Empty Page Section

Intro

Waarom deze special?

Werken puur op basis van macht verdwijnt steeds meer uit organisaties. Managementlagen verdwijnen en de trend van zelfsturende teams neemt een grote vlucht. De consequentie daarvan voor veel IT-professionals is dat op hun kwaliteiten als adviseur een beroep gedaan wordt. Velen die tot nog toe als expert hun rol konden invullen moeten nu meer de rol van partner in kunnen nemen. Dat vraagt naast de noodzakelijke ‘soft skills’ ook meer stevigheid om met opdrachtgevers om te gaan.

De trends in organisaties waar IT-professionals mee te maken krijgen, zijn:

 • Niet meer reactief de organisatie aanpassen, maar dat proactief vooruit laten lopen/kijken;
 • Niet zozeer investeren in digitalisering van de huidige klantrelatie, maar zorgen dat er tijd en geld uitgetrokken wordt voor de relatie met de klant van overmorgen;
 • Was voorheen IT het domein van marketing en klantrelaties, nu is het ook het domein van productie en logistiek en omgaan met medewerkers en daar een visie op ontwikkelen.

De inhoud van deze special is in een aantal opzichten anders dan die van de reguliere training Professioneel Adviseren. Benieuwd naar de reguliere training?

Investering

Duur

Geen datum beschikbaar

Beschrijving

Wat betekent dat voor IT-professionals?

Voor IT-professionals houdt dat de beweging in van hard skills naar soft skills = van contract naar contact en draagvlak. Dat vraagt van hen veel meer sociale vaardigheden dan vroeger. Daarnaast is vereist dat ze kunnen omgaan met dilemma’s waarin de techniek niet meer zwart witte antwoorden geeft. Van de IT-professional vraagt dat assertiviteit.

De inhoud van deze special is in een aantal opzichten anders dan die van de reguliere training Professioneel Adviseren. Benieuwd naar de reguliere training?

Programma

Het programma

In een telefonisch intake gesprek wordt gesproken over de leerbehoeften van de deelnemer en hoe die passen in het programma. Bovendien wordt nadrukkelijk ingegaan op de unieke werkvorm die de Real Life Case in het hele leerproces speelt, zodat leren en toepassen beide aan de orde komen.

Module 1: Van contact naar contract
Wat is de invloed van de organisatietrends op uw functioneren?

 • Hoe toon je je toegevoegde waarde aan?
 • Wat is belangrijk in de relatie met de opdrachtgever?

Module 2: Van diagnose naar aanpak

 • Vooruit denken vanuit een breder perspectief
 • Het veranderkundig perspectief van adviseur en opdrachtgever
 • Omgaan met de dillema’s van de adviseur

Module 3: Van leren naar oogsten

 • Visieontwikkeling op je ontwikkeling en je rolopvatting als adviseur.
 • Welke persoonlijke kwaliteiten komen aan bod en hoe wordt je toevoegde waarde zichtbaar?

Module 4: Real Life Case presentaties

 • Aan opdrachtgevers, leidinggevers of relevante collega’s die als gast aanwezig zijn wordt in een apart dagdeel getoond wat van de theorie in praktijk werd gebracht.

In het programma wordt gewerkt met praktijkcases van de deelnemers. In de tijd die tussen de modules ligt vindt Collegiale Consultatie of Intervisie plaats zodat met vakgenoten tot creatieve oplossingen gekomen kan worden.

Het programma van deze special is in een aantal opzichten anders dan die van de reguliere training Professioneel Adviseren. Benieuwd naar de reguliere training?

Studiebelasting
Naast de opleidingsdagen zoals vermeld, dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3-8% van de duur van de gehele opleiding. De studiebelasting bestaat over het algemeen uit huiswerkopdrachten en/of reflectieopdrachten ter voorbereiding op de volgende module.

Voor wie

Voor wie is het programma bestemd?

Voor IT-professionals met enige jaren werkervaring die na de techniek ook de zachtere kant van het adviseren in verschillende vormen onder de knie willen krijgen. Je helpt organisaties optimaliseren met jouw expertise van IT, ICT CMT of Digitalisering in de rol van projectmanager, implementeerder, consultant of adviseur. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als IT-professional.

Het team

Deze toegewijde professionals zorgen ervoor dat de training voor jou een groot succes wordt!

Startdata

Nog plaatsen beschikbaar
Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar
Er bestaat een wachtlijst, neem contact op met ons via 0343-556369
Startdatum en planning Locatie Beschikbaar

Ervaringen

Er zijn op dit moment geen ervaringen van deelnemers bekend.

Scroll up