Empty Page Section

Leidinggeven aan meerdere projecten en activiteiten

Leer projecten samen te brengen in programma's. Deze opleiding richt zich zowel op de inhoudelijke aspecten als op de sociale: hoe geef je leiding aan programmamanagement?

Thema
Doelgroep
Duur
2 x 2 dagen
Deelnemers
8 tot 12 personen

Leidinggeven aan Programma's (LP)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
2.935,00
Prijs (BTW-vrij)
3.228,50

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Jij geeft leiding aan een samenhangend geheel van meerdere projecten en activiteiten, die samen een belangrijke en/of strategische aanpassing beogen van jouw organisatie of manier van werken. Door al deze activiteiten in een totaalprogramma onder te brengen kun jij de bestuurbaarheid vergroten. Het ontwikkelen van en het leidinggeven aan een dergelijk programma staan centraal.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Een programma is veelal een samenhangend geheel van projecten met een strategisch karakter, dat vaak wordt gecombineerd met activiteiten binnen de staande organisatie. Hierbij kan worden gedacht aan het ontwikkelen van nieuwe geografische markten, het uitbesteden van niet-kernactiviteiten, het toepassen of ontwikkelen van nieuwe technologieën of het doorvoeren van reorganisaties.

Een programma grijpt vaak stevig in op bestaande bedrijfsprocessen en kan een sterk innovatief karakter hebben. De duur van een programma is door de vaak lange doorlooptijd niet altijd nauwkeurig te voorspellen maar is in principe eindig en eenmalig. Aan de strategische onderbouwing, planning en beheersing worden hoge eisen gesteld.

Vooral het tijdig en adequaat kunnen inspelen op veranderende omstandigheden tijdens de uitvoering van een programma is belangrijk. Verwatering en verlies van focus tijdens de uitvoering zijn een voortdurende bedreiging. Het zoeken van een juiste balans tussen sturen en loslaten en het vasthouden van de betrokkenheid zijn een voortdurende uitdaging.

De toepassing en de vertaling van de algemene theorie naar jouw eigen programma staat tijdens de gehele cursus centraal.

Voorafgaand aan de training vul jij een persoonlijk intakeformulier in. Het is mogelijk dat een van de trainers jou naar aanleiding van dit formulier belt.

Modules

Module 1 (twee dagen)

 • Introductie eigen organisatie en rol. 
 • Wanneer een programma opzetten (strategische onderbouwing/ inbedding, veranderstrategie, belangen, risico’s). 
 • Valkuilen en karakteristieken van een programma. 
 • Vormgeving en inrichting van een programma (organisatie, rolposities, verantwoordelijkheden). 
 • Methodieken en technieken programmamanagement. 
 • Toepassing op jouw ingebrachte programma('s).

Module 2 (twee dagen)

 • Bespreking van jouw persoonlijke ervaringen met uigevoerde acties/interventies. 
 • Programmamanagement als verandermanagement (draagvlak en verbinding creëren).
 • Proces- en regievaardigheden nader bekeken (samenwerken met professionals). 
 • Leidinggeven aan programma’s (Leiderschapsprofiel, creativiteit). 
 • Overdracht van een programma aan de staande organisatie. 
 • Ervaringsuitwisseling met gastspreker (valkuilen en dilemma’s in de praktijk). 
Bij dit programma ontvang je het boek ‘Programmamanagement op basis van MSP intro’ van Bert Hedeman e.a

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
02 nov 2015 - 09:00 uur de Baak Driebergen Ja € 2.935,00

Ervaring

 • Zeer leerzaam, door de ervaren trainers en de interactie met de medestudenten.

 • Goede mix tussen en theorie en praktijk, sterke begeleiding en fijne uitwisseling met vakgenoten.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • High Impact - Leiden met visie en impact

  Leiderschap

  Je bent enkele jaren leidinggevende en het aansturen van je medewerkers gaat je prima af. Je merkt wel dat operationele taken jou nog teveel bezig houden. In deze training leer je hoe je dit kunt loslaten en meer op strategisch niveau kunt werken.

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Leiderschap

  In een tijd waarin organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

 • Leiden met Visie en IMPACT! (LVI)

  Leiderschap

  Je hebt de ambitie om jouw afdeling en organisatie verder te brengen en je wil daar regie in voeren. Je hebt goede ideeën die je tot uitvoer wil brengen zodat je meestuurt in beleid, visie en strategie. De training Leiden met Visie en Impact levert je inspiratie, impact en gerichte interventies op zodat je je ambities waar kan maken.

  Lees meer...

 • De WinterBaak Management van Mensen

  Leiderschap

  Het beste uit mensen halen om de doelen van je organisatie te halen. Het gaat je goed af. Toch heb je het gevoel dat het nóg beter kan. Je vraagt je soms af of er nog andere leiderschapsstijlen zijn – en welke stijl dan echt bij je past. Zou je bijvoorbeeld op een andere wijze feedback kunnen geven? En zijn er betere manieren om met lastige situaties om te gaan op de werkvloer? In de training MvM ga je dieper op dit soort vragen in. Ook ontwikkel je belangrijke nieuwe vaardigheden.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.