Empty Page Section

Stoom jezelf klaar voor jouw volgende stap

Als ambitieuze young professional zit je met vragen. Want het gaat goed op je werk, maar welke koers volg je eigenlijk met je carrière? En waar ben je nu precies zo goed in? Je vraagt je ook af hoe je overkomt op anderen. Hoe je zonder formele macht zoveel mogelijk invloed kunt hebben. TOP is een leertraject gericht op ervaren en doen. Deze training geeft je zowel zicht op je talenten als de handvatten om die talenten te benutten. De TOP legt een stevig fundament voor de weg naar jouw eigen top. Je staat sterker in je schoenen, durft positie in te nemen en kan bewuster invloed uit oefenen.

Thema
Doelgroep
Duur
4 modules, 9 dagen (18 dagdelen)
Deelnemers
8 tot 14 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.600,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

5.060,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 438,16
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen.

€ 565,00

Beschrijving

Hoe positioneer jij jezelf?

Je bent tussen de 25 en 35 jaar oud en werkt op academisch of hbo-niveau. Je bent ambitieus en klaar om een volgende stap te maken. Die groei smaakt naar meer. Hoe kun je jezelf het beste positioneren in jouw organisatie, in je team en ten opzichte van jouw leidinggevende? Hoe kun je keuzes maken vanuit jouw prioriteiten? En hoe krijg je dingen voor elkaar zonder (veel) formele invloed?

Professionele toekomst

Het Talent Ontwikkelings Programma® is een intensief leertraject waarin je samen met een peer-groep ontdekt waar je talenten liggen en hoe je deze verder kunt inzetten en ontwikkelen. Tijdens het Talent Ontwikkelings Programma® werk je zowel on the job als off the job aan je persoonlijk leiderschap. Je leert jezelf kennen, positie te nemen binnen je organisatie en een volgende stap voor te bereiden in je carrière. Je formuleert voor jou kloppende doelstellingen voor je professionele toekomst.

Stevig in je schoenen

Het uiteindelijke resultaat van het Talent Ontwikkelings Programma® is dat jij effectiever in staat bent om jouw bijdrage aan het organisatie-resultaat te leveren. Je bent creatiever in je aanpak, sensitiever naar je omgeving en bewuster van jezelf in relatie tot de ander. Je staat steviger in je schoenen en weet hoe je de organisatiestrategie moet vertalen naar jouw verantwoordelijkheden. Het traject is geslaagd als jij als leider van de toekomst zowel jezelf als je omgeving verder hebt geholpen.

Resultaten

 • Je bent je bewust van je eigen gedrag.
 • Je kent je talenten en bent je bewust van je denk- en gedragspatronen. 
 • Je krijgt zicht op je rol in je team en je rol in de organisatie. 
 • Je weet waarin je je verder wilt ontwikkelen om je ambities waar te maken. 
 • Je voelt je vrijer in je gedrag en bent in staat gedrag aan te passen aan situaties.
 • Je hebt een persoonlijke/professionele koers en strategie (loopbaankeuzes).
 • Je behaalt betere resultaten op je werk. 

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Hoe ziet het programma eruit?

Je doorloopt de training voor een groot deel in groepsverband, met young professionals als jijzelf. Voorafgaand aan het programma vul je een Motivation Statement in. Daarin vertel je overtuigend waarom jij wilt deelnemen aan de het Talent Ontwikkelings Programma®, wat je ervan verwacht en wat jouw grootste challenge is in je organisatie. Ook geef je aan dat je verantwoordelijkheid neemt over je eigen leerproces. Op basis van je Motivation Statement bekijkt de Baak of het Talent Ontwikkelings Programma® een geschikte training voor je is.

Praktische opdrachten

Je groep komt bijeen in vier modules (learning off the job). Maar je gaat in de looptijd van het programma – zes maanden – ook op je werk aan de slag (learning on the job). Zo voer je praktische opdrachten uit om het geleerde in de praktijk te brengen. Deze opdrachten variëren van peer coaching tot stakeholder-interviews. Leidend is echter jouw challenge: een actuele casus uit jouw werkpraktijk.

Jouw uitdaging

Die uitdaging kan een concreet project zijn, een specifieke verandering in jouw organisatie of bijvoorbeeld het hardnekkigste probleem van je afdeling. Je moet je er in elk geval een halfjaar in kunnen vastbijten. Je oefent aan de hand van deze casus met wat je in het Talent Ontwikkelings Programma® leert over jezelf, je team en de organisatie. Je formuleert je challenge voorafgaand aan de training met je leidinggevende. In dit gesprek bepaal je ook de gewenste opbrengst van het Talent Ontwikkelings Programma®.

TOP-traineeship

Jouw organisatie kan ervoor kiezen om een intern traineeship uit te breiden met het Talent Ontwikkelings Programma® of om de  gehele traineeship uit te besteden aan de Baak. Het TOP-traject kan worden aangevuld met coaching, tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Heb je een stevig traineeship afgerond en overweeg je de TOP te gaan doen? Als het traineeship intensief en persoonlijk was, is er een kans op overlap met het Talent Ontwikkelings Programma®. De Baak bekijkt graag met je of dit het geval is.

Wat ontwikkel je per module?

Module 1: Het Talent (vier dagen)

 • Je wordt jezelf bewust van jouw unieke talenten.
 • Je herkent je eigen denk- en gedragspatronen.
 • Je durft jezelf te laten zien zoals je echt bent.
 • Je wordt je bewuster van hoe jouw gedrag bij anderen overkomt.
 • Je leert hoe je invloed kunt uitoefenen en stevig blijft staan, ook bij weerstand en/of tegenslag.

Module 2: Het Speelveld (twee dagen)

 • Je krijgt inzicht in het krachtenveld van jouw organisatie.
 • Je leert jouw rol in dat krachtenveld te analyseren.

Module 3: Het Spel (twee dagen) 

 • Je ontwikkelt het lef om te vernieuwen en ‘other ways of doing’ te introduceren.
 • Je leert hoe je verandering tot stand kunt brengen en kunt vernieuwen. Je maakt bijvoorbeeld kennis met methodes als prototyping, design thinking en improvisatietheater.

Module 4: De Score (één dag met een passende afsluiting)

 • Je integreert en verdiept de inzichten uit de challenge en de voorgaande modules. Hiervoor gebruik je methodes als storytelling en personal branding.
 • Je oogst de leeropbrengst van de training.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
27 jun 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk 3 plekken Ja

Module planning 27 jun 2016 - 13:00 uur

 • TOP 156 - module 1

  Datum
  27 jun 2016 - 13:00 uur t/m 30 jun 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 156 - module 2

  Datum
  13 sep 2016 - 16:30 uur t/m 14 sep 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 156 - module 3

  Datum
  18 okt 2016 - 16:30 uur t/m 19 okt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 156 - module 4

  Datum
  09 dec 2016 - 08:30 uur t/m 09 dec 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
13 sep 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 13 sep 2016 - 13:00 uur

 • TOP 157 - module 1

  Datum
  13 sep 2016 - 13:00 uur t/m 16 sep 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 157 - module 2

  Datum
  24 okt 2016 - 09:00 uur t/m 25 okt 2016 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 157 - module 3

  Datum
  07 dec 2016 - 16:30 uur t/m 08 dec 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 157 - module 4

  Datum
  23 jan 2017 - 08:30 uur t/m 23 jan 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
10 okt 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 10 okt 2016 - 13:00 uur

 • TOP 158 - module 1

  Datum
  10 okt 2016 - 13:00 uur t/m 13 okt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 158 - module 2

  Datum
  21 nov 2016 - 16:30 uur t/m 22 nov 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 158 - module 3

  Datum
  09 jan 2017 - 16:30 uur t/m 10 jan 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 158 - module 4

  Datum
  20 feb 2017 - 08:30 uur t/m 20 feb 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
22 nov 2016 - 13:00 uur meer details minder details de Baak Noordwijk Ja

Module planning 22 nov 2016 - 13:00 uur

 • TOP 159 - module 1

  Datum
  22 nov 2016 - 13:00 uur t/m 25 nov 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 159 - module 2

  Datum
  12 jan 2017 - 16:30 uur t/m 13 jan 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • TOP 159 - module 3

  Datum
  09 mrt 2017 - 16:30 uur t/m 10 mrt 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • TOP 159 - module 4

  Datum
  18 apr 2017 - 00:00 uur t/m 18 apr 2017 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

 • TOP

 • De TOP is confronterend, motiverend en inspirerend.

 • Ik vond het fantastische om juist samen met anderen heel veel tijd aan mijzelf te besteden.

 • Heel erg waardevol! Elke young professional zou de kans moeten krijgen om deze training te volgen.

 • De eerste en laatste modulen vond ik heel leerzaam. Je krijgt kritische vragen van je mede leerlingen die je verder helpen.

 • Confronterend en erg leerzaam.

 • Het programma heeft me mijzelf een stuk beter leren kennen.

 • TOP!

 • Het programma is erg veelzijdig, maar ook zeker diep genoeg op al die gebieden.

 • Intensief, leerzaam, verrassend. En heel erg bruikbaar!

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Leren Leiden (LL)

  Training

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • De Informele Leider (DIL)

  Training

  Ook al heb je formeel geen leidinggevende rol, als ervaren professional moet je toch mensen aansturen en inspireren. Je wilt dit natuurlijke talent graag verder ontwikkelen en nog beter benutten. Hoe krijg je mensen mee als je niet op je strepen kunt staan? En hoe kun je mensen vanuit jouw kracht motiveren? In deze training leer je je eigen kracht te herkennen en te versterken en hoe je dit het beste in kan zetten om andere mensen te motiveren en mobiliseren.

  Lees meer...

 • Ik en de Anderen® (IA)

  Training

  Je wilt effectief zijn in het werken met anderen. Vooral wanneer de situatie complex is en de spanning oploopt. Juist dán is het de kunst om kwaliteiten zoals daadkracht, openheid, vrijheid en rust in jezelf te vinden. In de leergang Ik en de Anderen leer je authentieke kwaliteiten in jezelf en de ander te herkennen, waarderen en benutten. Ook als het lastig wordt.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


Scroll up