Empty Page Section

Je hebt de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en je wil daar regie in voeren. Je hebt goede ideeën die je tot uitvoer wil brengen zodat je meestuurt in beleid, visie en strategie. De training Leiden met Visie en Impact levert je inspiratie, impact en gerichte interventies op zodat je je ambities waar kan maken.

Thema
Doelgroep
Duur
2 modules van 6 dagdelen en 1 dagdeel intervisie bij de Baak
Deelnemers
8 tot 14 personen

Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
3.950,00
Prijs (BTW-vrij)
4.345,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Heb je de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en wil je daar regie in voeren? Heb je goede ideeen die je tot uitvoer wil brengen? Leiden met Visie Impact is een training voor ervaren leidinggevenden die willen meesturen in beleid, visie en strategie.

Het aansturen van je medewerkers gaat je over het algemeen goed af. Je merkt dat je grotere dingen wil neerzetten die bijdragen aan de (business)ontwikkeling van je organisatie. Wil je een concreet resultaat behalen en je strategische positie en je impact vergroten? Dan is Leiden met Visie en Impact iets voor jou.

Jouw werkpraktijk staat centraal en het project dat je inbrengt (de case) is leidend. Je zal tijdens de training verschillende zaken in gang zetten en actie ondernemen. We nemen geen genoegen met goede voornemens, maar gaan voor directe onomkeerbare impact.

Resultaten

 • Je hebt een stevige positie ingenomen en bent daarin zichtbaar voor anderen; 
 • je hebt het project (case) waar je momenteel aan werkt met succes afgerond; 
 • Je kent jouw positie in het krachtenveld van je organisatie: je collega's, andere afdelingen en hoger management of directie; 
 • Je hebt een strategische visie; 
 • Je weet je team te inspireren zodat een gedragen ambitie ontstaat.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

teaser_0021

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Jouw werkpraktijk staat centraal

Binnen de leiderschapstraining Leiden met Visie en Impact staat een actuele case uit jouw werk centraal. Deze case vormt de kapstok voor de training. De interventies die je in de training krijgt aangereikt zullen toepasbaar zijn in jouw case.

Ook besteden we aandacht aan persoonlijk leiderschap en wat je te doen hebt om je postitie te verstevigen. Je zal experimenteren met nieuwe manieren om draagvlak te creeren en invloed te hebben. Inzicht in het krachtenveld helpt je om een passende strategie kiezen en jezelf te positioneren.

Leren binnen Leiden met Visie en Impact

Aangezien je bekend bent met het leidinggeven, nodigen we je uit tijdens de training leiderschap te tonen. Met de andere deelnemers in je groep geef je sturing aan het leerproces. Je experimenteert in het hier en nu met je leiderschap en jouw leerdoelen. Er is veel ruimte voor feedback. Ook werken we met een aantal theoretische modellen, zoals outputsturing, Theory U, stakeholderanalyse en verschillende communicatiemodellen.

Als jij meedoet, doet jouw organisatie ook mee!

Zoals aangegeven staat jouw case centraal. De stakeholders in jouw case worden direct betrokken. Zo is er in de eerste module een stakeholder-diner (2e avond), waarbij je je stakeholder uitnodigt. In de tweede module werken we direct met een van de teams van de deelnemers.

Opbouw van de training

Voorafgaand:

 • Focusgesprek (maximaal 1 uur): Je voert een telefonisch focusgesprek met een van de trainers. De doelstelling voor het gesprek is het aanscherpen van je case en de leerdoelen die eruit voort komen. 
 • Feedback: Je vraagt gerichte feedback aan stakeholders in jouw werkomgeving. Zodoende geef je je leerproces richting en betrek je anderen direct bij het leren.

Module 1 (6 dagdelen):

 • Visie: hoe sta jij in jouw organisatie.
 • Case: inzicht in het krachtenveld van jouw case, eigen beïnvloedingsmogelijkheden, stakeholderdiner 
 • Persoonlijke strategie: vanuit welke visie inspireer en motiveer je anderen. 
 • Inspirerend leiderschap: wat is jouw visie en hoe draag je die impactvol uit. 
Intervisie (1 dagdeel): in een subgroep werk je intensief aan persoonlijke vragen en cases onder begeleiding van de trainer.

Module 2 (6 dagdelen):

 • Teamgericht leiderschap: wat is de kracht van jouw team en hoe kan je teamleden stimuleren. Hoe creëer je met een team een gezamenlijke en gedragen visie en ambitie. Live team.
 • Persoonlijk leiderschap: wat is je potentieel, wat staat je te doen. Inzicht in eigen kracht en kansen. 
 • Doelgerichte impact: bijsturen en betrekken. Het in beweging zetten van verandering, het doen van effectieve interventies in jouw krachtenveld.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
14 okt 2015 - 12:30 uur de Baak Driebergen Ja € 3.950,00
08 dec 2015 - 12:30 uur de Baak Noordwijk Ja € 3.950,00

Ervaring

 • waardevol

 • sloot goed aan bij de vragen waar ik mee worstelde, door vanuit een andere hoek te kijken naar mijn uitdagingen ontwikkelde zich de antwoorden op de vragen.

 • De cursus voelde bij mij alsof ik in 1 keer het goede boek had uitgekozen waar je echt iets van kan leren .

 • Intensief en persoonlijk

 • We werkten met een kleine groep cursisten. Een intensieve cursus die onder je huid kruipt. Bijna intraveneus.

 • Een goede mix van theorie en praktijkopdrachten

 • Het was intensief en vaak confronterend: het verlaten van mijn comfortzone voelde een stuk heftiger dan bij eerdere trainingen!

 • Confronterend, leidend tot meer inzicht in eigen rol en functioneren als leidinggevende

 • Waardevol en succesvol in mijn werkomgeving

 • Pittig, confronterend maar verhelderend.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • High Impact - Leiden met visie en impact

  Leiderschap

  Je bent enkele jaren leidinggevende en het aansturen van je medewerkers gaat je prima af. Je merkt wel dat operationele taken jou nog teveel bezig houden. In deze training leer je hoe je dit kunt loslaten en meer op strategisch niveau kunt werken.

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Leiderschap

  In een tijd waarin organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

 • De WinterBaak Management van Mensen

  Leiderschap

  Het beste uit mensen halen om de doelen van je organisatie te halen. Het gaat je goed af. Toch heb je het gevoel dat het nóg beter kan. Je vraagt je soms af of er nog andere leiderschapsstijlen zijn – en welke stijl dan echt bij je past. Zou je bijvoorbeeld op een andere wijze feedback kunnen geven? En zijn er betere manieren om met lastige situaties om te gaan op de werkvloer? In de training MvM ga je dieper op dit soort vragen in. Ook ontwikkel je belangrijke nieuwe vaardigheden.

  Lees meer...

 • Projectteam Leiderschap (PTL)

  Adviseren

  De planning- en controltechnieken van projectmanagement zijn gesneden koek voor je. Het is tijd voor de volgende stap. Je wilt leren hoe je mensen binnen en buiten je directe team effectiever kunt leiden en inspireren. En hoe jijzelf daarbij als draagvlakbouwer en regisseur kunt optreden. Kortom: je wilt van een gedegen projectmanager een sterke projectleider worden. Maar hoe? De training PTL biedt je de juiste handvatten, met jouw eigen kracht als uitgangspunt.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.