Empty Page Section

Wil je inhoudelijk weer geïnspireerd raken? En vind je het leuk om je collega-deelnemers en de trainers weer te spreken? Kom dan naar de alumnimiddag van het Baak Strategie Programma in het Cobra Museum in Amstelveen. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 5 april 2018

12:30 - 13:30 uur Ontvangst met eenvoudige lunch in het Cobra museum
13:30 - 15:30 uur Workshop door Dr. Caroline van der Linden: Welk kunstwerk staat voor jouw ‘stip’ op de horizon?
15:30 - 17:00 uur Bezoek museum en borrel

Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt. De kosten bedragen € 50,- per persoon. Je kunt dit per ideal betalen.

Workshop door Dr. Caroline van der Linden:
Welk kunstwerk staat voor jouw ‘stip op de horizon’?

Deze workshop gaat over verdraagzaamheid en verbinding als kwaliteiten van de strategos. We gaan het Cobra museum en de kunstwerken die er hangen actief gebruiken als gesprekspartner. Je leert vanuit het perspectief van kunst naar strategie te kijken en naar je rol als strategos. Door de dialoog leer je al doende het perspectief van anderen te respecteren.

Voor het maken van een organisatiestrategie is het van belang om vanuit een ‘binnen-buiten’ positie naar je organisatie te kijken zodat je daarna wijs kunt beslissen. D.w.z. voldoende betrokken bij de organisatie (binnen) én voldoende op afstand om de organisatie in haar omgeving te kunnen zien (buiten). We gebruiken het kunstwerk als metafoor voor de organisatie wat leidt tot verassende nieuwe inzichten. Het is aan de strategos om die inzichten zinrijk te maken.

Het lijkt heel eenvoudig je ideaal of ‘stip op de horizon’ in een paar woorden te omschrijven (een pakkende big why of BHAG-slogan). Maar in de uitvoer ervan krijg je te maken met mensen die soms heel andere interpretaties geven aan jouw woorden of gekozen beeld. Hoe ga je als strategos met al die verschillen om? Hoe zorg je dat je met respect voor de verschillen kunt blijven luisteren en handelen? Dat er voldoende speelruimte blijft in de organisatie om te komen tot nieuwe, creatieve oplossingen? Deze speelruimte is de eerste stap naar lichte vormen van organiseren waar minder gedoe is en meer werkplezier.

Neergestort sterrenbeeld (1947)Cobra-Museum, het museum voor moderne kunst, te Amstelveen - Momenteel is hier de expositie van Eugène Brands te zien: van huiskamer tot heelal, een reis langs de diverse periodes van Brands’ oeuvre, beginnend in zijn huiskamer en eindigend in het heelal. Van Brands’ surrealistische werk uit de jaren ’40, de CoBrA-periode, de kinderlijke figuratie van de jaren ’50, en zijn abstracte werk rond zowel aardse als kosmische thema’s.
Afbeelding: Neergestort sterrenbeeld (1947)

Denk eens na over: stel je voor dat dit schilderij jouw stip op de horizon is, hoe zou je vervolgens je strategie verder vormgeven?

caroliene_van_der_linden_230Dr. Caroline van der Linden - Recent gepromoveerd bij de Universiteit voor Humanistiek met ‘In het handelen toont zich wijsheid’ (2017). Een onderzoek waarbij zij een cross-over maakt tussen haar bedrijfskundige achtergrond (Erasmus Universiteit), haar klinisch pedagogische studie (Rijks Universiteit Leiden) en haar passie voor beeldhouwen en beeldende kunst. Caroline van der Linden werkt als organisatiecoach bij de Baak en is mede verantwoordelijk voor het Baak Strategie Programma en Invloed in Complexiteit. Zij onderzoekt mogelijkheden om esthetiek en beeldtaal in te zetten bij het ontwikkelen van leiders, professionals en organisaties en hun vermogen om te gaan met complexiteit en paradoxale dilemma’s.

Adres
Cobra Museum
Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen

schrijfjeinbutton

Aanmelden en betalen Alumnimiddag

 

Donderdag 5 april 2018

Schrijf je in
Scroll up