Empty Page Section

Als er een onderwerp is dat onlosmakelijk verbonden is met leiderschap dan is het moed, durf en lef. Als er een onderwerp is dat nauwelijks expliciet besproken wordt in dat verband… dan is het moed. Voor Marinka Lipsius was het reden het boek Factor MOED! te schrijven.

Leiderschap gaat niet alleen over moed maar het is wel een bepalende factor. En een aanstekelijke. Zoals je al weet na het volgen van het Baak Leiderschap Programma gaat leiderschap over verantwoordelijkheid nemen, zaken durven aankijken, ook bij jezelf.

Deze masterclass is een verdieping op het thema. Het gaat over durven loslaten als dat het grotere belang dient en naar voren durven stappen als dat nodig is. Het gaat ook over durven verbinden. Van je hoofd met je hart. Van jezelf met de ander, van jouw belang aan andere belangen.

Verandering en innovatie gaan eveneens hand in hand met de factor moed. Anders durven kijken, de moed hebben nieuwe gebieden te betreden, onzekerheden aan kunnen gaan. En misschien tot je verrassing: ook geluk is verbonden met moed.

Masterclass door Marinka Lipsius
Op de eerste alumnibijeenkomst van de BLP trakteert de Baak op een masterclass door Marinka Lipsius. Ze neemt je op een indringende, humorvolle en aanschouwelijke manier mee in dit thema. Ze zal je ook uitdagen zelf in beweging te komen.

Moed wordt door haar benaderd vanuit de positieve psychologie en de deugdenethiek. Het is het zusje van wijsheid, rechtvaardigheid en (zelf)beheersing. Moreel leiderschap, moreel kompas, ethische besluitvorming komen daarom ook voorbij.

‘In mijn ontwikkeling als mens en als leider heeft de BLP een belangrijke rol gespeeld. Het was indringend, gaaf, leerzaam en heel gezellig. Het zette aan tot een belangrijke sprong vooruit en het vervolg daarop. Top dat ik bij kan dragen aan de eerste alumni-meeting.’
Marinka Lipsius was deelnemer van de BLP 29 die startte in 2008.

Meer over Marinka: Ze studeerde Sociale Wetenschappen, gaf 20 jaar leiding aan met name verandertrajecten, zette leiderschapstrajecten op en was daarnaast 20 jaar vertrouwenspersoon. Zij is eigenaar van buro ML&P: met zakenpartners begeleidt zij haar klanten op het gebied van leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering, besluitvormingsprocessen en ethische vraagstukken.

In 2016 verscheen haar eerste boek Factor MOED! dat snel steeg in bestsellerlijsten, waaronder managementboek.nl, en daar ook een tijd op de eerste plaats stond. Marinka publiceert regelmatig artikelen en is een graag gevraagd spreker.

Programma
12.30 gratis lunch (wel reserveren)
13.30 ontvangst
14.00 start masterclass Moed!
17.30 afsluiting met borrel
18.30 diner (optioneel, kosten € 30,--)

winterbaak

*
*
*
*
*
*
*

Empty Page Section

Graag willen we je ook wijzen om, in het kader van onze Life Long Learning Filosofie, een betaalde overnachting en/of een gratis ruimte op vrijdag 22 september te reserveren. Heb je interesse? Neem dan contact op met Baak Boeking: baakboeking@debaak.com of telefonisch: 0343 – 55 61 79.

Scroll up