Empty Page Section

Wil je (intern) coach worden en een all round coachprofiel ontwikkelen? Deze diepgaande opleiding vormt een stevig fundament.

Thema
Doelgroep
Duur
1 jaar, opgebouwd uit de modules Effectief Communiceren en Effectief Functioneren
Deelnemers
tot personen

Investering

Geen datum beschikbaar

Beschrijving

Ben jij iemand die anderen graag ondersteunt in hun ontwikkeling? Wil je meer uit je huidige functie halen, ben je toe aan een volgende stap in je carrière? Of heb je zelf een coachtraject doorlopen en vond je dit zo inspirerend dat je je ook in deze richting wilt ontwikkelen?

De Leergang Coaching Basics bestaat uit twee modules van elk een halfjaar: de module Effectief Functioneren en de module Effectief Communiceren. Na succesvolle afronding ontvang je het diploma Coaching Basics (post HBO-erkend).

Resultaten

Coaching Basics biedt je een stevig fundament; zowel professioneel als privé. Na afronding beschik je over een gedegen basis aan coachende vaardigheden en heb je kennis van verschillende methodieken en invalshoeken. Je hebt inzicht in je eigen belemmeringen, kwaliteiten en overlevingsstrategieën. Waardoor je (nog) effectiever kunt omgaan met jezelf, met anderen en met allerlei – soms lastige – situaties.

Na de leergang Coaching Basics ben je in staat anderen op coachende wijze te inspireren en te motiveren om vanuit zelfinzicht tot een besef van zelfverantwoordelijkheid te komen.

Deze opleiding wordt verzorgd door onze dochter het Europees Instituut de Baak. Kijk voor uitgebreide informatie en data op hun website.

Overnachten

In onze trainingen onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locaties te blijven overnachten, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven overnachten een verdieping aan de trainingservaring geeft. Via het inschrijfformulier kun je je overnachtingen reserveren.

Coaching naast je opleiding

Coaching (&Co) zorgt ervoor dat jouw leerproces ook na de training doorgaat en verdiept. Met &Co breng je jezelf en jouw organisatie verder! Bij het inschrijven kun je aangeven of je &Co wenst. Lees hier verder wat &Co voor jou kan betekenen.

Maatwerk en/of Incompany

Deze training in een maatwerk- of incompanytraject? Wil je in gesprek met één van onze experts over de ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw organisatie? Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via advies@debaak.nl | 0343-556369

Programma

De Leergang Coaching Basics bestaat uit de modules Effectief Functioneren en Effectief Communiceren (start is mogelijk in februari of september). Je volgt gedurende een jaar:

 • 12 collegedagen (deels facultatief)
 • 6 trainingsdagen
 • 2 trainingsweekenden
 • 2 inspiratiedagen ter afsluiting van de voorjaars- en najaarsmodule.
 • 8 uur intervisie
 • en je voert minimaal 8 coachingsgesprekken.

De studiebelasting is 10-12 uur per week (inclusief trainingen en colleges).

De essentie en het doel van coaching is dat je iemand verder brengt. Je stelt de coachee in staat, zijn eigen kwaliteiten, waarden en doelen te ontdekken, zijn eigen stappen daarin te bedenken en ze ook te zetten. Je faciliteert een innerlijk proces bij de ander. Dat vraagt nogal wat van de coach. Wat heb je aan bagage nodig?

Jij bent als coach het instrument

Je leert in de erkende opleiding Coaching Basics verschillende methodieken, invalshoeken en gesprekstechnieken, maar jij als persoon bent de basis. Jij bent de meest essentiële factor in je coaching, bewust en onbewust. Tijdens Coaching Basics ontwikkel je je eigen persoonlijkheid verder en integreer je die in je (groeiende) identiteit als coach. Je gaat bewust om met je talenten en kunt je valkuilen en ingesleten mechanismen steeds beter hanteren. Vanuit persoonlijke bewustwording ontwikkel je je eigen stijl en je effectiviteit als coach groeit.

Een brede theoretische kennis

Je moet weten wat je aan het doen bent tijdens je coachgesprekken. Daarom neem je tijdens de opleiding Coaching Basics kennis van een breed theoretisch gedachtegoed: van de belangrijke psychologische hoofdstromen tot een veelheid aan hedendaagse coachmethodieken die hier weer op gebaseerd zijn. Je onderzoekt wat bij jou past en integreert dit in jouw werkwijze.

Integratie van geleerde methodieken

Door deze integratieve benadering zal je als professioneel coach kunnen inzetten wat echt bij jou als coach en bij de coachee past. Je bent niet alleen maar een methodiek ‘aan het doen’. Je werkt vanuit de kracht van jouw eigenheid. Dat is belangrijk want uiteindelijk vormt de relatie tussen coach en coachee, en dus afstemming, aansluiting en verbinding, de belangrijkste sleutel tot succes.

Coachen, een métier

Daarmee is coachen meer dan een bezigheid, zelfs meer dan een vak of beroep. Het is een métier; een ambacht waarin je excelleert op de manier die bij jou past, werkend vanuit een professionele attitude en grondhouding.

Leren door te doen

En uiteraard breng je het geleerde meteen in de praktijk. Tijdens de opleiding Coaching Basics voer je minimaal 8 coachingsgesprekken.
Na afronding van de opleiding Coaching Basics heb je je rugzak behoorlijk gevuld om een goede coach te worden.

Deze opleiding wordt verzorgd door onze dochter het Europees Instituut de Baak. Kijk voor uitgebreide informatie en data op hun website.

Het team

Data overzicht

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar

Ervaring

Er zijn op dit moment geen ervaringen van deelnemers bekend.

Gerelateerde trainingen

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • De Professional als Coach (PAC)

  Training

  Heb jij er plezier in om collega’s te coachen? Wil jij je collega’s begeleiden en helpen in hun persoonlijke ontwikkeling? Doe je dit nu vanuit intuitie maar zou je het serieuzer willen aanpakken? In de training de Professional als coach vergroot je binnen je functie je coachende vaardigheden zodat je gesprekken bewuster en op verschillende manieren kunt voeren. Met meer diepgang en impact. Je ontwikkelt vanuit en binnen jouw functie een eigen manier van coachen, toepasbaar binnen de organisatie waar je werkt.

  Lees meer...

 • Winning Teams

  Coachen

  Wil jij gebruik leren maken van de kracht van een groep of team en deze begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen?

  Lees meer...

Gerelateerde artikelen

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Van sturen naar coachen in 4 stappen

  Artikel

  Nieuw leiderschap en meer autonomie bij de medewerkers heeft gevolgen voor leiders en managers. Om een coachende leidinggevende te worden moet je veel vaardigheden aanleren. Je moet er ook nogal wat afleren.

  Lees meer...

 • Verbroken Verbindingen

  Artikel

  Flexwerken, oplopende werkdruk, cynisme over politiek. Godfried IJsseling ziet een samenleving met beknelde en bedrukte mensen. En hij heeft oplossingen.

  Lees meer...

 • Ontwikkel de coachende leider in jezelf!

  Artikel

  Coachend leiderschap wordt steeds belangrijker. Thema’s als duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en innovatie spelen in toenemende mate een rol in organisaties. Medewerkers worden geacht langer door te werken, gezond te blijven, flexibel in te kunnen spelen op verandering en zaken vanuit een ander perspectief op te lossen.

  Lees meer...

Scroll up