Werken in 2030

Empty Page Section

Hoe toekomstbestendig ben jij?


De toekomst van werk in 2030 is dichterbij dan we denken. Veranderingen vinden nu al plaats en volgen elkaar op in een steeds hoger tempo. Automatisering en ‘learning machines’ zullen in toenemende mate menselijke taken overnemen. Miljoenen banen zullen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Er zijn fundamentele veranderingen in hoe we werken en zullen gaan (samen)werken. Hoe toekomstbestendig ben jij?

Onze werkomgeving verandert in een nooit eerder gezien tempo. Organisaties moeten bewegen om het hoofd te kunnen bieden aan disruptieve ontwikkelingen en onverwachte nieuwkomers. Ze denken niet langer in functies en banen, maar in aanpassingsvermogen, inzetbaarheid en agility. Bereid je voor op een loopbaan met meerdere fasen en posities. Op voortdurend werken aan je lenigheid om aantrekkelijk te blijven op een veeleisende arbeidsmarkt. Maar ook: om daarin vooral dicht bij jezelf te blijven.

In een serie van vijf artikelen geven we antwoorden op de vraag hoe je als professional relevant blijft voor de arbeidsmarkt in 2030. Hoe je bijvoorbeeld je lenigheid kan vergroten en tegelijkertijd jezelf kan blijven. Hoe je als nieuw-denker kan bijdragen aan de veranderkracht van jouw organisatie. En hoe je in de maalstroom van de veranderingen vanuit je innerlijke kompas trouw blijft aan jezelf.

Wil je niets missen?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven en ontvang tips, inzichten en inspirerende artikelen van de Baak.

Ja, ik meld mij aan

Empty Page Section

Laat je inspireren

Wij zijn de Baak

Wij zijn de Baak. Hét trainingsinstituut voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling voor hoogopgeleide professionals. In onze intensieve trainingen dagen we je uit op intellect, intuïtie en interactie.

Scroll up