeft (aan jezelf en anderen). En je leert daarbij denk- en gedragspatronen te herkennen (van jezelf en anderen) die samenwerking bemoeilijken.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (één dag)

15.00-21.00 uur

 • Je leert meer over het programma. 
 • Je leert je mededeelnemers en docenten kennen.
 • Je ontwikkelt en verdiept je leervragen.
 • Je ontwikkelt een onderzoeksopdracht om op je werk uit te voeren.

Module 2 (drie dagen)

Dag 1: 9.30-22.00 uur / Dag 2: 8.00-22.00 uur / Dag 3: 8.00-20.00 uur

 • Je krijgt inzicht in wat ‘authentiek zijn’ voor jou betekent.
 • Je leert over (jouw) patronen, voorkeuren en gewoontes. 
 • Je boort je creativiteit aan. 
 • Je oefent de dialoog met de ander. 
 • Je trekt lessen uit je persoonlijke geschiedenis.

Module 3 (drie dagen)

Dag 1: 13.30-21.30 uur / Dag 2: 8.00-21.30 uur / Dag 3: 8.00-15.00 uur

 • Je bestudeert de relatie tussen jouzelf en de organisatie waar je werkt.
 • Je herkent je eigen werkstijl(en) en die van anderen. 
 • Je leert meer over groepsdynamiek en jouw aandeel daarin.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
26 okt 2015 - 14:30 uur de Baak Driebergen Ja € 4.695,00
09 nov 2015 - 14:30 uur de Baak Driebergen 3 plekken Ja € 4.695,00
23 nov 2015 - 14:30 uur de Baak Noordwijk 2 plekken Ja € 4.695,00
09 dec 2015 - 14:30 uur de Baak Driebergen Ja € 4.695,00
17 dec 2015 - 14:30 uur de Baak Driebergen Ja € 4.695,00
18 jan 2016 - 14:30 uur de Baak Driebergen Ja € 4.695,00
01 feb 2016 - 14:30 uur de Baak Driebergen Ja € 4.695,00

Ervaring

 • Verlossend

 • Ik heb essentiële inzichten gekregen door in contact te komen met mijzelf en gevoel toe te laten bij verstand.

 • Bijzonder en verrassend.

 • Boeiend, verrassend en intensief.

 • Het programma is echt een cadeautje voor jezelf én je omgeving. Ik heb mezelf nog beter leren kennen, mezelf echt leren waarderen en handvatten om vanuit mijn eigen krachten effectiever te zijn in de relatie met anderen.

 • Een rollercoaster naar inzichten in jezelf en jezelf naar de ander

 • Ik vond het programma heel intensief en leerzaam. Het is een geweldige ervaring om weer eens helemaal tot rust te komen en vanuit die rust op jezelf en op de relatie met anderen te reflecteren. Aan sommige onderdelen werd wel veel tijd bested, maar ik geloof achteraf zeker dat dit een functie heeft.

 • Een bijzondere ervaring die ik iedereen kan aanraden.

 • als een ontzettende bijzondere ervaring, erg veel erkenning en herkenning

 • Een mooier cadeau dan je eigen authenticiteit ontdekken kun je jezelf niet geven! Met enorm veel vertrouwen en respect is er veel ruimte voor je persoonlijke leervraag. Voor mij was Ik & de Anderen life changing in a positive way.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Nieuw

  Strategisch Adviseren

  Adviseren

  De rol van de adviseur wordt door virtuele kennisontsluiting en de opkomst van integraal management uitgedaagd in haar positionering. Als adviseur zul je jezelf van leverancier of specialist zien bewegen naar de rol van een gelijkwaardig en strategisch partner van je (interne) klant. De ontdekking van deze nieuwe rol als 'Business Partner' is een traject waarin je jezelf opnieuw zult moeten uitvinden om zo je toegevoegde waarde te vergroten. In dit programma word je de expertise en begeleiding gegeven waarin jij jouw nieuwe rol tot een succes kan vormgeven.

  Lees meer...

 • Effectieve Persoonlijke Communicatie (EPC)

  Communicatie

  Wil je in je organisatie zaken voor elkaar krijgen, dan heb je impact en invloed nodig. Goede communicatie, het verwoorden en voelbaar maken van je overtuigingen en ideeën, is de sleutel tot succes. Kennis van je eigen communicatieve kwaliteiten helpt je om op een creatieve manier invloed uit te oefenen.

  Lees meer...

 • High Impact - Communicatie met Impact

  Communicatie

  Je krijgt in deze training persoonlijk inzicht, praktische kennis en vaardigheid en je leert jouw communicatieve kwaliteiten beter in te zetten. Je wordt uitgedaagd er bewust en actief mee aan de slag te gaan.

  Lees meer...

 • Projectteam Leiderschap (PTL)

  Adviseren

  De planning- en controltechnieken van projectmanagement zijn gesneden koek voor je. Het is tijd voor de volgende stap. Je wilt leren hoe je mensen binnen en buiten je directe team effectiever kunt leiden en inspireren. En hoe jijzelf daarbij als draagvlakbouwer en regisseur kunt optreden. Kortom: je wilt van een gedegen projectmanager een sterke projectleider worden. Maar hoe? De training PTL biedt je de juiste handvatten, met jouw eigen kracht als uitgangspunt.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Ik en de Anderen: bijna 45 jaar

  Artikel


  In 1972 vond de eerste training 'Ik en de Anderen®' plaats. Het programma werd oorspronkelijk ontwikkeld in nauwe samenspraak tussen Thale Bout, organisatieadviseur en Charles Maitland, oprichter en toenmalig directeur van de Baak. Nu, na bijna 45 jaar, organiseren we een jubileumfeest dat in 2017 gehouden wordt. Een kaleidoscopische ervaring waarin de bezoekers zelf centraal staan. Niet enkel consumeren - ook meedoen en elkaar wijzer maken. Speels en uitdagend, vol verbeelding en creativiteit. Net als het programma ‘Ik en de Anderen®’!

  Lees meer...

 • Invloedprincipes voor de ambitieuze professional

  Artikel

  We hebben invloed en we worden beïnvloed, en dit laatste vele malen vaker dan de meesten van ons in de gaten hebben. Veel trainingen zijn erop gericht om je te leren hoe je je eigen invloed kunt vergroten, en welke persoonlijke overtuiging je hierbij in de weg zit. Op zijn minst even waardevol is het herkennen van de invloedprincipes die een ander hanteert. Door het spel te begrijpen, ben je beter bestand tegen oneigenlijke invloed van anderen.

  Lees meer...

 • Hoe ga je als leider om met de snelle wereld? Harder werken?

  Artikel

  Nee, stelt Margareth Wheatley, managementfilosoof. We neigen om harder te gaan werken en ook harder met elkaar om te gaan.  In dit artikel van MT.nl vertelt zij dat deze reacties niet gezond of effectief zijn op de langere termijn. Voor onszelf, het bedrijfsleven en de maatschappij.

  Stel jezelf eens deze zeven reflectievragen, om te peilen hoe jij reageert.

  1. Hoe uitgeput ben je op dit moment?
  2. Hoe vaak voel je je gestrest of gespannen?
  3. Hoe zijn je relaties op het werk, met vrienden en familie?
  4. Hoe vaak ben je boos of gefrustreerd?
  5. Hoe vaak ben je afgeleid of heb je last van geheugenverlies?
  6. Hoe snel verwijt je anderen iets?
  7. Als je zo nog een jaar doorgaat, wat ben je dan voor iemand?

  Lees meer...

 • Van stress naar flow

  Artikel

  Flow is de staat waarin alles moeiteloos lijkt. Alles gaat vloeiend, je bent helemaal aanwezig en ‘open’ in het moment. Je maakt je geen zorgen omdat je zo geconcentreerd bezig bent, er is een bijzonder geluksgevoel. Daarnaast is er een veranderde beleving van tijd. Hoe krijg je jouw team of organisatie in de flow?

  Lees meer...