Empty Page Section

Vind inspiratie voor je tweede levenshelft

Je hebt als 45-plusser al behoorlijk wat werkjaren achter de rug. Na alle kennis, kunde en ervaring die je hebt opgedaan, is het nu tijd om de balans op te maken. Want je wilt het hier niet bij laten. Je wilt blijven groeien. Hoe blijf je het beste uit jezelf halen? Wat vind jij belangrijk? En handel je echt naar je waarden en doelen? De training Investeren in Meesterschap biedt je de verfrissende blik die je nodig hebt om vol inspiratie de tweede helft van je (werkende) leven vorm te geven.

Thema
Duur
16 dagdelen
Deelnemers
12 tot 14 personen

Investering

Geen datum beschikbaar

Beschrijving

Meedoen aan Investeren in Meesterschap betekent investeren in je eigen (werkende) leven. Je staat in dit stevige persoonlijkeontwikkelingsprogramma uitgebreid stil bij je eigen professionele en privé-geschiedenis. In die bezinning ben je bereid tot een intensieve herijking. Je bepaalt opnieuw wat werkelijk belangrijk voor je is, wie je eigenlijk écht bent en hoe je jouw nabije toekomst wil vormgeven op een manier die goed bij jou past. Dat avontuur vereist moed, maar levert ook veel inspiratie en energie op.

Resultaten

 • Je hebt meer inzicht en vertrouwen in je kwaliteiten.
 • Je beseft beter wat voor jou echt belangrijk is.
 • Je neemt nog sterker de regie over je eigen leven. 
 • Je benadert het volgende deel van je leven met hernieuwde energie en inspiratie.
 • Je hebt handvatten voor je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt deze training in groepsverband, in drie modules van elk vijf à zes dagdelen. Je mededeelnemers zitten in dezelfde levensfase als jij. Ook zij zijn enthousiaste 45-plussers die willen blijven groeien, als persoon en als professional.

Eigen leervraag

Tijdens het programma wissel je continu ervaring en deskundigheid uit met je mededeelnemers, onder andere in de intervisiegesprekken die deel uitmaken van het programma. De herkenning van overeenkomsten en verschillen stimuleert jouw eigen leren. Net als jij hebben je mededeelnemers voorafgaand aan de training een eigen leervraag geformuleerd. Jullie leervragen geven samen mede vorm aan het programma. Dit betekent dat de training bij elke groep weer deels maatwerk is.

Diverse werkvormen

Het programma vraagt actieve betrokkenheid van jou als deelnemer. En tot op zekere hoogte ook van je werk- en thuisomgeving. Na elke module voer je namelijk (op jouw persoon toegespitste) opdrachten uit. Dit en de intervisiegesprekken met mededeelnemers helpen je om het geleerde over te dragen naar je werk- en privéleven. Je krijgt tijdens de modules en bij de opdrachten begeleiding van zeer ervaren trainers. Zij gebruiken verschillende werk- en leervormen, waarbij ‘leren door te ervaren’ centraal staat.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Levensverhaal als inspiratie (zes dagdelen)

 • Je reflecteert op je vergeten en verborgen successen.
 • Je verkent meerdere perspectieven op je leven-tot-nu-toe.
 • Je krijgt inzicht in de invloed van denken op gedrag.
 • Je herijkt en verrijkt je eigen verhaal.
 • Je creëert keuzemogelijkheden voor de toekomst.

Module 2: Experimenterend je mogelijkheden (her)ontdekken (vijf dagdelen)

 • Je ontdekt jouw verborgen kwaliteiten door te improviseren/experimenteren in de stad.
 • Je ontdekt dat je meer kunt dan je denkt en bent verrast door je eigen mogelijkheden.
 • Je doorbreekt kwalijke patronen.
 • Je ontwikkelt nieuw gedrag.

Module 3: Van droom naar daad (vijf dagdelen)

 • Je kijkt terug op wat je hebt geleerd.
 • Je kijkt vooruit, beschrijft mogelijke scenario's en maakt een stappenplan.
 • Je schept voorwaarden om het plan echt uit te voeren.
 • Je verankert gemaakte keuzes op zo’n manier dat er geen weg terug meer is.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar

Ervaring

 • Het programma biedt voor iedere cursist de handvatten om verder te komen in de persoonlijke ontwikkeling.

 • Mooie ervaring met een hoop nieuwe inzichten over mijzelf.

 • Van binnen naar buiten, bij de bron van je bestaan beginnen

 • de training bevat een prachtige mix van onderdelen: serieus en humorvol, experimenterend en reflecterend, individueel en sociaal, creatief en analytisch

 • Ik vond het programma goed, werd telkens weer verrast

 • Confronterend met mezelf, verrijkend door de bijdrage van de andere deelnemers en de coaches.

 • Ik heb het programma investeren in meesterschap echt ervaren als middel om persoonlijke groei door te maken. Persoonlijke groei die zich laat zien van een werker, vakman, naar een deler, meester. Ik vind dit ook wel een mooi beeld waar voor mij kleuring op is gekomen.

 • Verbeter de wereld en begin bij het ontwikkelen van je zelfvertrouwen, je eigen ik

 • Bewustwording, richting gevend, nieuwe energie!

 • Het programma was de spiegel die ik mezelf nooit eerder heb voorgehouden en die mij helpt richting te geven voor de toekomst.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Op Koers! (OK)

  Training

  Je bent 30-er en staat in het spitsuur van je leven. Alles en iedereen trekt aan je, verwachtingen zijn hooggespannen en alle mogelijkheden liggen voor je open. En dat is nu net het probleem. Je voldoet aan de verwachtingen en rolt van de ene in de andere baan. Zo volg je al geruime tijd deze koers. Maar al die keuzemogelijkheden werken eerder verlammend dan stimulerend. Je merkt dat je energie wegsijpelt. Dat je het echte vuur niet meer voelt. En je weet: het is tijd om de regie te nemen. Om zelf een koers te bepalen die bij jou past. Tijdens de training Op Koers! bepaal jij je koers.

  Lees meer...

 • Management van Mensen (MVM)

  Training

  Je hebt het roer in handen, je targets in het vizier. Toch heb je het gevoel dat het nóg beter kan. Het aansturen van mensen blijkt een vak apart. En kost meer tijd, energie en inspanning dat je had verwacht. Je vraagt je soms af of er nog andere leiderschapsstijlen zijn – en welke stijl dan echt bij je past. Zou je bijvoorbeeld op een andere wijze feedback kunnen geven? En zijn er betere manieren om met lastige situaties om te gaan op de werkvloer? In de training MvM ga je dieper op dit soort vragen in.

  Lees meer...

 • Ik en de Anderen® (IA)

  Training

  Je wilt effectief zijn in het werken met anderen. Vooral wanneer de situatie complex is en de spanning oploopt. Juist dán is het de kunst om kwaliteiten zoals daadkracht, openheid, vrijheid en rust in jezelf te vinden. In de leergang Ik en de Anderen leer je authentieke kwaliteiten in jezelf en de ander te herkennen, waarderen en benutten. Ook als het lastig wordt.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Duurzame inzetbaarheid 50+

  Duurzame Inzetbaarheid

  Thema

  Verantwoordelijke en gelukkige mensen van alle leeftijden die samenwerken in vitale organisaties. Dat is mogelijk. Hoe creëer je betrokkenheid in alle fasen van het werkende leven?

  De constante stroom van versnelling en verandering vraagt om aanpassingsvermogen van werkgevers en werknemers. Nieuwe technologieën, flexwerken, globalisering en sociale uitdagingen doen een beroep op onze weerbaarheid en veerkracht.

  Vitaliteit en energiemanagement; effectiviteit, eigenaarschap én geluk in het werk; talentontwikkeling voor jonge en langer doorwerkende medewerkers. Dat zijn de ingrediënten van duurzame inzetbaarheid.

  Wij bieden verschillende trainingen en maatwerktrajecten op deze onderwerpen.

  Lees meer...

 • Goed ouder worden is een kunst die je niet kunt afkijken

  Artikel

  Mijn gevoel zegt me dat voor mijn generatie, de babyboomers, het ouder worden een terra incognita is. Aan hun ouders hebben de babyboomers vaak geen voorbeeld want die gleden gewoon de ouderdom in. Maar wij babyboomers, die opgegroeid zijn met de gedachte dat de wereld maakbaar is, hebben het moeilijk met het begrip oud worden. Ouder worden is nog wel OK, maar oud zijn zeker niet.

  Lees meer...

Scroll up