Marco Tankink

De Baak is één van de weinige innovatieve opleidingsbureaus in Nederland. Toen Salsaparilla nog maar net was opgericht stuurde ik de toenmalige directeur een briefje waarin ik uitlegde wat de toegevoegde waarde van Salsaparilla in opleidingsland zou kunnen zijn. Zijn reactie was " kom het maar laten zien op onze eerst volgende klantendag", en zo is de bal gaan rollen. Salsaparilla is huisleverancier van game - interventies bij de Baak geworden. In verschillende open opleidingen van de Baak zitten games van ons. Ook leveren we regelmatig een game-bijdrage in een incompany leertraject. De Baak biedt ons een platform waarop we nieuwe game-ideeën kunnen uitproberen; daartegenover staat dat de mensen en de klanten van de Baak altijd weer erg blij zijn met onze professionaliteit en onze spelen.

Marco Tankink
Naam
Marco Tankink
Functie
Trainer

Biografie

Ik werkte 10 jaar als organisatieadviseur/trainer in het verandermanagement. Daarna heb ik me toegelegd op het maken van spelinterventies voor organisaties. Leren door middel van games wordt steeds gewoner; steeds meer gelden worden vrijgemaakt voor ontwikkeling en voor onderzoek naar de effecten. Men begint te zien dat leren door middel van games echt iets toevoegt. Leren wordt leuk, en "integraal" en past op die manier veel beter bij de huidige realiteit.Niet alleen jonge mensen leren door middel van games, ook ouderen houden van spelen (leren).Veel meer branches zouden daar van kunnen profiteren. Game based change is mijn specialisme nu.

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


  • Agile werken

    Opdrachten uitvoeren omdat je baas het zegt? Dat dacht ik niet. Leidinggeven of een project managen op basis van hiërarchie en autoriteit blijkt niet meer succesvol. Teamleden bepalen grotendeels zelf hoe ze hun doel halen en wat ze daarvoor nodig hebben. Met hoofd, hart en handen.

  • Zo word je een zelfbewuste leider

    Wanneer je aan anderen leidinggeeft, stuur je hen een richting op en beïnvloedt hen. Maar hoe ziet dat eruit wanneer je handelt vanuit onbewuste patronen? Dan kan het wel eens een kant op gaan die jij helemaal niet wilt, terwijl je voor je gevoel ‘het goede’ doet. Dus, als je leiding wilt geven aan anderen is het handig eerst leiding te kunnen geven aan jezelf. Maar hoe doe je dat? Er zijn 5 aandachtspunten.

Scroll up