Empty Page Section

Vind inspiratie voor je tweede levenshelft

Je hebt als 45-plusser al behoorlijk wat werkjaren achter de rug. Na alle kennis, kunde en ervaring die je hebt opgedaan, is het nu tijd om de balans op te maken. Want je wilt het hier niet bij laten. Je wilt blijven groeien. Hoe blijf je het beste uit jezelf halen? Wat vind jij belangrijk? En handel je echt naar je waarden en doelen? De training Investeren in Meesterschap biedt je de verfrissende blik die je nodig hebt om vol inspiratie de tweede helft van je (werkende) leven vorm te geven.

Thema
Doelgroep
Duur
16 dagdelen
Deelnemers
12 tot 14 personen

Investeren in Meesterschap

Prijs (excl. 21% BTW) Help
4.595,00
Prijs (BTW-vrij)
5.054,50

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Meedoen aan Investeren in Meesterschap betekent investeren in je eigen (werkende) leven. Je staat in dit stevige persoonlijkeontwikkelingsprogramma uitgebreid stil bij je eigen professionele en privé-geschiedenis. In die bezinning ben je bereid tot een intensieve herijking. Je bepaalt opnieuw wat werkelijk belangrijk voor je is, wie je eigenlijk écht bent en hoe je jouw nabije toekomst wil vormgeven op een manier die goed bij jou past. Dat avontuur vereist moed, maar levert ook veel inspiratie en energie op.

Resultaten

 • Je hebt meer inzicht en vertrouwen in je kwaliteiten.
 • Je beseft beter wat voor jou echt belangrijk is.
 • Je neemt nog sterker de regie over je eigen leven. 
 • Je benadert het volgende deel van je leven met hernieuwde energie en inspiratie.
 • Je hebt handvatten voor je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

teaser_0021

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt deze training in groepsverband, in drie modules van elk vijf à zes dagdelen. Je mededeelnemers zitten in dezelfde levensfase als jij. Ook zij zijn enthousiaste 45-plussers die willen blijven groeien, als persoon en als professional.

Eigen leervraag

Tijdens het programma wissel je continu ervaring en deskundigheid uit met je mededeelnemers, onder andere in de intervisiegesprekken die deel uitmaken van het programma. De herkenning van overeenkomsten en verschillen stimuleert jouw eigen leren. Net als jij hebben je mededeelnemers voorafgaand aan de training een eigen leervraag geformuleerd. Jullie leervragen geven samen mede vorm aan het programma. Dit betekent dat de training bij elke groep weer deels maatwerk is.

Diverse werkvormen

Het programma vraagt actieve betrokkenheid van jou als deelnemer. En tot op zekere hoogte ook van je werk- en thuisomgeving. Na elke module voer je namelijk (op jouw persoon toegespitste) opdrachten uit. Dit en de intervisiegesprekken met mededeelnemers helpen je om het geleerde over te dragen naar je werk- en privéleven. Je krijgt tijdens de modules en bij de opdrachten begeleiding van zeer ervaren trainers. Zij gebruiken verschillende werk- en leervormen, waarbij ‘leren door te ervaren’ centraal staat.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Levensverhaal als inspiratie (zes dagdelen)

 • Je reflecteert op je vergeten en verborgen successen.
 • Je verkent meerdere perspectieven op je leven-tot-nu-toe.
 • Je krijgt inzicht in de invloed van denken op gedrag.
 • Je herijkt en verrijkt je eigen verhaal.
 • Je creëert keuzemogelijkheden voor de toekomst.

Module 2: Experimenterend je mogelijkheden (her)ontdekken (vijf dagdelen)

 • Je ontdekt jouw verborgen kwaliteiten door te improviseren/experimenteren in de stad.
 • Je ontdekt dat je meer kunt dan je denkt en bent verrast door je eigen mogelijkheden.
 • Je doorbreekt kwalijke patronen.
 • Je ontwikkelt nieuw gedrag.

Module 3: Van droom naar daad (vijf dagdelen)

 • Je kijkt terug op wat je hebt geleerd.
 • Je kijkt vooruit, beschrijft mogelijke scenario's en maakt een stappenplan.
 • Je schept voorwaarden om het plan echt uit te voeren.
 • Je verankert gemaakte keuzes op zo’n manier dat er geen weg terug meer is.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
13 apr 2016 - 12:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 4.595,00

Ervaring

 • de training bevat een prachtige mix van onderdelen: serieus en humorvol, experimenterend en reflecterend, individueel en sociaal, creatief en analytisch

 • Ik vond het programma goed, werd telkens weer verrast

 • Confronterend met mezelf, verrijkend door de bijdrage van de andere deelnemers en de coaches.

 • Ik heb het programma investeren in meesterschap echt ervaren als middel om persoonlijke groei door te maken. Persoonlijke groei die zich laat zien van een werker, vakman, naar een deler, meester. Ik vind dit ook wel een mooi beeld waar voor mij kleuring op is gekomen.

 • Verbeter de wereld en begin bij het ontwikkelen van je zelfvertrouwen, je eigen ik

 • Bewustwording, richting gevend, nieuwe energie!

 • Het programma was de spiegel die ik mezelf nooit eerder heb voorgehouden en die mij helpt richting te geven voor de toekomst.

 • Heftig maar heel leerzaam.

 • Inspirerend, energie- en hoopgevend.

 • Stimulerend en uitdagend! Prima begeleiding bij de zoektocht naar wat je echt nog wil in je leven en werk.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Op Koers! (OK)

  Persoonlijke Ontwikkeling

  Je staat in het spitsuur van je leven. Alles en iedereen trekt aan je, verwachtingen zijn hooggespannen en alle mogelijkheden liggen voor je open. En dat is nu net het probleem. Je voldoet aan de verwachtingen en rolt van de ene in de andere baan. Zo volg je al geruime tijd deze koers. Maar al die keuzemogelijkheden werken eerder verlammend dan stimulerend. Je merkt dat je energie wegsijpelt. Dat je het echte vuur niet meer voelt. En je weet: het is tijd om de regie te nemen. Om zelf een koers te bepalen die bij jou past. Tijdens de training OK bepaal jij je koers.

  Lees meer...

 • Nieuw

  Strategisch Adviseren

  Adviseren

  De rol van de adviseur wordt door virtuele kennisontsluiting en de opkomst van integraal management, uitgedaagd in haar positionering. Als adviseur zul je jezelf van leverancier of specialist zien bewegen naar de rol van een gelijkwaardig en strategisch partner van je (interne) klant. De ontdekking van deze nieuwe rol als “Business Partner” is een traject waarin je jezelf opnieuw zult moeten uitvinden om zo je toegevoegde waarde te vergroten.

  Lees meer...

 • High Impact - Communicatie met Impact

  Communicatie

  Je krijgt in deze training persoonlijk inzicht, praktische kennis en vaardigheid en je leert jouw communicatieve kwaliteiten beter in te zetten. Je wordt uitgedaagd er bewust en actief mee aan de slag te gaan.

  Lees meer...

 • Being the change (BC)

  Persoonlijke Ontwikkeling

  Je bent je bewust van de groeimogelijkheden in jezelf en je organisatie. Maar ziet ook de belemmeringen die jou en jouw omgeving in de weg staan. Je wilt leren de vele veranderingen effectief te hanteren.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Invloedprincipes voor de ambitieuze professional

  Artikel

  We hebben invloed en we worden beïnvloed, en dit laatste vele malen vaker dan de meesten van ons in de gaten hebben. Veel trainingen zijn erop gericht om je te leren hoe je je eigen invloed kunt vergroten, en welke persoonlijke overtuiging je hierbij in de weg zit. Op zijn minst even waardevol is het herkennen van de invloedprincipes die een ander hanteert. Door het spel te begrijpen, ben je beter bestand tegen oneigenlijke invloed van anderen.

  Lees meer...

 • Hoe ga je als leider om met de snelle wereld? Harder werken?

  Artikel

  Nee, stelt Margareth Wheatley, managementfilosoof. We neigen om harder te gaan werken en ook harder met elkaar om te gaan.  In dit artikel van MT.nl vertelt zij dat deze reacties niet gezond of effectief zijn op de langere termijn. Voor onszelf, het bedrijfsleven en de maatschappij.

  Stel jezelf eens deze zeven reflectievragen, om te peilen hoe jij reageert.

  1. Hoe uitgeput ben je op dit moment?
  2. Hoe vaak voel je je gestrest of gespannen?
  3. Hoe zijn je relaties op het werk, met vrienden en familie?
  4. Hoe vaak ben je boos of gefrustreerd?
  5. Hoe vaak ben je afgeleid of heb je last van geheugenverlies?
  6. Hoe snel verwijt je anderen iets?
  7. Als je zo nog een jaar doorgaat, wat ben je dan voor iemand?

  Lees meer...

 • Van stress naar flow

  Artikel

  Flow is de staat waarin alles moeiteloos lijkt. Alles gaat vloeiend, je bent helemaal aanwezig en ‘open’ in het moment. Je maakt je geen zorgen omdat je zo geconcentreerd bezig bent, er is een bijzonder geluksgevoel. Daarnaast is er een veranderde beleving van tijd. Hoe krijg je jouw team of organisatie in de flow?

  Lees meer...

 • Je beste kant ben jijzelf

  Artikel

  Laat je van je beste kant zien door jezelf te zijn zonder trucs of opschepperij. En word ‘zichtbaar’. Kom overtuigend over door je authentiek te profileren en bereik wat je wilt.

  Lees meer...