Fons Groen

Fons Groen is een gepassioneerd trainer. Hij is bestuurskundige/organisatiekundige en master in coaching en consultancy. Sterk in analyse, onder andere met behulp van het instrument van prof. Graves dat snel duidelijk maakt waar mogelijkheden en moeilijkheden liggen. Heeft veel ervaring met het begeleiden van organisaties, teams en managers bij koersbepalen en het verbeteren van effectiviteit, samenwerking en werkplezier. Werkt niet alleen vanuit theorie, maar gericht op de praktijk zodat mensen er echt mee aan de slag kunnen. Betrokkenheid vergroten en nieuwe wegen inslaan zijn kernbegrippen. Creativiteit en inspiratie combineren met duidelijkheid en resultaten. Dat staat in zijn werk als consultant voorop en is wat hij met een ‘persoonlijke touch’ overdraagt in trainingen. Mensen en organisatie laten ontdekken dat mogelijkheden altijd eindeloos zijn.

Naam
Fons Groen
Functie
Trainer

Biografie

Fons Groen studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente, en studeerde af in de organisatiekunde. Na een start van zijn loopbaan als organisatieadviseur en trainer heeft hij verschillende managementfuncties bekleed in de publieke sector, waaronder bij de Nederlandse Spoorwegen en verschillende zorgorganisaties. Na een aantal jaren als directeur/bestuurder te hebben gewerkt trok de liefde voor het vak van organisatieadviseur en trainer, dat hij beoefent vanuit Movinex, het adviesbureau waar hij partner is.
Fons heeft verschillende vervolgopleidingen gedaan, waaronder een masterpractitioner business-NLP en de executive leergang aan de Leyden Academy.
Hij bekleedt verschillende nevenfuncties, waaronder een commissariaat bij een woningbouwcorporatie en het voorzitterschap van enkele klachten en adviescommissies. Fons is actief binnen de Orde van Organisatie Adviseurs als lid van de commissie Beroepsethiek en hij is volgens de internationale normen van de ICMCI gecertificeerd Management Consultant (CMC).

Scroll up