Empty Page Section

Tijdens de opleiding Change Management van de Baak leer je complexe verandervraagstukken aan te sturen via de 'harde' en de 'zachte' kant.

Thema
Doelgroep
Duur
3 x 2 dagen
Deelnemers
10 tot 14 personen

Investering

Prijs (excl. 21% BTW) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.350,00
Prijs (BTW-vrij) Help

De prijs is BTW-vrijgesteld als jouw organisatie geen BTW terug kan vorderen. Zie het overzicht van de Belastingdienst. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW-vrijgesteld is of niet? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

4.785,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. Het genoemde totaalbedrag is een indicatie en wordt na afloop van elke module gefactureerd door de Baak Seaside (locatie Noordwijk) of het Landgoed de Horst (locatie Driebergen) op basis van nacalculatie.

€ 356,73
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen.

€ 339,00

Beschrijving

Je staat voor een veranderingstraject dat veel van je eist, zowel professioneel als persoonlijk. Als manager, projectleider of adviseur heb je je sporen verdiend, maar je weet: deze keer heb ik meer nodig.

Interventies

In dit programma verwerf je toepasbare inzichten uit veranderkunde, waardenmanagement en organisatiekunde en verbreed je je repertoire aan interventies. Hiermee kan je beweging in het organisatiesysteem scherper doorzien en daarop effectiever, veranderend aansluiten.

Inzichten

Tijdens deze intensieve 3 x 2 dagen met ervaren mededeelnemers schakel je voortdurend tussen de aangereikte veranderconcepten en jouw eigen praktijk. Je kiest een buddy en bezoekt zijn/haar organisatie: in jouw rol van adviseur met distantie ontwikkel je vaak nieuwe inzichten en handelingsalternatieven voor je eigen veranderingsopdracht.

Maatwerk

De trainers zijn zwaargewichten uit verandermanagement met ervaring in management, directie en consulting, en leveren ieder uur van de modules maatwerk op de uniciteit van de deelnemerscases en de deelnemers. Zo word je versterkt op drie fronten: theorie, change management instrumenten en jouw vaardigheden als veranderaar.

Resultaten

Deelnemers melden vaak de volgende veranderingen:

 • Dieper begrip van verandermanagement, o.m. systeemdynamiek, waardenmanagement en organisatiepsychologie.
 • Meer inzicht in waarden, patronen en dynamieken van de organisatie.
 • Meer inzicht in verhouding tussen opdracht, jezelf en stakeholders.
 • Groter sturingsvermogen in complexe veranderingstrajecten.
 • Vaak vernieuwde interpretatie en aanpak van veranderopdracht.
 • Meer enthousiasme, vrijheid, zekerheid en durf.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Proeverij_640x480

de Baak Proeverij

Training eerst ervaren voordat je de keuze maakt?

Lees meer

Programma

Voor wie, met wie?

Deelnemers zijn senior professionals, managers, stafleden, projectleiders en programmamanagers en soms consultants. 50/50 afkomstig uit middelgrote tot grote organisaties in de publieke en private sector, zoals: zorginstellingen, woningcorporaties, energie, chemie, banken/verzekeraars, politie, brandweer, overheden en ZBO’s.

Hoe ziet het programma er uit?

Dit programma past inzichten uit veranderkunde, waardenmanagement en organisatiekunde toe op de deelnemerscases. Het versterkt de effectiviteit van de deelnemers als veranderaars met inzichten, kennis en vaardigheden.

Intakegesprek

Voorafgaand aan het programma vindt er een telefonisch intakegesprek plaats met één van de docenten. Deze intake is bedoeld om jou kennis te laten maken met het programma, jouw verandercasus helder te krijgen, het afstemmen rondom jouw leerdoel en het managen van beider verwachtingen.

Module 1: Veranderen en ik

Jij presenteert jouw verandercasus en context vanuit individueel, conceptueel en politiek perspectief. Je onderzoekt het gedrag van betrokkenen en evalueert je keuzes. We gaan in op de verscheidenheid aan verandertheorieën en de systeem- en veranderconcepten van Spiral Dynamics van Prof. Clare W. Graves worden geïntroduceerd.

Module 2: Mijn case veranderen

Je maakt een test die inzicht geeft in jouw drijfveren en denkwijze. Je typeert ook de leidende dynamiek van je organisatie. Je ontdekt en ontwikkelt nieuwe interventies waarmee je de dynamiek kunt versnellen of ombuigen.

Module 3: Veranderingen in ontwikkeling

Met alle verworven kennis en inzichten bekijk jij jouw situatie opnieuw. Jij definieert en oefent met interventies die verandering teweegbrengen en borgen. Met verschillende diagnoses kies jij effectieve strategieën. Vorm Er wordt pittige verandertheorie aangereikt en sterk casusgericht gewerkt. Ook doen de deelnemers (en eventueel hun teams over veranderomgeving) waardentests die analyse en interventieskeuzes ondersteunen. Buddykoppels geven elkaar intervisie en advies van dag één tot dag zes en vaak ook nog daarna. Het programma biedt ook een besloten website rond verandermanagement die tevens als naslagwerk en vraagbaak dient. De trainers en ex-deelnemers voegen hieraan regelmatig nieuwe artikelen toe.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
12 sep 2016 - 09:30 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 12 sep 2016 - 09:30 uur

 • module 1

  Datum
  12 sep 2016 - 09:30 uur t/m 13 sep 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 2

  Datum
  03 okt 2016 - 09:30 uur t/m 04 okt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 3

  Datum
  25 okt 2016 - 09:30 uur t/m 26 okt 2016 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaring

 • De verdeling tussen theorie en praktijk is mooi in balans. Veel oefenen en uit je comfortzone!

 • Ik heb het programma ervaren als: boeiend, interessant, uitdagend, leerzaam, waarbij ik veel praktische tips/ervaringen/inzichten van deelnemers en trainers heb gekregen.

 • Interessante training waarin goede handvaten geboden worden om een veranderingsproces te begeleiden.

 • Interessant. Het is goed dat veel tijd wordt besteed aan persoonlijke cases en dilemmas van overige deelnemers, dat maakt het leren en toepassen gemakkelijker.

 • Veranderen begint bij jezelf en hoe je de dingen zelf ziet en ervaart.

 • Het feit dat ik ook na de training nog veel aan het nadenken was en thema's toepaste in de praktijk betekent dat dit een training is die erg veel impact heeft gemaakt. Ik ben me veel meer bewust van hoe het krachtenveld op mijn werk in elkaar zit.

 • Heel veel inzichten gekregen, zowel van de trainers als van mede-cursisten. Daarnaast ook veel geleerd van de inzichten die mede-cursisten kregen. De zelfsturende aanpak spreekt mij aan!

 • Ik vond de opbouw van het programma erg goed omdat je daardoor andere mensen trekt. Dus eerste theorie dan persoonlijk en dan je team.

 • Samen met professionals ook leren van elkaar

 • Volledig en goed afgerond

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • De Informele Leider (DIL)

  Training

  Ook al heb je formeel geen leidinggevende rol, als ervaren professional moet je toch mensen aansturen en inspireren. Je wilt dit natuurlijke talent graag verder ontwikkelen en nog beter benutten. Hoe krijg je mensen mee als je niet op je strepen kunt staan? En hoe kun je mensen vanuit jouw kracht motiveren? In deze training leer je je eigen kracht te herkennen en te versterken en hoe je dit het beste in kan zetten om andere mensen te motiveren en mobiliseren.

  Lees meer...

 • Authentiek Profileren en Netwerken (APN)

  Training

  Je hebt een verantwoordelijke, veeleisende baan. En de resultaten mogen er zijn, mede dankzij jouw ervaring en zorgvuldigheid. Maar toch knaagt er iets. Je krijgt soms te horen dat je ‘zichtbaarder’ zou mogen zijn; dat dit je organisatie en carrière zou helpen. Maar hoe doe je dat? De training Authentiek Profileren en Netwerken leert je hoe jij jouw kwaliteiten beter voor het voetlicht brengt. Hoe je jezelf authentiek profileert, dus zonder opschepperij. En hoe je je impact kunt vergroten door ‘jezelf te zijn’.

  Lees meer...

 • Baak Leiderschap Programma (BLP)

  Training

  Als executive manager geef je al jaren leiding. Je vertrouwt daarbij op je kennis, ervaring en intuitie. Maar komt het beste van jou altijd naar boven? Profiteert jouw organisatie maximaal van jouw leiderschap? Als kritische professional wil je jezelf continue verbeteren en zoek je dus voortdurend nieuwe ingrediënten om jouw positie als leider verder te versterken. Dit geven wij je tijdens dit diepgaande programma door je te confronteren met jouw manier van managen, maar ook door met je te sparren en je intellectueel uit te dagen. Zo vind jij je kracht en leer je hoe je jouw impact op de organisatie kunt vergroten.

  Lees meer...

 • High Performance Leadership (HPL)

  Training

  In een tijd waar organisaties met minder mensen, meer moeten doen, vragen we veel van elkaar. Maar, harder werken is niet altijd de juiste reactie. En harder leidinggeven ook niet. Hoe kun je dan wel het beste uit jezelf en anderen halen?

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • teaser_0023

  De 4 pilaren van vertrouwen

  Artikel

  Vertrouwen is een tempel gebouwd op betrokkenheid, duidelijkheid, kwetsbaarheid en openheid. Gedeeld leiderschap is één van de redenen waarom we meer moeten vertrouwen. Maar hoe laat je de veiligheid van controle en regels los? 4 tips.

  Lees meer...

 • Inspireren tot actie met 'gouden cirkel'

  Artikel

  Het is relatief gemakkelijk om te vertellen 'wat' je doet, maar het verhaal wordt al ingewikkelder wanneer je uitlegt 'hoe' en 'waarom' je dat doet. Dat is jammer, omdat daar juist de onderscheidende waarde zit. Het effect van een (goed vertelt) sluitend verhaal legt Simon Sinek uit aan de hand van zijn 'gouden cirkel' model in deze TEDxTalk.

  Lees meer...

Scroll up