Empty Page Section

Intro

Waarom deze special?

Werken puur op basis van macht verdwijnt steeds meer uit organisaties. Managementlagen verdwijnen en de trend van zelfsturende teams neemt een grote vlucht. De consequentie daarvan voor veel HR-professionals is dat op hun kwaliteiten als adviseur een beroep gedaan wordt. Velen die tot nog toe als expert hun rol konden invullen moeten nu meer de rol van partner in kunnen nemen. Dat vraagt naast de noodzakelijke ‘soft skills’ ook meer stevigheid om met opdrachtgevers om te gaan.

De trends in organisaties waar HR-professionals mee te maken krijgen, zijn:

 • De manager (en ook zelf) leren omgaan met de medewerker van overmorgen wat inhoudt minder in doelgroepen denken, maar meer in individuele relaties met medewerkers;
 • De transformatie van vaste structuren en systemen naar wendbaarheid in de organisatie;
 • Niet alleen reactief terugkijkend en HR-brandjes blussen maar ook visionair voorspellen.

De inhoud van deze special is in een aantal opzichten anders dan die van de reguliere training Professioneel Adviseren. Benieuwd naar de reguliere training?

Investering

Duur
Prijs (exclusief btw) Help

De prijs is excl. BTW als jouw organisatie BTW kan terug vorderen. Weet je niet zeker of jouw organisatie BTW kan terug vorderen? Vraag het na bij de financiële afdeling van jouw organisatie.

3.795,00
Arrangement Meer info

Arrangementskosten zijn bijkomende kosten bij de training voor koffie, thee, lunch, diner e.d.. De prijs is exclusief BTW en is onder voorbehoud van wijzigingen.

€ 242,08
Overnachten (optioneel) Meer info

In deze training onderga je een intensief proces waarin je leert en verandert. Wij raden je aan om bij meerdaagse modules op onze locatie te blijven logeren, zodat het geleerde in alle rust kan bezinken. Ook heb je dan de mogelijkheid om met je mededeelnemers je ervaringen te delen. En zij met jou. Uit ervaring weten we dat blijven slapen een verdieping aan de trainingservaring geeft. Als je niet wenst te overnachten, dien je het bovenstaande vinkje weg te halen. De prijs is exclusief BTW en afhankelijk van het kamertype.

€ 226,75

Beschrijving

Wat betekent dat voor HR-professionals?

Voor HR-professionals houdt dat in het opbouwen van een business case = van contact naar contract. Waar voorheen hun expertise vooral gericht was op de menselijke kant in de organisatie wordt nu gevraagd om duidelijk te maken waar die menselijke kant de business raakt. Wanneer ontstaan er daar risico’s en wanneer creëert het kansen? Brandjes blussen met personeelsinstrumenten is niet meer voldoende, omdat er dan zakelijke problemen kunnen ontstaan. Aan de HR-professional de taak om de opdrachtgever van dat inzicht te overtuigen. Daarvoor is ‘stevigheid’ nodig als adviseur.

De inhoud van deze special is in een aantal opzichten anders dan die van de reguliere training Professioneel Adviseren. Benieuwd naar de reguliere training?

Programma

Het programma


In een telefonisch intake gesprek wordt gesproken over de leerbehoeften van de deelnemer en hoe die passen in het programma. Bovendien wordt nadrukkelijk ingegaan op de unieke werkvorm die de Real Life Case in het hele leerproces speelt, zodat leren en toepassen beide aan de orde komen.

Module 1: Van contact naar contract
Wat is de invloed van de organisatietrends op uw functioneren?

 • Hoe toon je je toegevoegde waarde aan?
 • Wat is belangrijk in de relatie met de opdrachtgever?

Module 2: Van diagnose naar aanpak

 • Vooruit denken vanuit een breder perspectief
 • Het veranderkundig perspectief van adviseur en opdrachtgever
 • Omgaan met de dillema’s van de adviseur

Module 3: Van leren naar oogsten

 • Visieontwikkeling op je ontwikkeling en je rolopvatting als adviseur.
 • Welke persoonlijke kwaliteiten komen aan bod en hoe wordt je toevoegde waarde zichtbaar?

Module 4: Real Life Case presentaties

 • Aan opdrachtgevers, leidinggevers of relevante collega’s die als gast aanwezig zijn wordt in een apart dagdeel getoond wat van de theorie in praktijk werd gebracht.

In het programma wordt gewerkt met praktijkcases van de deelnemers. In de tijd die tussen de modules ligt vindt Collegiale Consultatie of Intervisie plaats zodat met vakgenoten tot creatieve oplossingen gekomen kan worden.

Het programma van deze special is in een aantal opzichten anders dan die van de reguliere training Professioneel Adviseren. Benieuwd naar de reguliere training?

 


Voor wie

Voor wie is het programma bestemd?

Voor HR-professionals die, vanuit hun ervaring zich breder dan alleen de brandjesblusser en dienstverlener met een paar jaar werk ervaring. De gespreksvaardigheden voorbij, wel gericht op impact en overtuigingskracht. Voor wie contracteren met leidinggevers en opdrachtgevers belangrijk is. Je bent een schakel tussen managers en professionals. Je biedt diensten en advies aan op het gebied van Human Resources, Personeelsmanagement of Personeelszaken. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als HR-professional.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar
27 sep 2018 - 09:00 uur meer details minder details de Baak Driebergen Ja

Module planning 27 sep 2018 - 09:00 uur

 • module 1

  Datum
  27 sep 2018 - 09:00 uur  t/m  28 sep 2018 - 17:15 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 2

  Datum
  01 nov 2018 - 09:30 uur  t/m  02 nov 2018 - 17:15 uur
  Locatie
  de Baak Noordwijk
 • module 3

  Datum
  10 dec 2018 - 09:00 uur  t/m  10 dec 2018 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen
 • module 4

  Datum
  11 jan 2019 - 14:00 uur  t/m  11 jan 2019 - 17:30 uur
  Locatie
  de Baak Driebergen

Ervaringen

Er zijn op dit moment geen ervaringen van deelnemers bekend.

Scroll up