Empty Page Section

Wil jij je coachende vaardigheden ontwikkelen of coach worden?

De essentie en het doel van coaching is dat je iemand verder brengt. Je stelt de coachee in staat zijn eigen kwaliteiten, waarden en doelen te ontdekken, zijn eigen stappen daarin te bedenken en ze ook te zetten. Je faciliteert een innerlijk proces bij de ander. Dat vraagt nogal wat van jezelf.

De opleiding Coaching Basics biedt je een stevig fundament; zowel professioneel als privé. Na afronding beschik je over een gedegen basis aan coachende vaardigheden en heb je kennis van verschillende methodieken en invalshoeken. Je hebt inzicht in je eigen belemmeringen, kwaliteiten en overlevingsstrategieën. Waardoor je (nog) effectiever kunt omgaan met jezelf, met anderen en met allerlei – soms lastige – situaties.

Programma

De opleiding Coaching Basics bestaat uit de modules Effectief Functioneren en Effectief Communiceren (start is mogelijk in februari of september). Je volgt gedurende een jaar:

 • 12 collegedagen (deels facultatief) 
 • 6 trainingsdagen
 • 2 trainingsweekenden
 • 2 inspiratiedagen ter afsluiting van de voorjaars- en najaarsmodule.
 • 8 uur intervisie en je voert minimaal 16 coachingsgesprekken.

Start

9 september

Investering

Standaard tarief : € 5.813,-- (wanneer de werkgever de opleiding (gedeeltelijk) betaalt) - BTW vrijgesteld.
Gereduceerd tarief: € 4.816,-- (voor particulieren en ZZP-ers) - BTW vrijgesteld.

Het studiegeld is inclusief de dagarrangementen en overnachting, ontbijt en diner tijdens de trainingsweekenden.

Resultaat

Na succesvolle afronding ontvang je het diploma Coaching Basics (post HBO-erkend).

Meer informatie

Deze opleiding wordt verzorgd door onze dochteronderneming het Europees Instituut de Baak. Uitgebreide informatie vind je op de website van het Europees Instituut.


Europees Instituut

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • De Professional als Coach (PAC)

  Training

  Vind jij mensen en hun ontwikkeling interessant? Begeleid je collega's en wil je de gesprekken met hen meer diepgang geven? In de training de Professional als Coach vergroot je je coachende vaardigheden zodat je gesprekken bewuster en op verschillende manieren kunt voeren. Met meer diepgang en impact. Je ontwikkelt een eigen manier van coachen, toepasbaar binnen de organisatie waar je werkt.

  Lees meer...

 • Winning Teams

  Coachen

  Wil jij gebruik leren maken van de kracht van een groep of team en deze begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen?

  Lees meer...

 • Teamcoaching

  Coachen

  Werk jij met groepen of teams en wil je je manier van coachen professionaliseren? In de St!r erkende opleiding Teamcoaching ‘Winning Teams’ leer je gebruik te maken van de kracht van een team en deze te begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen in werken en leren. Jijzelf bent hierin het belangrijkste instrument.

  Lees meer...

 • Specialisatie E-coaching

  Coachen

  Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. De online ontwikkelingen bieden je als professioneel begeleider nieuwe mogelijkheden. Online coachen of begeleiden biedt een waardevolle aanvulling op (en soms zelfs vervanging van) face to face gesprekken.

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


Scroll up