Empty Page Section

Unconventional leadership since 1956

De Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program verbindt sinds 1956 leiderschap met ondernemerschap. Dit programma biedt je een gefundeerde basis om een sprong te maken in je persoonlijk, strategisch en ondernemend leiderschap.

Thema
Doelgroep
Duur
7 modules (5 x 3,5 dag, 1x 5 dagen en 1 x 8 dagen en een 4-tal losse dagbijeenkomsten) gedurende 1 jaar
Deelnemers
14 tot 20 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

20.990,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

23.089,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 3.800,82
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen.

€ 1.645,00

Beschrijving

Heb je een hogere management positie en is het tijd om de volgende sprong te maken in je leiderschap en/of loopbaan? Naar een niveau waar meer strategisch leiderschap nodig is? Met The Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (afgekort The Baak Leap) zet je een fundamentele stap voorwaarts. Je vergroot je persoonlijke en strategische intelligentie en ontwikkelt ondernemerschap. Daarnaast toets je je innoverend vermogen aan de nieuwe economieën, in China en India. The Baak Leap is een leiderschapsprogramma voor hoger management met (inter)nationale docenten uit het netwerk van de Baak.

Jeanine Blaauw (Rabobank) zei ” ...Een grensverleggend en toekomstbepalend programma. De inspirerende ontmoetingen met gastsprekers, de verdiepingsslag die je maakt met medecursisten in combinatie met je global experience in het buitenland brengen je als professional onherroepelijk naar een hoger niveau. Ik had het nooit willen missen en gun het iedereen die streeft naar meesterschap en excellence in performance...”

Essentie

The Baak Leap verbindt leiderschap met ondernemerschap en biedt je een gefundeerde basis om sprongen te maken in je persoonlijk, ondernemend en strategisch leiderschap. We combineren business, entrepreneurship en de human side of enterprise. Hierbij staan impactvolle, actuele thema’s centraal. Honderden hogere managers hebben met deze opleiding hun strategische en persoonlijke intelligentie vergroot om zo een nog betere bijdrage te leveren aan de organisatie waar ze werkzaam zijn.

Resultaten

Vergroten van je persoonlijke (leiderschaps) intelligentie:

 • Zicht op je authentieke zelf, je kwaliteiten en automatische gedragspatronen. 
 • Hierdoor beter in staat om noodzakelijke keuzes en beslissingen te nemen.
 • Jezelf als instrument beter in zetten om je omgeving te motiveren en te bewegen. 
 •  Een inspirerende bijdrage leveren aan de visie en strategie van jouw organisatie.

Vergroten van je strategische intelligentie:

 • Omgaan met de huidige complexiteit en onzekerheid en anderen daarin te begeleiden. 
 • Meer geïntegreerde beslissingen nemen, met durf. 
 • Gevoel voor het grotere geheel, de veranderde wereldeconomie en een global mindset.

Vergroten van je ondernemerschap:

 • Inzetten van ondernemerschap om je visie en strategie ook daadwerkelijk te realiseren. 
 • Proactief, vernieuwen en innoveren vanuit innerlijke en inhoudelijke wijsheid. 
 • Scheppen van een ondernemender klimaat. 
 • Verrijking met een duurzaam netwerk van mededeelnemers en experts.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369.

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

The Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program verbindt leiderschap met ondernemerschap. Deelnemers leren de kracht tot verbinden en inspireren (leiderschap) en het vermogen zaken in de wereld te zetten (ondernemerschap). De opleiding is gebaseerd op de meest moderne leermethoden en geworteld in de leerfilosofie van de Baak. Zoeken naar nieuwe verbindingen, het opdoen van andere perspectieven en voorbij bestaande kennis. The Baak Leap is een daarmee een leiderschapsprogramma met hoogwaardige deelnemers.

Martin Pernis, oud-CEO Siemens Nederland zei over het programma "Het belangrijkste vind ik, om altijd te kijken naar de mensen, die werken voor jou en je onderneming. Hoe kan je die het beste tot ontplooiing laten komen? Ik heb daarbij best veel hulp gehad uit het programma, maar zeker ook vanuit de ontmoeting met de mededeelnemers, nu nog steeds na 25 jaar”.

De juiste match

Tijdens een intake onderzoeken we of je voldoende bagage hebt om in te stappen. Voldoende leidinggevende ervaring, zelfbewustzijn en de ambitie om onbegaande paden te betreden zijn randvoorwaarden. Zo stellen we een groep samen, die aan elkaar gewaagd is.

Het programma volgt de groep

Als deelnemer sta je aan het roer om in het hier en nu te experimenteren met jouw leiderschap en ondernemerschap. Je oefent zelf invloed uit op het programma. Anticiperen op bekend terrein kan niet meer. Je leert je leiderschapsrol kennen en ontvangt direct feedback. Je wordt uitgenodigd nieuwe wegen en mogelijkheden te vinden. Of je nu een boek presenteert, een topspreker interviewt of een groepsinterventie doet; je leert steeds beter jouw visie in te brengen en over te brengen.

Theoretisch kader vanuit U-theory

Deze tijd vraagt om authentieke leiders, om mensen die de sprong in het onbekende durven te wagen op weg naar een nieuw tijdperk. Leren omgaan met de onzekerheid en vertrouwen op het proces is daarin noodzakelijk. Het werk van Scharmer en Senge vormt daarom de basis van dit programma. Van Span of Control naar Span of Trust, de controle durven loslaten en open staan voor wat zich in de toekomst aandient. Om vanuit echte aanwezigheid (presence) sensitiever te worden voor wat welke situatie nodig heeft om juist te kunnen handelen.

Nieuwe perspectieven

Leren doe je op verschillende niveaus. Tijdens het programma word je uitgenodigd in een grote diversiteit aan leercontexten: bekend en onbekend, business- en persoonlijk perspectief, op ratio, gevoels- en spiritualiteitsvlak. Van een bezoek aan China of India tot een visionquest, van een strategielab tot een college over verandermanagement, van leiderschapspoëzie tot een webinar over het nieuwe werken. Nieuwe perspectieven helpen je jouw persoonlijke-, strategische intelligentie en ondernemerschap te vergroten.

Storytelling

Om state of the art inzichten op het gebied van inhoudelijke businessdilemma’s op te doen, nodigen we (top)sprekers uit ons netwerk uit. De Baak onderhoudt een internationaal netwerk van universiteiten en docenten. Daarnaast ontvangen we tevens oud-deelnemers om hun verhaal te houden over actuele thema’s. Zo put je tijdens het programma uit een diverse schat aan leerzame, praktische ervaringen en kan je je eigen bedrijfservaringen toetsen en je eigen verhaal ontwikkelen.

Life Long Learning

Na afronding van het programma gaat het leren door. De Baak faciliteert dit door exclusieve diners, masterclasses en 24-uurs bijeenkomsten, waarbij je van en samen met oud, huidige of nieuwe deelnemers blijft leren. Nog steeds aan het roer, op verschillende leer-niveau’s en over nieuwe kennis op het gebied van leiderschap en ondernemerschap.

Programma opzet

Module 1 Ken jezelf
Module 2 Ken je context
Module 3 Ken de andere wereld
Module 4 Versnel door stilte staan
Module 5 Onderneem en breng in beweging
Module 6 Onderneem & Implementeer
Module 7 Integreer en geef door

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
18 okt 2016 - 12:30 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 18 okt 2016 - 12:30 uur

 • LEAP 154 - module 1

  Datum
  18 okt 2016 - 12:30 uur t/m 21 okt 2016 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LEAP 154 - Module 2

  Datum
  06 dec 2016 - 12:30 uur t/m 09 dec 2016 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LEAP 154 - module 3

  Datum
  03 feb 2017 - 09:00 uur t/m 11 feb 2017 - 17:00 uur
  Locatie
 • LEAP 154 - module 4 Vision quest

  Datum
  09 apr 2017 - 17:30 uur t/m 14 apr 2017 - 22:00 uur
  Locatie
 • LEAP 154 - module 5

  Datum
  27 jun 2017 - 12:30 uur t/m 30 jun 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • LEAP 154 - module 6

  Datum
  12 sep 2017 - 12:30 uur t/m 15 sep 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • LEAP 154 - module 7

  Datum
  07 nov 2017 - 12:30 uur t/m 10 nov 2017 - 14:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In between I

  Datum
  23 nov 2016 - 12:30 uur t/m 23 nov 2016 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In Between II

  Datum
  05 jan 2017 - 12:30 uur t/m 05 jan 2017 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In Between III

  Datum
  22 mrt 2017 - 12:30 uur t/m 22 mrt 2017 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • In Between IV

  Datum
  31 mei 2017 - 12:30 uur t/m 31 mei 2017 - 22:00 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

Er zijn op dit moment geen ervaringen van deelnemers bekend.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Training

  Als executive manager geef je al jaren leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuitie. Maar komt het beste van jou altijd naar boven? Profiteert jouw organisatie maximaal van jouw leiderschap? Als kritische professional wil je jezelf continue verbeteren en zoek je dus voortdurend nieuwe ingrediënten om jouw positie als leider verder te versterken. Dit geven wij je tijdens dit diepgaande programma door je te confronteren met jouw manier van managen, maar ook door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen. Zo vind jij je kracht en leer je hoe je jouw impact op de organisatie kunt vergroten.

  Lees meer...

 • Bezielend Leiderschap (BZL)

  Training

  Bezielend Leiderschap is een diepgaand leiderschapsprogramma voor senior en ervaren leidinggevenden die verantwoordelijkheid nemen voor daadwerkelijke veranderingen in hun organisatie. Leiders die willen werken vanuit hun diepere missie en inspiratie. Die willen leren om voorbij managementboeken of –methodieken te handelen vanuit essentie.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • The LEAP banenruil met Nobert Simons

  Webpagina

  Norbert is één van de alumni van de Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (LEAP). Als leidinggevende in de energiesector nam hij deel aan deze training, waarin een banenruil onderdeel uitmaakt van het programma. Norbert ruilde met een leidinggevende in de ICT branche. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Kijk naar de video op de baak.nl/LEAP.

  Lees meer...

 • The LEAP banenruil met Jasmijn Baldinger

  Webpagina

  Jasmijn is één van de alumni van de Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (LEAP). Als leidinggevende in de consultancy branche nam zij deel aan deze training, waarin een banenruil onderdeel uitmaakt van het programma. Jasmijn ruilde met een leidinggevende in de verzekeringsbranche. Nieuwsgierig naar haar verhaal? Kijk naar de video op de baak.nl/LEAP.

  Lees meer...

Scroll up