Empty Page Section

Versterk je coachingskills

Vind jij mensen en hun ontwikkeling interessant? Begeleid jij klanten, coachees of collega's en wil je deze gesprekken meer diepgang en waarde geven? Ervoor zorgen dat mensen echt in beweging komen?

Thema
Doelgroep
Duur
4 modules van 4x 2 dagen (14 dagdelen) verspreid over 5 maanden plus persoonlijke coaching
Deelnemers
8 tot 12 personen

De Professional als Coach (PAC)

Prijs (excl. 21% BTW) Help

Je kiest voor excl. BTW als je organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

4.295,00
Prijs (BTW-vrij) Help

Je kiest voor BTW-vrijgesteld als je organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van je organisatie.

4.724,50
ARRANGEMENT Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij alle trainingen voor onder meer lunch, diner, koffie/thee. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module (in delen) gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 387,42

Beschrijving

Vind jij mensen en hun ontwikkeling interessant? Begeleid jij klanten, coachees of collega's en wil je deze gesprekken meer diepgang en waarde geven? In deze training ontwikkel je een eigen manier van coachen, toepasbaar binnen de organisatie waar je werkzaam bent.

Essentie

Een goede coach staat stil bij zichzelf, ontwikkelt een eigen visie en stijl van coaching, want jij bent zélf je instrument in coaching.

Ieder hanteert weer andere methodes voor misschien wel dezelfde doelen. Zo leer jij anderen verder ontwikkelen in de context van hun eigen werkomgeving.

Wat is coachen precies? En wat betekent het voor mij? Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens de training Professional Als Coach (PAC).

Coachen doet iedereen op zijn eigen manier. Er is niet de juiste of de beste manier. Wel bieden wij de stof die zorgt dat jij op jouw juiste en beste manier, je werk als coach kunt verrichten. Met de leergang van PAC gaan we voorbij aan de bekende feiten, formules en veranderingsmethodieken en leren we je de geest vrij te maken voor nieuwe gedachten.

Door veel te oefenen leer je binnen de divers samengestelde deelnemersgroep van en met elkaar. Na het volgen van verschillende leerzame modules ben je klaar om jouw coaching skills in de praktijk te brengen.

Voor wie?

De leergang is voor jou bestemd als je mensen en hun ontwikkeling interessant vindt en als je wilt leren hoe je klanten, coachees en collega’s kunt begeleiden. Je wilt coachen in de organisatie leren inzetten en daarbij methoden en instrumenten gebruiken om mensen te begeleiden zonder zelf de oplossing te bieden.

Resultaten

 • Je bent effectiever in je werk door coachende vaardigheden en houding
 • Je kunt het zelfsturend vermogen van je omgeving vergroten
 • Je hebt zicht op je kwaliteiten als coach en jouw manier van coachen
 • Je bezit een arsenaal aan interventies en methodieken die je in je werk kunt hanteren
 • Je hebt een gedegen basis ontwikkeld om coaching in de context van jouw organisatie in te zetten

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

Werkvorm

De leergang van PAC is een veelzijdige training.Het programma biedt een gedegen theoretische basis, maar de opzet is gebaseerd op het principe 'leren door doen', want door het zelf te doen, leer je. Theorie, oefenen, reflectie, het delen van ervaringen en de momenten van ontspanning zorgen voor balans in deze intensieve training.

Je leert zowel tijdens de modules en op je eigen werkplek. Je krijgt een professionele coach en je begeleidt zelf tenminste ook twee coachees.

Hoe actiever jij bent tussen de modules door (in het zelf coachen en gecoacht worden, met de integratieopdrachten en zelfstudie) hoe meer effect je in je dagelijkse werkpraktijk gaat ervaren. Denk aan een minimale tijdsbesteding van 4 uur per module.

We werken in deze leergang met (expert)-trainers op het gebied van coaching. Eén van de trainers waarborgt gedurende de gehele training het groepsproces en de verdieping van jouw leervraag. Daarnaast werk je per module met een expert-trainer rondom het thema van die module. Zo ontstaat er een combinatie van duurzame persoonlijke aandacht en inhoudelijke verdieping.

Opbouw leergang

Je start met een telefonisch of persoonlijk entreegesprek met de trainer om je leerdoelen en verwachtingen in kaart te brengen.

De leergang bestaat uit 4 modules:

Module 1: Houding als Coach

 • Wie je bent, beïnvloedt hoe je coacht.
 • Centraal staan je persoonlijke ontwikkeling, barrières en talenten.

Module 2: Structuur en stijl in coachingsgesprekken

 • Je leert diverse coach methodieken en stijlen hanteren zodat je vanuit een professioneel kader kan coachen.

Module 3: Contact in het hier en nu

 • Luisteren op verschillende niveaus, benoemen wat je ziet, omgaan met overdracht, werken met verschillende interventieniveaus.

Module 4: Coachen in de organisatie context

 • Je leert de grenzen van coaching te bepalen en leert jezelf als coach te profileren en om te gaan met de belangen binnen je organisatie.

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Modules Start datum Locatie Beschikbaar
Modules 04 apr 2016 - 08:00 uur de Baak Noordwijk Ja

Module planning 04 apr 2016 - 08:00 uur

 • PAC 53 - Module 1

  Datum
  04 apr 2016 - 08:00 uur t/m 05 apr 2016 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • PAC 53 - Module 2

  Datum
  17 mei 2016 - 08:00 uur t/m 18 mei 2016 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • PAC 53 - Module 3

  Datum
  29 jun 2016 - 08:00 uur t/m 30 jun 2016 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • PAC 53 - Module 4

  Datum
  05 sep 2016 - 12:30 uur t/m 06 sep 2016 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
Modules 09 mei 2016 - 13:00 uur de Baak Driebergen Ja

Module planning 09 mei 2016 - 13:00 uur

 • PAC 54 - Module 1

  Datum
  09 mei 2016 - 13:00 uur t/m 10 mei 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • PAC 54 - Module 2

  Datum
  15 jun 2016 - 12:30 uur t/m 16 jun 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • PAC 54 - Module 3

  Datum
  29 aug 2016 - 17:00 uur t/m 30 aug 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • PAC 54 - Module 4

  Datum
  10 okt 2016 - 12:30 uur t/m 11 okt 2016 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

 • Ik vind het een bijzonder programma waarbij zelf leren en het leren leren van anderen centraal staat. Een hele mooie en waardevolle combinatie.

 • programma ervaren als leerzaam, intensief en waardevol.

 • Een ervaring met verrassingen, diepgang, emoties, geluksmomenten en inzichten die mij hebben verrijkt.

 • Intens maar heel leerzaam, zowel op persoonlijk als professioneel vlak

 • Inspirerend, uitdagend en veel praktijkoefeningen

 • coachende vaardigheden kun je elke dag gebruiken en jezelf daarvan bewust maken is het begin van persoonlijke ontwikkeling als professional, waar je ook werkt!

 • Ik had een idee van mijn talent. Ik weet en voel nu wat mijn talent is. Ik ben gegroeid!

 • Intensief, uitermate leerzaam, energie,

 • Intensief, bewust worden van jezelf, je ijsberg en die van de ander, wat dat doet met interactie, het mogen proberen, ontdekken, fouten maken. De zoektocht van anderen zien/ervaren en ook daarvan leren

 • Intensief, voor mij op sommige punten te zweverig i.c.m. korte tijdspannes, prima gefaciliteerd, scherpe cursusleidster en hele fijne groep.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Leiderschap, Reflectie en Ontwikkeling (LRO)

  Training

  Je bent al enige tijd leidinggevende in de dynamische (semi-)publieke sector. Nu wil je jezelf verder ontwikkelen: effectiever worden en mensen beter kunnen coachen. Maar waar begin je? De opleiding LRO geeft een stevige impuls aan jouw persoonlijke leiderschap. Je kijkt tijdens de modules kritisch naar jezelf, experimenteert met verschillende stijlen van leidinggeven en scherpt aan hoe jij mensen wilt aansturen. Zo haal je uiteindelijk de beste resultaten uit je medewerkers én uit jezelf.
  Deze training wordt enkel aangeboden tegen een BTW-vrij tarief.

  Lees meer...

 • Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals | De ZomerBaak

  De ZomerBaak

  Jouw leiderschap in een team van talentvolle en tegelijkertijd (eigen)wijze medewerkers, vraagt beheersing van een subtiel spel van geven en nemen, waardoor samenwerking ontstaat. Breng medewerkers,je team en de resultaten op een hoger niveau door heldere aansturing en loslaten waar nodig.

  Lees meer...

 • Leidinggeven aan (eigenwijze) Professionals (LAP)

  Training

  Je geeft leiding aan talentvolle, (eigen)wijze medewerkers. Zij hebben vaak nog meer kennis van zaken dan jij. Tegelijkertijd ben jij wel verantwoordelijk voor het resultaat. In hoeverre moet je je nu wel of niet met het proces of de inhoud bemoeien? En hoe ga je om met eventuele weerstand? In de training LAP leer je effectief leiding te geven aan dit type medewerkers. Centraal staat samenwerking aan heldere doelen, op zo'n manier dat jij én zij meer ruimte en inspiratie voelen.

  Lees meer...

 • Politiek Meesterschap (PM)

  Training

  Het krachtenveld waarin jij werkt, is dynamisch en complex. Er zijn veel verschillende belangen en besluitvorming wordt beïnvloed door diverse stakeholders. Ook jij wilt je organisatie een bepaalde kant op krijgen. Maar hoe geef je jouw visie gewicht? Hoe krijg je dingen voor elkaar? Oftewel: hoe kun je het ‘politieke spel’ zo effectief mogelijk spelen, met behoud van je identiteit en integriteit? Je leert het in PM, een training gebaseerd op het politieke handelen van Nelson Mandela.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Eerste hulp bij een dreigende burn out

  Artikel

  Wat zijn signalen van (beginnende) burn-out? Wat kun je eraan doen als leidinggevende en als medewerker om het niet zover te laten komen? Burn-out wordt gekenmerkt door extreme vermoeidheid (uitputting), afstand nemen van het werk (distantie) en weinig vertrouwen in het eigen kunnen (verminderde competentie).

  Lees meer...

 • Verbroken Verbindingen

  Artikel

  Flexwerken, oplopende werkdruk, cynisme over politiek. Godfried IJsseling ziet een samenleving met beknelde en bedrukte mensen. En hij heeft oplossingen.

  Lees meer...

Scroll up