Empty Page Section

Word een succesvol programmamanager

Jij hebt de leiding over een samenhangend geheel van projecten en activiteiten. Die zijn gericht op een belangrijke aanpassing van je organisatie, bijvoorbeeld qua manier van werken of zelfs qua strategie. Je wilt deze projecten en activiteiten onderbrengen in een totaalprogramma. Maar hoe ontwikkel je zo'n programma? Hoe speel je in op veranderende omstandigheden en houd je regie? En hoe houd je de eenheid, focus en betrokkenheid vast? Je leert het in deze training.

Thema
Doelgroep
Duur
2 x 2 dagen
Deelnemers
8 tot 12 personen

Leidinggeven aan Programma's (LP)

Prijs (excl. 21% BTW) Help

Je kiest voor excl. BTW als je organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

2.935,00
Prijs (BTW-vrij) Help

Je kiest voor BTW-vrijgesteld als je organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

3.228,50
ARRANGEMENT Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij alle trainingen voor onder meer lunch, diner, koffie/thee. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module (in delen) gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 237,82

Beschrijving

Als programmaleider moet je voortdurend de betrokkenheid vasthouden van alle stakeholders, inspelen op veranderingen tijdens de uitvoering en een goede balans houden tussen controleren en loslaten. Ook moet je weten hoe je kunt omgaan met diverse soorten krachtenvelden. Doe je dat niet, dan dreigt je programma te verwateren en het beoogde resultaat onhaalbaar te worden.

Een programma grijpt vaak stevig in op bestaande bedrijfsprocessen en kan een sterk innovatief karakter hebben. Aan de strategische onderbouwing, planning en beheersing worden hoge eisen gesteld. Vooral het tijdig en adequaat inspelen op veranderingen tijdens de uitvoering van een programma is belangrijk. In deze training ga je diep in op de toepassing en de vertaling van algemene theorieën naar jouw eigen programma voor succesvol programmamanagement.  

Resultaten

 • Je weet hoe je diverse projecten en activiteiten onderbrengt in een totaalprogramma.
 • Je houdt de vereiste eenheid, focus en betrokkenheid vast.
 • Je kunt inspelen op veranderende omstandigheden tijdens de uitvoering.
 • Je houdt de balans tussen loslaten en controleren.
 • Je kunt regie houden en hebt kennis van de Managing Successful Programmes methodiek.
 • Je kunt je vaardigheden inzetten voor het richten, inrichten en verrichten van je programma.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training in groepsverband, in twee modules. Voorafgaand aan de training vul je een persoonlijk intakeformulier in. Het is mogelijk dat een van de trainers jou naar aanleiding van dit formulier belt. Het is belangrijk dat je al hebt nagedacht over je precieze leerdoel voordat de eerste module start. Centraal in het programma staat de toepassing en de vertaling van algemene theorie naar jouw programma.

Aanvullende coaching

Bij deze training ontvang je het boek ‘Programmamanagement op basis van MSP intro’ van Bert Hedeman e.a. Na het programma kun je bovendien gebruikmaken van 'Coaching bij je opleiding' (&Co). Met die aanvullende coaching tegen een gereduceerd tarief zorg je dat je ook na de training blijft leren op je werkplek. Door &Co van de Baak breng je jezelf en je organisatie nóg een sprong verder.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1 (twee dagen)

 • Je leert wat programmamanagement is 
 • Je verwerft inzicht in de mogelijkheden, valkuilen en karakteristieken van een programma. 
 • Je leert hoe je jouw programma moet opzetten, vormgeven en inrichten.
 • Je leert hoe je je programma strategisch onderbouwt, met zicht op risico's en belangen. 
 • Je maakt jezelf de methodieken en technieken eigen van goed programmamanagement.

Module 2 (twee dagen)

 • Je analyseert jouw persoonlijke ervaringen met uitgevoerde acties/interventies.
 • Je leert draagvlak en verbinding te creëren om verandering tot stand te brengen.
 • Je wordt je bewuster van je eigen soort leiderschap en creativiteit. 
 • Je leert hoe je een programma overdraagt aan de organisatie.
 • Je gaat (met een gastspreker) dieper in op valkuilen en dilemma's in de praktijk.
 • Je weet hoe en welke proces- en regievaardigheden in te zetten.

Bijzondere leerlocaties

De training vindt plaats op één van onze bijzondere, inspirerende leerlocaties, direct aan zee (Noordwijk) of midden in de bossen (Driebergen). De locaties vormen een essentieel onderdeel van de training en helpen om je leerproces te verdiepen, je uit te dagen en je creativiteit te bevorderen. 

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Modules Start datum Locatie Beschikbaar
Modules 07 apr 2016 - 09:00 uur de Baak Driebergen Ja

Module planning 07 apr 2016 - 09:00 uur

 • LP 27 - module 1

  Datum
  07 apr 2016 - 09:00 uur t/m 08 apr 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LP 27 - module 2

  Datum
  03 mei 2016 - 09:00 uur t/m 04 mei 2016 - 17:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk

Ervaring

 • Informatief, interactief (vooral door aanwezigheid gastdocent en sparren met andere deelnemers) en fun!

 • leerzaam, mooie miz tussen theorie en je eigen 'ik'

 • Kundig, leerzame opleiding voor beginnende programmamanagers

 • Leidinggeven aan programma's is een feest van herkenning, uitdaging en vernieuwing.

 • Dit is de uitbreiding die ik zocht in mijn gereedschapskist en een uitbreiding in de waaier van keuzemogelijkheden.

 • Zeer leerzaam, door de ervaren trainers en de interactie met de medestudenten.

 • Goede mix tussen en theorie en praktijk, sterke begeleiding en fijne uitwisseling met vakgenoten.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

  Training

  Je hebt de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en je wil daar regie in voeren. Je hebt goede ideeën die je tot uitvoer wil brengen zodat je meestuurt in beleid, visie en strategie. De training Leiden met Visie en Impact levert je inspiratie, impact en gerichte interventies op zodat je je ambities waar kan maken.

  Lees meer...

 • Young Executives Program (YEP)

  Training

  Je wilt stappen maken. Zowel in je carrière als in je persoonlijke ontwikkeling. En je krijgt die kans ook: je rol omvat steeds meer verantwoordelijkheden, van het aansturen van collega's tot het bedenken van langetermijnstrategieën. Hoe vul je die rol het beste in? Hoe versterk je je leidinggevende kracht? En hoe zorg je ervoor dat dit resultaten oplevert voor jouzelf, je team en je organisatie? Ontdek het in YEP samen met andere young professionals zoals jij, onder begeleiding van ervaren trainers en coaches.

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waarin organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

 • Baak Strategie Programma (BSP)

  Training

  Je streeft voortdurend naar een betere toekomst van je organisatie. En je bent daar ook (mede) verantwoordelijk voor: jij geeft de strategische kaders vorm. Je komt een eind met je grote ervaring, maar weet tegelijkertijd dat die kaders nog scherper kunnen. In het Baak Strategie Programma vind je het inspirerende perspectief dat je zoekt. Bovendien ontwikkel je jouw vermogen om vooruit te kijken. Daarmee stel je je organisatie steeds opnieuw in staat om in te spelen op nieuwe kansen.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Neen-klussen: weg ermee!

  Artikel

  Elke productmanager kent het gevoel van ‘nu moeten’. Het nù moeten opleveren van klussen die je helaas zelf niet relevant vindt. Klussen waarvan je vindt dat ze niet bij je rol horen of die je weghouden van wat écht belangrijk is. ‘Weg ermee!’, meent Pol Vanaerde, trainer van de opleiding Productmanagement bij de Baak.

  Lees meer...

 • header_0013

  Ethiek: geen eenduidige zaak

  Artikel

  Ethiek is vooral de laatste jaren een beladen onderwerp geworden in organisaties. Dat is vooral ontstaan door de economische crisis. Er wordt gezegd dat onethisch gedrag binnen de financiële sector geleid heeft tot de economische malaise tot nu toe. Dat heeft ethiek in veel organisaties een hoge plaats op de prioriteitenlijst gegeven.

  Lees meer...

 • Strukton Civiel | efficiëntie vergroten door intervisie

  Referentie

  Strukton Civiel bestaat uit een aantal bedrijven voor infrastructuuroplossingen. De projectmanagers en projectverantwoordelijken uit de verschillende disciplines werken zeer zelfstandig aan grote en langdurige projecten, gekoppeld aan forse budgetten. Veel tijd om informatie uit te wisselen is er dan niet. Om de efficiëntie te verbeteren koos Strukton er voor om deze medewerkers een intervisietraject te laten volgen onder leiding van de Baak.

  Lees meer...

Scroll up