Cees van der Sprong

Cees van der Sprong (1962) studeert sociaal economische geschiedenis en strategisch management.
Na verschillende directiefuncties in de zorg start hij in 2000 zijn eigen bedrijf Koerseigen. Als organisatie adviseur en interim manager werkt hij in commerciële bedrijven en non profit organisaties.
Hij leidt en begeleidt ingrijpende innovatie- en veranderingsprocessen en bespreekt als gastdocent strategie aan verschillende mastersopleidingen met leidinggevenden de recente inzichten in dat vak. Nieuwsgierigheid naar theorie en eigen persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Mensen en organisaties fascineren hem mateloos.

‘Er is een intrigerende wisselwerking tussen onderscheidende succesvolle organisaties en authentieke, tevreden mensen.
Groei van authenticiteit vraagt zelfbewustzijn, compassie, doorzettingsvermogen en veerkracht. Het leven zit vol geluk gevende momenten én pijnlijke gebeurtenissen. Te midden daarvan blijven handelen vanuit openheid en energie en niet vanuit wantrouwen, zuurheid of grootheidswaanzin, vraagt bewustzijn.
Dit proces van bewustwording ondersteun ik vanuit rust, nieuwsgierigheid, acceptatie en (soms flauwe) humor. Intensiteit en lichtheid wisselen elkaar op natuurlijke wijze af.
Vooral door te vragen help ik mensen meer vanuit hun waarheid te leven & werken. Met als resultaat een grotere vrijheid in handelen waarbij geschiedenis en (oude) patronen niet meer leidend zijn, maar begrepen worden’.


cees_van_sprong
Naam
Cees van der Sprong
Functie
Programmamaker | Organisatieadviseur
Scroll up