Empty Page Section

Intro

Talent in actie

Leren buiten je comfortzone
Je bent niet op zoek naar een nieuwe baan, maar wel nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat in een andere werkomgeving. En vooral naar wat jij daar kunt toevoegen én leren, om zo weer met andere ogen te kunnen kijken naar je eigen rol, team en organisatie. Het verrijkt en maakt je creatiever in het vinden van oplossingen. Via JobinterChange ruil je tijdelijk van werk met een kandidaat op jouw werkniveau. Zo leer jij beter je kerntalenten in te zetten in een onbekende werkomgeving en verbreed je jouw kennis en werkervaring.

Beschrijving

Lifelong employment is niet meer van deze tijd. Lifelong learning wel. Ook al verandert jouw werkomgeving continue of juist helemaal niet, jij kunt jouw koers houden door te blijven leren en je te ontwikkelen. Je bewust te zijn van wat nu écht je kerntalenten te zijn. Wat jouw toegevoegde waarde is in jouw rol en organisatie. JobinterChange biedt jou de mogelijkheid in korte tijd te leren op jouw niveau onder begeleiding van een professionele coach. Door werkervaring op te doen in een andere branche, sector, verbreedt je niet alleen je kennis en ervaring, je weet ook beter wat jouw kerntalenten zijn en welke waarde jij toevoegt. Je geeft de andere organisatie jouw inzichten terug en ontvangt van jouw ‘ruilpartner’ feedback op jouw rol en organisatie. Zo vergroot je je eigen werkpotentieel en inzicht in jezelf om nog beter op het door jouw gewenste resultaat te sturen.

Resultaten

Voor het individu

 • Verbreding werkervaring, kennis en netwerk 
 • Weten hoe jij jouw kerntalenten nog beter kunt inzetten
 • Vergroten van je wereldbeeld, dat leidt tot meer creativiteit in je denkvermogen
 • Ondernemer zijn van je eigen loopbaan 

Voor de organisatie

 • Gemotiveerde werknemers die goed weten wat zij bijdragen
 • Frisse blik van buiten op de organisatie en het werk blijft gedaan.
 • Beter in staat om je organisatie op talent te sturen 
 • Op de lange termijn zal het een positief effect hebben op door- en uitstroom

---

Artikel

Manager, stop de strijd tegen talent (Bron: MT)
Er is geen ‘war for talent’. In plaats daarvan kunnen we als managers beter eens de strijd tégen talent staken. Lees verder op www.mt.nl.

Onderzoek

Nationaal Leiderschap Onderzoek 2016
Download het Nationaal Leiderschap Onderzoek.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over JobinterChange.

Advies nodig?

Wil je weten of deze training aansluit bij je leervragen neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs. Via 0343-556369 of advies@debaak.nl.

Lees meer

Programma

Hoe zit het programma eruit?

Je ruilt tijdelijk van werk met een kandidaat op hetzelfde werkniveau als jij. De ruil betekent dat je twee keer drie dagen het werk over neemt van iemand anders. Jouw ruilpartner neemt jouw werk over voor dezelfde periode. De individuele coachingsgesprekken vinden vooraf, tussendoor en na afloop plaats. Vooraf aan de banenruil worden afspraken gemaakt over de werkzaamheden die je overneemt, zodat deze goed aansluiten bij jouw leervraag. De professionele coach begeleidt je in het beantwoorden van jouw leervraag en hoe je jouw kerntalenten nog ‘beter’ kunt inzetten in je huidige rol. Met als resultaat een rijke leerervaring die jou en het bedrijf verder brengt.

Programmaopbouw

Start

Via het inschrijfformulier maken wij een goede ‘match’

Talent assessment

Na de match ontvang je een uitgebreide online talent assessment.

Intake

Op basis van de match en jouw profiel wordt een voor jou passende coach gekozen. Tijdens de intake maak je kennis met je coach en ruilpartner.

JobinterChange

Twee keer drie dagen neem jij het werk over van iemand anders.

Coaching

Vooraf: bespreken talent assessment en verdiepen van jouw leervraag 
Tussendoor: bewust aanscherpen van je talent. Hoe zet je dat in?
Achteraf: vertaling van het door jou geleerde in je huidige rol en organisatie

Outtake

Samen met je coach en je ruilpartner geef en ontvang je feedback individueel en organisatie niveau.

Voor wie

Het team

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planningLocatieBeschikbaar

Ervaringen

 • Jasmijn is één van de alumni van de Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (LEAP). Als leidinggevende in de consultancy branche nam zij deel aan deze training, waarin een banenruil onderdeel uitmaakt van het programma. Jasmijn ruilde met een leidinggevende in de verzekeringsbranche. Nieuwsgierig naar haar verhaal? Kijk naar de video op de baak.nl/LEAP.

 • Norbert is één van de alumni van de Baak Leadership Entrepreneurship Advancement Program (LEAP). Als leidinggevende in de energiesector nam hij deel aan deze training, waarin een banenruil onderdeel uitmaakt van het programma. Norbert ruilde met een leidinggevende in de ICT branche. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Kijk naar de video op de baak.nl/LEAP.

 • Tijdelijk ruilen van baan? HR-professionals van ING, Hutten, de Baak en Springest gingen de uitdaging aan en namen een kijkje in de keuken van een vakgenoot.
  Een andere functie, andere collega’s en een onbekende organisatiestructuur. ‘Je haalt een frisse neus’. Lees Lees meer over de exchange ervaringen van HR professionals..

Scroll up