Next Level Ondernemen

De Baak werkt samen met VNO-NCW en MKB-Nederland in de door hen opgerichte MalieAcademy. Samen met de MalieAcademy, TU Delft en Nyenrode Business Universiteit ontwikkelden we de opleiding ‘Next Level Ondernemen’ – leiderschap in een snel veranderende samenleving.

Neem jij je organisatie mee naar het Next Level?
Deze opleiding is in samenwerking ontwikkeld om ondernemers klaar te stomen voor de toekomst. De Nederlandse samenleving verandert snel. Ontwikkelingen in de bedrijfscontext is van alle tijden, maar nu zitten we in een periode van transformatie waarin doorgaan op hetzelfde pad feitelijk geen optie is.
Digitalisering en nieuwe technologieën bieden veel kansen en mogelijkheden, en ook uitdagingen. De veranderende samenleving vraagt om een nieuwe manier van ondernemen. Hoe zorg je dat jouw onderneming of organisatie klaar is voor de toekomst? Hoe benut je de kansen die voorbijkomen en hoe pas je jouw organisatie hierop aan en wat vraagt dit van jouw leiderschap?
Het is nodig om je organisatie proactief mee te nemen in de nieuwe wereldorde, als onderdeel van een groter ecosysteem. Als bestuurder van een onderneming of instelling ben je verantwoordelijk om leiding te nemen en de maatschappelijke relevantie van je organisatie te vergroten, op een andere manier te leren en samen te werken.

Next level Ondernemen vraagt iets van jouw onderneming en van jezelf. Up-to-date blijven met de laatste kennis en inzichten en ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap.

De opleiding
Next Level Ondernemen is een 8-daagse afwisselend en interactieve opleiding, waarin diverse topdocenten en (gast)sprekers van de samenwerkende partners je meenemen in:

  • Veranderingen die op je afkomen als ondernemer in Nederland;
  • Wat dit betekent voor de eigen onderneming;
  • En wat dit betekent voor jezelf in het kader van leiderschap.

De doelgroep van deze opleiding bestaat uit ondernemers uit verschillende sectoren en branches.

Next Level Ondernemen start met een kick-off in de Malietoren, hier maak je kennis met de andere ondernemers die deelnemen en start je met de formulering van je eigen veranderopgave die de rode draad vormt gedurende de opleiding.

Tijdens het eerste blok bij de TU Delft maken we een reis langs de nieuwste technologische innovaties en wordt de impact ervan toegelicht. De dagen bij Nyenrode richten zich op inzichten over dynamieken in de organisatie en hoe je ervoor zorgt dat je organisatie beter met veranderingen kan omgaan. Met de Baak ga je in het derde blok aan de slag met je persoonlijk leiderschap om meer inzicht te hebben in jouw waarden vanuit waar je leidt en onderneemt en wat er nodig is in jouw organisatie om het verandervermogen te vergroten.

De opleiding wordt afgerond met een slotdag waarin we terugblikken op de learning journey en tegelijkertijd vooruitblikken: welke rol pak je als ondernemer in Nederland en wat zijn de next steps?

Docenten en (gast)sprekers zijn onder andere:

Prof. Ir. Deborah Nas
Prof. Dr. Jeroen van den Hoven
Prof. Dr. Ir. Gerda van Dijk
Prof. Dr. Freek Peters
Peter Robertson MD

Meer informatie over de opleiding vind je in deze brochure.

Inschrijven
Inschrijven kan via de MalieAcademy
Na aanmelding krijgt iedere deelnemer een persoonlijke intake voorafgaand aan de opleiding. Persoonlijke leerdoelen komen hierbij aan de orde en bespreken we of de opleiding geschikt voor je is.

Scroll up