Empty Page Section

Vergroot je persoonlijk leiderschap

Je bent al enige tijd leidinggevende in de dynamische (semi-)publieke sector. Nu wil je jezelf verder ontwikkelen: effectiever worden en mensen beter kunnen coachen. Maar waar begin je? De opleiding LRO geeft een stevige impuls aan jouw persoonlijke leiderschap. Je kijkt tijdens de modules kritisch naar jezelf, experimenteert met verschillende stijlen van leidinggeven en scherpt aan hoe jij mensen wilt aansturen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit je medewerkers én uit jezelf.

Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

Thema
Doelgroep
Duur
11 dagen, bestaande uit een persoonlijke intake, 4 modules van elk 2 tot 3 dagen en een terugkomdag.
Deelnemers
10 tot 14 personen

Investering

Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

6.990,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 576,42
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen.

€ 678,00

Beschrijving

Hoe haal jij het beste uit jezelf en je team?

Als leidinggevende werkzaam bij de overheid heb je de nodige ervaring opgedaan met het aansturen van een team, het coachen van medewerkers en het sturen op resultaat. Je weet wat je doet. Toch stuit je af en toe op obstakels. Zoals moeilijke gesprekken met medewerkers, weerstand op je afdeling of tegenvallende prestaties. Hoe ga je daar mee om? Tijdens deze training ontwikkel jij jezelf tot een krachtige, faciliterende en effectieve leidinggevende, die mensen ook in moeilijke situaties gemotiveerd in beweging krijgt. Je leert aan de hand van persoonlijke casuïstiek en non-profit specifieke vraagstukken. Zo geef je je vaardigheden en kwaliteit een stevige impuls en haal je het beste uit je medewerkers én jezelf.

Stijlen van leidinggeven

Elke medewerker is anders. Wat bij de één werkt, heeft op de ander mogelijk averechts effect. Daarom train je tijdens deze opleiding verschillende stijlen in leidinggeven, zodat je kunt kiezen wat bij jou past. Je wordt uitgedaagd om jezelf te laten zien én om in de spiegel te kijken. Om jezelf beter te leren kennen, je sterke eigenschappen in kaart te brengen en zicht te krijgen op je ontwikkelpunten. Je leert je persoonlijk leiderschap te herkennen en gebruiken. Dat vraagt om moed en vereist een veilige omgeving. Bij LRO bieden de trainers met ruime ervaring in de non-profit sector je die omgeving. 

Resultaten

 • Je kunt beter reflecteren en ziet daardoor kansen in problemen.
 • Je geeft steviger vorm aan je eigen ontwikkelingsproces.
 • Je hebt een soepeler omgang met medewerkers.
 • Je begrijpt het krachtenveld en de processen in je organisatie.
 • Je weet krachtiger en doelgerichter invloed uit te oefenen.
 • Je maakt effectievere keuzes vanuit een stevige persoonlijke visie.
 • Je vertaalt jouw persoonlijk leiderschap naar je rol in je organisatie.
Heb je minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring binnen de overheid en/of non-profit sector (schaal 11-15)? En herken je je in het bovenstaande? Dan is deze training écht iets voor jou.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit? 

Je doorloopt deze opleiding in groepsverband, in vier modules van in totaal elf dagen. Voorafgaand aan de modules krijg je een individuele face-to-face intake. Hierin krijg je meer informatie over de opleiding, zodat je weet wat je mag verwachten en wat er van jou verwacht wordt. Ook formuleer je samen met een trainer je persoonlijke leerdoel. Dit doel blijft centraal staan in de diverse werkvormen en leermodellen die je aangereikt worden. Tussen module 3 en 4 bezoekt elke deelnemer een organisatie van een mededeelnemer. Jouw leiderschapsvraag is leidend voor dit bezoek. Je voert bijvoorbeeld gesprekken of woont een overleg bij. Zo kan verandering van omgeving tot nieuwe inzichten leiden. 

Module 1: Leiderschap en zelfmanagement

Jouw positie en rol als leidinggevende staan centraal in de eerste drie dagen. Je onderzoekt hoe jij jezelf ziet. En je ontdekt hoe je overkomt op anderen. Je krijgt scherper inzicht in jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten als leidinggevende. Want als je jezelf beter kent, ben je ook beter in staat anderen aan te sturen.

Module 2: Leidinggeven aan de ander 

Dit tweede deel draait om de ander, in het bijzonder jouw medewerkers. Je oefent twee dagen lang met verschillende stijlen van leidinggeven, waaronder sturen op output. Daarbij leer je hoe je medewerkers zó coacht en motiveert dat jouw afdeling optimale resultaten behaalt binnen de doelen van je organisatie. Je traint onder andere het voeren van lastige gesprekken. 

Module 3: Leidinggeven in de eigen organisatie

In deze module breng je het krachtenveld van jouw organisatie in kaart. Welke factoren en partijen hebben welke invloed? Je leert hoe je effectief met dit krachtenveld kunt omgaan. Hoe je doelen kunt stellen en bereiken in een politiek bestuurlijke context. En hoe je weerstand onder medewerkers productief kunt maken. Deze module start met een inspiratiediner, samen met jouw eigen leidinggevende. Je leert doelen stellen en bereiken in een politiek bestuurlijke context

Module 4: Leidinggeven in de praktijk

Hoe geef je inspirerend leiding aan jouw team of afdeling en behaal je betere resultaten? Gedurende twee dagen breng je alles wat je tot nu toe hebt geleerd in de praktijk. Met de nieuwe kennis en ervaring die je hebt opgedaan, onderzoek je wat je in jouw organisatie tot stand wilt brengen, hoe je dat het beste kunt aanpakken en wie je erbij gaat betrekken om daadwerkelijk resultaat te boeken.

Terugkomdag 

Aan het eind van de opleiding ga je één dag met je medecursisten in gesprek over wat de opleiding jou heeft gebracht en wat je ermee hebt gedaan. Hiervoor ontwikkel je in overleg met de docent en de andere deelnemers een programma, met volop ruimte voor jouw leerbehoeftes. Door deze terugkomdag zelf mede in te vullen, beklijft beter wat je tijdens de opleiding hebt geleerd.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (drie dagen)

 • Je krijgt scherper inzicht in je positie, rol, valkuilen en obstakels als leidinggevende.
 • Je krijgt inzicht in jouw drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Je vergroot je gedragsrepertoire en wordt beter in feedback geven en ontvangen.

Module 2 (twee dagen)

 • Je leert hoe je je medewerkers zo coacht en inspireert dat zij het beste van zichzelf geven.
 • Je versterkt meerdere leiderschapsstijlen (o.a. instrueren, overtuigen, coachen en delegeren).
 • Je word je bewuster van je houding en het effect daarvan op anderen.
 • Je krijgt beter inzicht in groepsprocessen en -dynamiek.
 • Je gebruikt de mogelijke handvatten om als manager coachend leiding te geven.

Module 3 (één avond en twee dagen)

 • Je kunt productief omgaan met weerstand, emotioneel spanning en druk.
 • Je bent in staat om strategisch te denken en handelen.
 • Je ontwikkelt persoonlijk ondernemerschap.
 • Je leert om te gaan en in te spelen op veranderingen in je omgeving.
 • Je zet frustratie om in lef, energie en bevlogenheid. 

Module 4 (twee dagen)

 • Je brengt dat wat je tijdens de opleiding hebt geleerd in de praktijk.
 • Je hebt oog en aandacht voor teamontwikkeling.
 • Je krijgt feedback en inzicht op jouw authenticiteit.
 • Je krijgt zicht op de volgende stap in je ontwikkeling.
 • Je reflecteert op je leerpad en presenteert je ontwikkeling aan de groep.

Terugkomdag

 • Je oogst wat je geleerd hebt.
 • Je borgt je leren door weer input te halen uit de groep.
 • Je doet nieuwe inspiratie op voor je leiderschap.

Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

Het team

 • Ellen de Rooij
  Naam
  Ellen de Rooij
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Arienne van der Plas
  Naam
  Arienne van der Plas
  Functie
  Contactpersoon | Programmacoördinator

  Lees meer...

 • Janneke Kreek
  Naam
  Janneke Kreek
  Functie
  Productmanager | Trainer

  Lees meer...

 • Cornalien Stolker - Hilbers
  Naam
  Cornalien Stolker - Hilbers
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Dorian van der Kooij
  Naam
  Dorian van der Kooij
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Dodo van der Straaten
  Naam
  Dodo van der Straaten
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

 • Joop van den Beuken
  Naam
  Joop van den Beuken
  Functie
  Programmamaker | Trainer

  Lees meer...

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
20 sep 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 20 sep 2016 - 13:00 uur

 • LRO 102 - Module 1

  Datum
  20 sep 2016 - 13:00 uur t/m 22 sep 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 102 - Module 2

  Datum
  02 nov 2016 - 09:30 uur t/m 03 nov 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 102 - Module 3

  Datum
  14 dec 2016 - 13:30 uur t/m 16 dec 2016 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 102 - Module 4

  Datum
  23 jan 2017 - 09:30 uur t/m 24 jan 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 102 - Module 5

  Datum
  04 sep 2017 - 09:00 uur t/m 04 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
07 nov 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 07 nov 2016 - 13:00 uur

 • LRO 103 - Module 1

  Datum
  07 nov 2016 - 13:00 uur t/m 09 nov 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 103 - Module 2

  Datum
  19 dec 2016 - 09:30 uur t/m 20 dec 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 103 - Module 3

  Datum
  06 feb 2017 - 13:30 uur t/m 08 feb 2017 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 103 - Module 4

  Datum
  27 mrt 2017 - 09:30 uur t/m 28 mrt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 103 - Module 5

  Datum
  11 sep 2017 - 09:00 uur t/m 11 sep 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
07 dec 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 07 dec 2016 - 13:00 uur

 • LRO 104 - Module 1

  Datum
  07 dec 2016 - 13:00 uur t/m 09 dec 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 104 - Module 2

  Datum
  17 jan 2017 - 09:30 uur t/m 18 jan 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 104 - Module 3

  Datum
  08 mrt 2017 - 13:30 uur t/m 10 mrt 2017 - 13:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LRO 104 - Module 4

  Datum
  20 apr 2017 - 09:30 uur t/m 21 apr 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LRO 104 - Module 5

  Datum
  09 okt 2017 - 09:00 uur t/m 09 okt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

 • Het programma trekt je uit de waan van de dag en claimt tijd en aandacht voor jezelf

 • Diepgaand en leerzaam op een hele prettige manier.

 • De LRO is inspirerend, uitdagend, confronterend, leuk en zingevend.

 • Intensief met een mooi resultaat.

 • Een wegwijzer op mijn levenspad

 • Ik heb het ervaren als een cadeautje. De Reflectie op jezelf is zo goed om te doen! Dat maakt mij sterker in mijn vak en als mens!

 • Ik heb de gehele training als zeer leerzaam en inspirerend ervaren waarbij je concrete handvatten krijgt aangereikt die snel toepasbaar zijn in je werkomgeving.

 • Als een fantastische reis met leuke reisgenoten waarbij je op zoek gaat naar het avontuur om er achter te komen dat je juist daardoor dichter bij jezelf bent gekomen!

 • super, intensief, leerzaam, confronterend

 • Een zeer inspirerende leergang, waar voldoende ruimte is om je leervragen te benoemen en te behandelen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het pakken van de ruimte die je absoluut krijgt in de modules, om te ontwikkelen m.b.t. je leervragen.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Bezielend Leiderschap (BZL)

  Training

  Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in YEP samen met andere young executives zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • Young Executives Program Compact (YEPCOM)

  Training

  Jouw talenten hebben je ver gebracht. Maar je merkt dat er nu meer van je wordt gevraagd. Dat je vertrouwde aanpak niet volstaat. Tijd om je leiderschap onder de loep te nemen en aan te scherpen. Dat doe je in YEP Compact, een verkorte versie van de opleiding YEP. Samen met en young professionals als jij verbreed en verdiep je jouw inzicht in jezelf, teams en organisaties. Je voelt je steviger in je leiderschap en vergroot je toegevoegde waarde voor je organisatie.

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waar organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Terug naar de essentie van je leiderschap?

  Artikel

  Complexe veranderingen vragen veel van een leidinggevende. Er zijn leidinggevenden die de uitdaging verfrissend en inspirerend vinden. Maar velen gaan gebukt onder de stress die dit met zich mee brengt. Dan kan het gebeuren dat je het contact met jezelf dreigt te verliezen.

  Lees meer...

Scroll up