Gratis proeven van onze trainingen?

Gratis proeven van
onze trainingen?

Ontwikkel je leiderschap bij de Baak


Als eigenzinnig instituut voor leiderschapsontwikkeling combineren we al 70 jaar intellect, intuïtie en interactie. Jouw eigenheid en karakter spelen bij leiderschapsontwikkeling namelijk een belangrijke rol. Want leiders die vanuit hun kern opereren, zijn vele malen succesvoller dan leiders die zich laten leiden door wat er nu eenmaal van hen wordt verwacht.

Bij de Baak laten we je inzien dat de groeiende complexiteit in organisaties om een ander soort leiderschap vraagt. We leren je hoe jij bewust op elk moment de juiste combinatie van jouw kwaliteiten en die van anderen inzet om kansen te creëren.

Wil jij jezelf als leider of manager verder ontwikkelen? Volg dan één van onze leiderschapstrainingen:

Fundament van Leiderschap
Verdiepend leiderschap
Senior leiderschap

Neem contact op voor vrijblijvend advies:

Ja, ik wil advies

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • In 5 stappen naar inspirerend leiderschap

  Elke leider heeft het in zich zijn of haar teamleden te inspireren, maar in de hectiek van het drukke werkleven en de dagelijkse verplichtingen lijkt dat vermogen uit te doven. De volgende 5 stappen zetten je weer op het goede pad.

 • “Een betere leider worden? Stel andere vragen!”

  Om hun functioneren te verbeteren steken leiders veel energie in de output: wat moet ik doen om het rendement van het team omhoog te krijgen? Hoe kan ik de productiviteit van teamleden verbeteren? Maar om beter te worden moeten leiders eerst bij zichzelf te rade gaan, aldus Hanneke van Geet, programmamaker bij de Baak. “Je kunt anderen pas veranderen als je jezelf helemaal kunt inzetten.”

 • Wil jij een wijs leider worden?

  Het is een uitdaging om in deze tijd een leider te zijn. Je moet kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen, zoals de netwerkeconomie, duurzaamheid, globalisering, disruptieve innovaties en de invloed van sociale media en internet. Daarnaast heb je ook te maken met klanten, opdrachtgevers en collega’s die kritischer en mondiger zijn dan ooit. Zij nemen dus niet zomaar iets van je aan.

 • Leidinggeven is niet altijd leuk

  Veel mensen willen leider worden, maar eenmaal in die positie blijkt het soms tegen te vallen. Je moet best sterk in je schoenen staan en tegen ‘gedoe’ kunnen. Lees meer over de 3 minst leuke kanten van leiderschap en hoe je daar mee om kunt gaan.

 • Hoe kun je slim sturen als verandermanager?

  Leiding geven aan verandering is een uitdaging. De onzekerheden die de verandering met zich mee brengt geven stress, en groepsprocessen maken dat het team soms de hakken in het zand zet. 5 tips voor slimme verandermanagers.

 • Waarom we wijs leiderschap nodig hebben

  Je komt het niet vaak tegen in managementboeken: het woord ‘wijsheid’. Het begrip wordt weinig gebruikt, alsof het niet bij onze tijd past. Een groot gemis, vindt Sacha Kluvers, programmamaker en trainer bij de Baak. Kluvers: “Wijsheid is juist actueler dan ooit.”

 • Leiding geven: ‘nature’ of ‘nurture’?

  Wat is aangeboren en wat is aangeleerd? In de huidige wetenschap is deze discussie al jaren aan de gang. Onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen geeft meer inzicht in deze vraag. En de combinatie nature én nurture lijkt het meest geloofwaardig.

 • "Waarom zou iemand zich door jou laten leiden?"

  Tijdens onze Leiderschapstrainingen leer je naast diepgaande persoonlijke ontwikkeling ook de meest relevante theorieën kennen. Zoals ‘Why Should Anyone Be Led by You?’ door Robert Goffee en Gareth Jones. Hier de kern in het kort.

Scroll up