Empty Page Section

Een ongemakkelijk gevoel wanneer mensen met wie je werkt, een conflict hebben. Herken je dat? In deze masterclass leer je hoe dat komt. En hoe je als leidinggevende, HR-manager of adviseur kunt interveniëren wanneer anderen een conflict hebben.

Worstel je als (coachend) leidinggevende geregeld met vragen als: Hoe pak ik mijn rol als leider bij conflictsituaties binnen mijn team? Hoe stel ik me zelf op wanneer samenwerking escaleert? Welke interventies kies ik? Hoe blijf ik boven de partijen staan? De Masterclass Coachen bij Conflicten I brengt je inzichten en repertoire om adequaat om te gaan met conflicten op het werk.

Programma

Je ontwikkelt inzicht in de invloed van systemen op een conflict en je leert meer over je eigen overtuigingen en waarden op het gebied van conflicten. Dat is belangrijk, want ook jij maakt deel uit van een systeem wanneer je intervenieert bij conflicten. En wie jij bent als mens, beïnvloedt altijd jouw interventies.
In deze masterclass doe je kennis op over systeemtheorie en conflicten en ga je daarmee concreet aan de slag: o.a. slachtofferschap en daderschap, schaamte, statusgevoeligheid, groepsdynamiek, jouw eigen betrokkenheid en eigen rol in systemen komen aan de orde.
De Masterclass Coachen bij Conflicten I omvat 3 dagen training, tussentijdse opdrachten en intervisie.

Eigen casuïstiek vormt een wezenlijk onderdeel van het programma. Onderwerpen uit de dagelijkse praktijk werk je met de trainers uit. Je verdiept je kennis en vaardigheden rond zelf ingebrachte casuïstiek door theorie, zelfanalyse, discussies, oefeningen en rollenspellen. In de digitale leeromgeving vind je alle benodigde informatie.

Start

6 oktober 2017

Investering

De kosten voor de opleiding Conflictcoaching bedragen in 2017:  € 1.490,- (vrijgesteld van BTW).
Dit bedrag is inclusief arrangementskosten.

Resultaat

• Je kunt conflicten zien en benaderen vanuit systeemdynamisch perspectief.
• Je hebt kennis en inzicht in de dynamiek van conflicten en escalatie daarvan. 
• Je bent je bewust van je eigen overtuigingen en houding ten opzichte van conflicten.
• Je kunt met je ‘coachee’ een werkbare coachvraag formuleren en deze operationeel maken. 
• Je beschikt over een uitgebreid(er) interventierepertoire t.a.v. conflicten en conflictsituaties.

Meer informatie

Deze opleiding wordt verzorgd door onze dochteronderneming het Europees Instituut de Baak. Uitgebreide informatie vind je op de website van het Europees Instituut.

Europees Instituut

Anderen bekeken ook

De trainingen van de Baak zijn specifiek ontworpen om een
impact te geven op verschillende niveaus.
 • Specialisatie E-coaching

  Coachen

  Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. De online ontwikkelingen bieden je als professioneel begeleider nieuwe mogelijkheden. Online coachen of begeleiden biedt een waardevolle aanvulling op (en soms zelfs vervanging van) face to face gesprekken.

  Lees meer...

 • Winning Teams

  Coachen

  Wil jij gebruik leren maken van de kracht van een groep of team en deze begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen?

  Lees meer...

 • Teamcoaching

  Coachen

  Werk jij met groepen of teams en wil je je manier van coachen professionaliseren? In de St!r erkende opleiding Teamcoaching ‘Winning Teams’ leer je gebruik te maken van de kracht van een team en deze te begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen in werken en leren. Jijzelf bent hierin het belangrijkste instrument.

  Lees meer...

Meer inspiratie

Inspirerende artikelen, filmpjes, tests of boekentips.


 • Van sturen naar coachen in 4 stappen

  Artikel

  Nieuw leiderschap en meer autonomie bij de medewerkers heeft gevolgen voor leiders en managers. Om een coachende leidinggevende te worden moet je veel vaardigheden aanleren. Je moet er ook nogal wat afleren.

  Lees meer...

 • Verbroken Verbindingen

  Artikel

  Flexwerken, oplopende werkdruk, cynisme over politiek. Godfried IJsseling ziet een samenleving met beknelde en bedrukte mensen. En hij heeft oplossingen.

  Lees meer...

 • Via burn-out naar carrièreswitch

  Artikel

  Ivo Kothman heeft tijdens en na zijn burn-out begeleiding gehad van o.a. een e-coach. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het inzicht dat hij op zoek moest naar een andere werkomgeving.

  Lees meer...

 • Ontwikkel de coachende leider in jezelf!

  Artikel

  Coachend leiderschap wordt steeds belangrijker. Thema’s als duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en innovatie spelen in toenemende mate een rol in organisaties. Medewerkers worden geacht langer door te werken, gezond te blijven, flexibel in te kunnen spelen op verandering en zaken vanuit een ander perspectief op te lossen.

  Lees meer...

Scroll up