Empty Page Section

Je gaat in je werk als een speer, maar waarin eigenlijk en waarheen? Bij de managementtraining TOP, speciaal voor Young Professionals, krijg je meer zicht in wat je talenten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen en benutten.

Thema
Doelgroep
Duur
4 modules, 9 dagen (18 dagdelen)
Deelnemers
8 tot 14 personen

Talent Ontwikkelings Programma (TOP)

Prijs (excl. 21% BTW) Help
4.600,00
Prijs (BTW-vrij)
5.060,00

De training en het bijbehorende dagarrangement zijn belast met 21% BTW. Voor boeken, diner en overnachting wordt 6% BTW gerekend. Overig trainingsmateriaal wordt belast met 21% BTW.


Beschrijving

Ben jij een ambitieuze Young Professional en herken jij je in deze vragen?

 • In mijn werk ga ik als een speer, maar waarin eigenlijk en waarheen?
 • Doe ik het goed in mijn werk?
 • Hoe kom ik over op anderen?
 • Wat kan ik leren over mijzelf om een krachtiger manager / professional te worden?
 • Hoe kan ik mijn vaardigheden als toekomstig leider ontwikkelen?
 • Hoe krijg ik dingen voor elkaar zonder formele invloed?
 • Hoe kan ik me positioneren in de organisatie, in mijn team, t.o.v. mijn leidinggevende?
 • Hoe kan ik vanuit mijn prioriteiten, mijn keuzes maken?

Gedurende de TOP krijg je meer zicht in wat je talenten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen en benutten. Zo bouw je aan een stevig fundament richting je eigen top.

Resultaten

 • Je bent je bewust van je eigen gedrag in interactie met anderen (in een groep, in gesprekken met anderen en voor een groep)
 • Je kent je talent en bent je bewust van je patronen.
 • Je krijgt zicht op je rol in je team en je rol in de organisatie.
 • Je weet waarin je je verder moet ontwikkelen om je ambitie waar te maken.
 • Je voelt je vrijer in je gedrag en bent in staat variatie aan te brengen naar gelang wat de situatie vraagt.
 • Je hebt strategie kunnen bepalen voor persoonlijke/professionele koersbepaling en keuzes leren maken in loopbaanvragen.
 • Je effort in de TOP is direct zichtbaar in jouw resultaat.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

teaser_0122

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Deelnemersprofiel

Ben jij tussen de 25 en 35 jaar oud en een ambitieuze Young Professional die in de lijn of in expertise wilt doorgroeien? Toppers zijn ambitieus, getalenteerd, vol potentie om door te groeien en hebben leervragen op het vlak van invloed uitoefenen vanuit een sturende rol, gaan mogelijk richting een leidinggevende functie of geven maximaal 1 jaar leiding. Voor deelname is HBO/Academisch werk- en denkniveau vereist.

Ready for take off?

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een format voor jouw Motivation Statement. Hierin verwachten wij een overtuigende motivatie voor jouw deelname aan de Talent Ontwikkelings Programma (TOP) en dat je verantwoordelijkheid voor jouw leren neemt. In jouw Statement geef je aan wat de TOP voor jou moet gaan betekenen en geef je een beschrijving van jouw Challenge binnen jouw organisatie. Op basis van je Motivation Statement bepalen wij je deelname aan de TOP. Zo garanderen we een groep van ambitieuze en gemotiveerde deelnemers. Als je wilt sparren over je Statement, staan wij uiteraard voor je klaar.

De TOP is gebaseerd op het principe van Learning on the job ondersteunt door Learning off the job. Het is een intensief leertraject waarin je samen met een peer-groep ontdekt waar je talenten liggen en hoe je deze verder kunt inzetten en ontwikkelen. In de TOP word je steviger en sensitiever. Je leert jezelf kennen, positie nemen vanuit je huidige functie binnen je organisatie en je werkt aan een volgende stap in je carrière. Je formuleert voor jou kloppende doelstellingen voor je professionele toekomst.

Learning on the job

De Challenge

Een mooie uitdaging op het werk is leidend gedurende het programma in de vorm van een Challenge. Dit is een specifiek project, een afgekaderde verandering of bijvoorbeeld het hardnekkigste probleem van jouw afdeling. Een uitdaging waar jij je een half jaar in vastbijt en waarin je oefent met wat jij in de TOP leert over jezelf, je team en de organisatie. Jouw Challenge kan een onderdeel zijn van je huidige werk.Dit vraagt van jou verantwoordelijkheid en leiderschap. Voorafgaand aan de start van module 1 heb je een gesprek met je leidinggevende over de gewenste opbrengst van de TOP en formuleer je de Challenge.

Opdrachten

Gedurende het programma werk je aan een reeks van opdrachten met als doel het geleerde in de praktijk te brengen. Deze opdrachten variëren van peer coaching tot stakeholder-interviews.

Learning off the job

Resultaten per module

Module 1: Het Talent

Bewustwording van jouw unieke talent en zicht op je patronen. Lef om jezelf te laten zien. Bewustwording van hoe jouw gedrag bij de andere overkomt. Invloed uitoefenen en stevig blijven staan ook als het moeilijk is. Kickstart van je persoonlijke Challenge.

Module 2: Het Speelveld

Inzicht in het krachtenveld van jouw organisatie

Module 3: Het Spel

Lef om te vernieuwen en ‘other ways of doing’ te introduceren Middels: prototyping, design thinking, improvisatietheater

Module 4: De Score

Integratie en verdieping van de inzichten uit de Challenge en de drie modules Oogsten van de leeropbrengst van de TOP Middels: Storytelling, Personal Branding

Duur modules

Module 1: start dag 1 om 13.30 uur, einde dag 4 om 17.00 uur
Module 2: start dag 1 om 17.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 3: start dag 1 om 17.00 uur, einde dag 2 om 17.00 uur
Module 4: 09.00 - 17.00 uur met aansluitende borrel

Het uiteindelijke resultaat van de TOP is dat jij effectiever in staat bent om jouw bijdrage aan het organisatie-resultaat te leveren. Je staat steviger in je schoenen, bent creatiever in je aanpak, sensitiever naar je omgeving, bewuster van jezelf in relatie tot de ander en weet hoe de organisatiestrategie te vertalen naar jouw verantwoordelijkheden. De TOP is geslaagd als jij jezelf en je omgeving verder hebt geholpen. De TOP is een stevig fundament richting jouw eigen top.

Het Team

Planning

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met de Baak
Start datum Locatie Beschikbaar Prijs
08 dec 2015 - 13:00 uur de Baak Noordwijk Ja € 4.600,00
16 feb 2016 - 13:00 uur de Baak Noordwijk Ja € 4.600,00
18 apr 2016 - 13:00 uur de Baak Noordwijk Ja € 4.600,00

Ervaring

 • Confronterend en erg leerzaam.

 • Het programma heeft me mijzelf een stuk beter leren kennen.

 • TOP!

 • Het programma is erg veelzijdig, maar ook zeker diep genoeg op al die gebieden.

 • Intensief, leerzaam, verrassend. En heel erg bruikbaar!

 • Zeer positief, ik zou iedereen een programma als deze aanbevelen te volgen.

 • Ik vond het pittig, confronterend, maar heel erg goed in elkaar zitten.

 • Ik heb het programma als zeer leerzaam ervaren; door het programma heb ik mezelf beter leren kennen.

 • Going deep in yourself and facing the plus and minuses that you have.

 • Een erg uitdagend, leerzaam en intensief programma met zeer bekwame en boeiende coaches.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Leren Leiden | De ZomerBaak

  Leiderschap

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • Leren Leiden (LL)

  Leiderschap

  Je gaat binnenkort starten als leidinggevende. Of je bent net begonnen. Natuurlijk heb je zin in je nieuwe functie, maar je hebt ook veel vragen. Want hoe pak je dat nu precies aan: een team aansturen en jezelf goed positioneren? Met de training Leren Leiden ontdek je jouw persoonlijke leiderschapsstijl en -kracht. Onder andere via praktische opdrachten, outdoor gaming en sparringsessies met ervaren managers. Ga mee op avontuur en geef de juiste vorm aan je nieuwe rol!

  Lees meer...

 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Leiderschap

  Als senior manager geef je al jaren leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuitie. Maar komt het beste van jou ook altijd naar boven? Profiteert jouw organisatie maximaal van jouw leiderschap? Als kritische professional wil je verdieping en zoek je dus voortdurend nieuwe ingrediënten om jouw positie als leider verder te versterken. In het BLP geven we deze. Door je te confronteren, maar ook door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen, vind jij je kracht en weet jij hoe je jouw impact op jouw organisatie kunt vergroten.

  Lees meer...

 • Leiden met visie en impact | High Impact

  Leiderschap

  Je bent enkele jaren leidinggevende en het aansturen van je medewerkers gaat je prima af. Je merkt wel dat operationele taken jou nog teveel bezig houden. In deze training leer je hoe je dit kunt loslaten en meer op strategisch niveau kunt werken.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.